Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ;

Οδυνηρή έκπληξη και οργή προκάλεσε  σε όλο τον κόσμο η είδηση για την εν ψυχρώ δολοφονία των 35 και άνω μεταλλορύχων στην Νότια Αφρική.

Ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει το μέγεθος του εγκλήματος.
Η θυσία των απεργών εργατών στα ορυχεία πλατίνας στην Νότια Αφρική θα σταθεί δίπλα στις θυσίες   των  εργατών του Σικάγο για την κατάχτηση του οκτάωρου.
Ταυτόχρονα δείχνει για μια ακόμη φορά την βάση του ζητήματος. Σημασία δεν έχει ποιό κόμμα κυβερνά. Σημασία έχει ποιά τάξη κατέχει τα μέσα παραγωγής.
Στην περίπτωση της Νότιας Αφρικής την κυβέρνηση ασκεί το κόμμα που ίδρυσε ο Νέλσον Μαντέλα, το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο.
Ας δούμε μερικά πληροφοριακά στοιχεία:

 "Οι τελευταίες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές διεξήχθησαν στις 22 Απριλίου του 2009. Στις κάλπες προσήλθαν 23 εκατομμύρια ψηφοφόροι για να επιλέξουν μεταξύ 26 πολιτικών κομμάτων.   Για πρώτη φορά παλιά στελέχη του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ΑΝC) διεκδίκησαν με δικό τους πολιτικό σχηματισμό ένα μέρος της δύναμης του ιστορικού κόμματος του Νέλσον Μαντέλα . Τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών έδειξαν ότι το ANC συγκεντρώνει ποσοστό 53,6 %, ενώ το νέο κόμμα COPE, που συγκροτήθηκε από διαφωνούντες του ANC, έλαβε το 8,7% των ψήφων.  Τα τελικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στις 25 Απριλίου και έδωσαν την νίκη στο Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο του Τζέικομπ Ζούμα με 65,9% .  Το κοινοβούλιο εξέλεξε πρόεδρο τον Τζέικομπ Ζούμα στις 6 Μαΐου του 2009  και ο ίδιος ανέλαβε καθήκοντα στις 9 Μαΐου." (Βικιπαιδεια)

Οι μπάτσοι που δολοφόνησαν εν ψυχρώ, τους μεταλλορύχους, ήταν όργανα καταστολής του κράτους.
Οποιοδήποτε κόμμα, όσο "προοδευτικό"  να είναι,  και να κυβερνά άν οι δομές του κράτους δεν   αλλάξουν, οι δυνάμεις καταστολής θα υπηρετούν το κεφάλαιο.
Έτσι και εδώ στη χώρα μας, όποιο κόμμα και να σχηματίσει κυβερνηση πάλι απέναντι μας θα έχουμε τα ΜΑΤ  στα διόδια, στη ΔΕΗ της Καλλιθέας,  στη Κερατέα, στα ΧΥΤΑ Γραμματικού, στη Λευκίμμη, στη Φυλή, στα μεταλλεία χρυσού, στη Χαλυβουργία, στα λιμάνια, στις διαδηλώσεις και σε κάθε αγωνιστική διεκδίκηση του λαού.
Ας μην δημιουργούνται σε κανένα μας αυταπάτες. Τα συστήματα δεν αλλάζουν με εκλογές και κοινοβουλευτικά παζαρέματα.
Αλλάζουν με τον ανειρήνευτο αγώνα του λαού, οργανωμένα και από τα κάτω, χωρίς πατερούληδες και χαρισματικούς ηγέτες που στην πρώτη ευκαιρία συναγελάζονται και ασκούν μυστική διπλωματία με δολοφόνους ολόκληρων λαών.
Ο λαός πρέπει να απαιτήσει να διαλευκανθεί άμεσα η δολοφονία των δεκάδων αδελφών μας στην Νότια Αφρική. Να τιμωρηθούν άμεσα οι υπεύθυνοι, όσο ψηλά και αν βρίσκονται.
Αυτά βέβαια δεν θα μπορέσει να τα κάνει το σύστημα που έχει την εξουσία ενάντια στα εκτελεστικά του όργανα. Είναι δουλειά των ίδιων των εργαζόμενων και όλου του εκμεταλλευόμενου λαού.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.gr

LinkWithin