Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Η Εύβοια της αέναης περιβαλλοντικής αερολογίας

Εδώ και 4 χρόνια που έχω γίνει κάτοικος Δήμου Στυρέων και παρακολουθώντας από κοντά, λόγω της Χημείας των Τροφίμων που υπηρετώ στο Πανεπιστήμιο, τα τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα της Εύβοιας [που πλέον έχουν γίνει μέρος της διατροφικής μας αλυσίδας μιας και τα βαρέα μέταλλα του νερού της Μεσσαπίας περνάνε στα τρόφιμα-βολβούς (π.χ. πατάτες, καρότα, κρεμμύδια)], είναι απίστευτη αυτή η άμετρη αερολογία από σχετικο-άσχετους…Αιρετούς ή μη! Στελέχη των ΟΤΑ, των ΝΟΑ ή ακόμα και Βουλευτές ή και Υπουργούς (βλ. πρόσφατη απάντηση κ. Μπιρμπίλη σε σχετική με Μεσσαπία ερώτηση της κ. Περλεπέ)…

Το πρόβλημα είναι τεράστιο…Χωματερές (ΧΑΔΑ) παντού, μηδενική ανακύκλωση εκτός από ελάχιστες γειτονιές στην βόρεια Εύβοια και στην Σκύρο, κατεστραμμένος υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας στην Μεσσαπία, ασφαλιστικά μέτρα κατά του Δημάρχου εκεί από τις 30.6.2010, αλλά το αυτί των ιθυνόντων δεν ιδρώνει…

Ακόμα και σήμερα, κάπου 40.000 κάτοικοι στην Μεσσαπία πίνουν νερό με εξασθενές χρώμιο και νικέλιο…Ακόμα και σήμερα, οι ΒΙΟΚΑ υπολειτουργούν, οι ΧΑΔΑ λειτουργούν παράνομα και η λέξη «διαβούλευση» είναι ψιλά γράμματα.

ΧΥΤΥ Καρυστίας; Ανέκδοτο δύο λέξεων!

Αν το δίκιο θες, με το δίκιο του πολέμου θα το βρείς. Οπού ποθεί λεφτεριά, παίρνει σπαθί. Χάιντε θύμα, αν ξυπνήσεις, θά ρτει ανάποδα ο ντουνιάς.

Δε λυγάνε τα ξεράδια
και πονάνε τα ρημάδια!
Kούτσα μια και κούτσα δυο,
της ζωής το ρημαδιό.

Mεροδούλι, ξενοδούλι!
Δέρναν ούλοι: αφέντες, δούλοι·
ούλοι: δούλοι, αφεντικό
και μ' αφήναν νηστικό

Ποιος φταίει; Kανένα στόμα δεν τό βρε και δεν τό πε ακόμα. Έτσι πάντα σκυφτοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

Mες την υπόγεια την ταβέρνα,
μες σε καπνούς και σε βρισές
(απάνω στρίγγλιζε η λατέρνα)
όλ' η παρέα πίναμ' εψές·
εψές, σαν όλα τα βραδάκια,
να πάνε κάτου τα φαρμάκια.

Σφιγγόταν ένας πλάι στον άλλο
και κάπου εφτυούσε καταγής.
Ω! πόσο βάσανο μεγάλο
το βάσανο είναι της ζωής!
Όσο κι ο νους να τυραννιέται,
άσπρην ημέρα δε θυμιέται

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής: Τα ψέματα τελείωσαν. Ο καθένας μας πρέπει να διαλέξει. Ή μαζί τους ή με την κοινωνία!

Tο τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας απίστευτης απεργοσπαστικής μανίας που έχει κυριεύσει όλα τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και όχι μόνο και όλους σχεδόν τους δημοσιογράφους-παρουσιαστές.

