Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Τίποτε δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ιδέα που έχει έρθει η ώρα της (συνέχεια)

Με σημερινή τους ανακοίνωση (Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου) η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων ΒΑ Αττικής κατηγορεί τις Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών & Εργαζομένων ενάντια στα διόδια ότι:
"Κατεβάζει αφίσες του Συντονιστικού μας και έχει προχωρήσει και σε αφισοκόλληση του τύπου που δείχνει η φωτογραφία."
Μέλη της ανοιχτής πρωτοβουλίας συμμετέχουν στις αφισοκολλήσεις μαζί με άλλα μέλη των επιτροπών και δεν έχουμε αντιληφθεί κανένα τέτοιο συμβάν. Επίσης η φωτογραφία είναι τεκμήριο αθωότητας μιας και δείχνει την αφίσα των επιτροπών κολλημένη κάτω από μια κομματική αφίσα, την οποία σεβάστηκαν, τα μέλη των επιτροπών, και δεν την κατέβασαν.

Συνεχίζουν λέγοντας:
"Η κίνηση αυτή συκοφαντεί τον αγώνα μας κατά των διοδίων, διχάζει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μας και δημιουργεί προβλήματα ακόμα και στον Πανελλαδικό Συντονισμό όσων αγωνίζονται ενάντια στα διόδια."
Η αντίληψή μας για την κατάσταση είναι ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Σε κάθε κίνηση των επιτροπών, το συντονιστικό διοργανώνει κάποια αντιεκδήλωση.

Συγκεκριμένα το συντονιστικό διοργάνωσε συνέντευξη τύπου την ίδια ημερομηνία και ώρα με τις επιτροπές, έπειτα από το δελτίο τύπου που έστειλαν οι επιτροπές. Το συμβάν έγινε αντιληπτό και από τον τύπο και καταγράφεται στο άρθρο της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας "Φουντώνει η μάχη των διοδίων" στις 25 Ιουλίου 2010 όπου ο συντάκτης αναφέρει:
"Την περασμένη Πέμπτη διοργανώθηκε και συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, όπου δόθηκαν βίντεο από τη δράση των επιτροπών.
Εχει ενδιαφέρον ότι την ίδια μέρα (και μία ώρα νωρίτερα), μια άλλη κίνηση κατά των διοδίων ενημέρωνε με τη σειρά της (και εκτάκτως) τα ΜΜΕ. Πρόκειται για τη Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων και Φορέων ΒΑ Αττικής, την οποία στηρίζουν δήμαρχοι, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι και τοπικές κομματικές οργανώσεις."
Επίσης οι επιτροπές συνέλαβαν και διοργάνωσαν την αυτοκινητοπορεία "Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες" όπως αναφέρεται και στην Ελευθεροτυπία της Τετάρτης 18 Αυγούστου:
"Επίσης, στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα που ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη ΔΕΘ, αυτοκινητοπομπή θα ξεκινήσει από τα διόδια των Αφιδνών με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της οποίας τα αυτοκίνητα θα σταματούν σε όλα τα διόδια που υπάρχουν στη διαδρομή, θα τα ανοίγουν για τον κόσμο και όταν φτάσουν στη Θεσσαλονίκη θα συμμετάσχουν στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί."
Οι επιτροπές έκαναν γνωστό αμέσως το πρόγραμμα της εκδήλωσης στη σελίδα "Συμμετέχω - Πάμε ΔΕΘ" όπου η ώρα αναχώρησης από τις Αφίδνες ορίστηκε στις 8:30.
Έπειτα από συνεδρίαση του συντονιστικού τον Σεπτέμβρη, έγινε κάλεσμα: "Όλοι, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 9:00 το πρωί στο σταθμό διοδίων Αφιδνών,..."
Και η ανακοίνωσή σας έρχεται στο ίδιο μήκος κύματος να δυναμιτίσει το κλίμα 2 μέρες πριν από τη μεγαλύτερη πανελλαδική κινητοποίηση κατά των διοδίων.

Τα μέλη της ανοιχτής πρωτοβουλίας συμμετείχαν παλιότερα στο συντονιστικό της ΒΑ Αττικής, κάποιοι από τους λόγους που σταματήσαμε να συμμετέχουμε καταγράφονται στην ανάρτηση "Τίποτε δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ιδέα που έχει έρθει η ώρα της".

Αγαπητά μέλη του συντονιστικού της ΒΑ Αττικής θέλουμε να σας βλέπουμε ως συναγωνιστές. Πρέπει όμως να σταματήσετε να εργάζεστε ως ανταγωνιστές των επιτροπών, αντί αυτού ασχοληθείτε επιτέλους με τη μάχη κατά των διοδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin