Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Για μια ακομη φορα η αλληλεγγυη των επιβατων πεταξε εξω απο λεωφορειο ελεγκτες!


ΜΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΛΕΓΚΤΕΣ - Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.
Η εμπειρία του Πάνου Μ., μέλους της Επιτροπής Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Πατησίων.

Στην γραμμή του Ο.Α.Σ.Α. 054 Ακαδημία Πλάτωνος μπήκα από τα Κ.Τ.Ε.Λ. που είναι το τέρμα. Μετά από λίγο γύρω στις 12:30 κι ενώ το λεωφορείο ήτανε εν κινήσει, δύο ελεγκτές το σταματάνε τσαμπουκαλίδικα, χωρίς να είναι σε στάση και μπαίνουν μέσα.
Όταν έρχονται σ’ εμένα για να μου ζητήσουν το εισιτήριο, εγώ τους αγνοώ τελείως, λέγοντας τους ότι δεν τους δέχομαι, είναι παράνομοι και να μ’ αφήσουν ήσυχο.
Τότε οι ελεγκτές φεύγουν ήσυχα χωρίς να πουν κουβέντα. Απέναντι μου καθόντουσαν δύο παιδιά που δεν πρέπει να ήταν πάνω από 18 χρονών και τα οποία δεν είχαν εισιτήριο.
Οι ελεγκτές είπανε, στον ένα που αρχικά ελέγξανε, ότι θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο (που αυτό είναι παράνομο, γιατί δεν έχει περάσει από την Ελληνική βουλή και για αυτό δεν έχει Φ.Ε.Κ.) τον υποχρέωσε να του δώσει την ταυτότητα, που κι αυτό είναι παράνομο.

Tο χασίσι νόμιμο και το χαμομήλι παράνομο - Απαγόρευση εμπορευματοποίησης βοτάνων


Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θέλει την απαγόρευση της εμπορευματοποίησης των περισσότερων βοτάνων της φύσης και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τον ερχόμενο Απρίλιο, βρίσκει κάθετα αντίθετη την ελληνική κοινωνία που η ζωή της είναι άρρηκτα δεμένη με τα παραδοσιακά «γιατροσόφια» όπως το τσάι του βουνού, το χαμομήλι... και τα διάφορα άλλα βότανα της ελληνικής φύσης.Έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε άλλες χώρες, (Γερμανία, Γαλλία κ.ά.) ενώ στην Ελλάδα δεν έγινε και τόσο γνωστή, παρά μόνο στους κύκλους των ανθρώπων που ασχολούνται με την παραγωγή τους, τη μεταποίησή τους και το εμπόριό τους.

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

σχέδιο για την μεταφορά των εκρηκτικών των 30 πυραύλων που βρίσκονται στο Κατσιμίδι


Άμεση υπήρξε η αντίδραση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ΓΕΑ στις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας εξαιτίας ευαισθητοποιημένων πολιτών και μάχιμων δημοσιογράφων που τιμούν το επάγγελμα τους.
Ενώ αρχικά το ΥΠΕΘΑ επιχείρησε να καθησυχάσει, δίνοντας διαβεβαιώσεις ότι "δεν τρέχει τίποτα" με τους αποθηκευμένους πυραύλους ΝΙΚΗ, σύντομα, τα επαναλαμβανόμενα αποκαλυπτικά άρθρα και οι πιέσεις των κατοίκων της περιοχής, υποχρέωσαν την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να συναισθανθεί το μέγεθος του προβλήματος και τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

LinkWithin