Η δημοσιογραφία έχει αλλάξει πρόσωπο και από ανεξάρτητη έχει γίνει απόλυτα εξαρτημένη από συμφέροντα είτε ιδιωτικά είτε κρατικά. Όποιοι δημοσιογράφοι και όσοι τους βάζουν να καταστείλουν όλες τις απεργίες των Ελλήνων εργαζομένων θα μας βρουν απέναντί τους

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Αγγίζοντας τον ουρανό: Τα παιδιά στην Γάζα κατακτούν παγκόσμιο ρεκόρ για δεύτερη φορά μέσα σε μια βδομάδα


Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010
Πηγή: www.unrwa.org 27/7/2010

Μετά το πρόσφατο ρεκόρ που κατέκτησαν με τις μπάλες μπάσκετ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, χιλιάδες παιδιά στην Γάζα θα προσπαθήσουν την Πέμπτη 29 Ιουλίου, να σπάσουν το δικό τους παγκόσμιο ρεκόρ με τους περισσότερους χαρταετούς που θα πετάξουν ταυτόχρονα. Πέρσι, περισσότερα από τρεις χιλιάδες παιδιά που συμμετείχαν στα «Καλοκαιρινά Αγωνίσματα του UNRWA», έσπασαν το προηγούμενο ρεκόρ.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα τα καταφέρουν ξανά», είπε ο διευθυντής του UNRWA στην Γάζα, John Ging. «Θυμάμαι πολύ καλά την περσινή εικόνα χιλιάδων παιδιών στην παραλία να πετάνε τους χαρταετούς που είχαν φτιάξει τα ίδια. Παρουσιάζεται με πολύ έξυπνο τρόπο η δημιουργική ενέργεια ολόκληρης της γενιάς τους, δείχνοντας στους από πάνω τι θα μπορούσαν να καταφέρουν αν τους επιτρεπόταν να χρησιμοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες τους».

Την προηγούμενη Πέμπτη, περισσότερα από 7.200 παιδιά που συμμετέχουν στα Καλοκαιρινά Αγωνίσματα του UNRWA, έπαιξαν ταυτόχρονα με μπάλες μπάσκετ για πέντε λεπτά, διπλασιάζοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ. Αν και αυτό επιβεβαιωθεί από το Βιβλίο Γκίνες, όπως φαίνεται πιθανό, τότε πρόκειται για άλλο ένα ρεκόρ. «Σίγουρα δύο παγκόσμια ρεκόρ μέσα σε μια βδομάδα, είναι από μόνο του ρεκόρ», είπε ο Ging.

Τα «Καλοκαιρινά Αγωνίσματα του UNRWA», τα οποία διεξάγονται για τέταρτη χρονιά, έχοντας πλήρη στήριξη και συμμετοχή της κοινότητας, είναι το μεγαλύτερο ψυχαγωγικό πρόγραμμα για τα παιδιά της Γάζας. Προσφέρουν μια σειρά από διαφορετικές δραστηριότητες, όπως αθλητισμό, κολύμπι, τέχνες και κατασκευές, θέατρο και δράμα. Ξεκίνησαν στις 12 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 5 Αυγούστου, λειτουργώντας 1200 κατασκηνώσεις για περισσότερα από 250.000 παιδιά στην Λωρίδα της Γάζας.

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ζητεῖται Ἐλπίς

Ὅταν μπῆκε στὸ καφενεῖο, κεῖνο τὸ ἀπόγεμα, ἤτανε νωρὶς ἀκόμα. Κάθισε σ᾿ ἕνα τραπέζι, πίσω ἀπὸ τὸ μεγάλο τζάμι ποὺ ἔβλεπε στὴ λεωφόρο. Παράγγειλε καφέ.

Σὲ ἄλλα τραπέζια, παίζανε χαρτιὰ ἢ συζητούσανε.

Ἦρθε ὁ καφές. Ἄναψε τσιγάρο, ἤπιε δυὸ γουλιές, κι ἄνοιξε τὴν ἀπογευματινὴ ἐφημερίδα.

Καινούριες μάχες εἶχαν ἀρχίσει στὴν Ἰνδοκίνα. «Αἱ ἀπώλειαι ἑκατέρωθεν ὑπῆρξαν βαρύταται», ἔλεγε τὸ τηλεγράφημα.

Ἕνα ἀκόμα ἰαπωνικὸ ἁλιευτικὸ ποὺ γύρισε μὲ ραδιενέργεια.

«Ἡ σκιὰ τοῦ νέου παγκοσμίου πολέμου ἁπλοῦται εἰς τὸν κόσμον μας», ἦταν ὁ τίτλος μιᾶς ἄλλης εἴδησης.

Ὕστερα διάβασε ἄλλα πράγματα: τὸ ἔλλειμμα τοῦ προϋπολογισμοῦ,

Πολιτική Επιστράτευση

Το 1943, οι Έλληνες, εκτός από την πείνα, αντιμετώπιζαν και την πολιτική επιστράτευση. Στις 23 Φεβρουαρίου δημοσιεύεται στα «Γερμανικά Νέα» η διαταγή του στρατηγού Σπάιντελ για την πολιτική επιστράτευση των Ελλήνων. Οι κατοχικές δυνάμεις σκόπευαν να στείλουν Έλληνες στην Γερμανία σε καταναγκαστικά έργα και στο μέτωπο της Ρωσίας.
Το ίδιο βράδυ ο κατοχικός πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος και ο υπουργός Εργασίας Νικόλαος Καλύβας (παλιός συνδικαλιστής και σοσιαλιστής, που εκτελέστηκε στις αρχές του 1944 από την ΟΠΛΑ), έσπευσαν να δημοσιεύσουν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως σχετικό διάταγμα με τίτλο «Περί υποχρεωτικής εργασίας του αστικού πληθυσμού της Ελλάδος»

Μόλυνση Ευβοϊκού από το ΧΥΤΑ Γραμματικού

Παρακολουθούμε το ρέμα που κατεβαίνει μέσα απ' το κύτταρο του ΧΥΤΑ. Σύμφωνα με την Περιβαλλοντική μελέτη, δεν υπάρχει κανένα ρέμα σε απόσταση 300 μέτρων από τη λεκάνη. Οι φωτογραφίες όμως λένε άλλα!


Μετά από μία απλή βροχόπτωση 20 λεπτών παρακολουθούμε πώς κατέληξαν τα χώματα μέσα απ' το κύτταρο του ΧΥΤΑ στην θάλλασα του Ευβοικού. 'Αυριο εκεί θα καταλήγουν τα στραγγίσματα του ΧΥΤΑ και σε τυχόν υπερχηλίσεις ακόμη και τα σκουπίδια! Τα συγχαρητήρια μας στον μελετητή και στο Συμβούλιο Επικρατίας του Ελληνικού Κράτους που έκρινε εντελώς κατάλληλη την περιοχή!!!!

Ανεμογεννήτριες στην πληγωμένη Πάρνηθα

Καταστροφή του βουνού από την κατασκευή αιολικού πάρκου

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ......ότι έμεινε όρθιο από την μεγάλη πυρκαγιά του 2007 στο κομμάτι της βοιωτικής Πάρνηθας,τώρα το ισοπεδώνουν και το ξεκοιλιάζουν οι μπουλντόζες των εργολάβων της πράσινης ανάπτυξης... Διάνοιξη μεγάλων χωματόδρομων, κατασκευή τεράστιων κρατήρων και αποψιλώσεις περιοχών είναι αυτά που αντικρίσαμε πάνω στο βουνό στα σύνορα Αττικής -Βοιωτίας... είναι μια περιοχή που λίγο πιο δυτικά απ αυτήν στο βουνό πάνω από την Στεφάνη(δερβενοχώρια) ξεκίνησε η πυρκαγιά της 27/6/2007 που κατέκαψε δεκάδες χιλιάδες στρέμματα από το όμορφο βουνό... ένα χρόνο μετά τις εξαγγελίες για την δημιουργία αιολικών πάρκων στα βουνά της Αττικής βλέπουμε τα πρώτα έργα καταστροφής στο αγαπημένο βουνό. Νέοι μεγάλοι χωματόδρομοι - που πριν μερικούς μήνες δεν υπήρχαν - για χρήση από οχήματα βαρέως τύπου έχουν σαρώσει για χιλιάδες μέτρα την περιοχή. Τεράστιοι κρατήρες (10 τουλάχιστον) διαμέτρου 30μ και βάθους 3-5μ. έχουν κατασκευαστεί για τα τσιμεντένια θεμέλια των ανεμογεννητριών. Ισοπέδωση και αποψίλωση πολλών στρεμμάτων δασικής γης για την δημιουργία χώρων επεξεργασίας των δομικών υλικών..όλα αυτά σε μια περιοχή που έμεινε εντελώς ανέπαφη από την μεγάλη καταστροφή του 2007.

Αν η Πάρνηθα που γύρω της κατοικούν 5 εκατ. άνθρωποι είναι τόσο ανυπεράσπιστη (καζίνο, στρατόπεδα, βάσεις κεραιών, βίλες, κυνηγοί, κτηνοτρόφοι ,αγώνες εντούρο και 4x4, λατομεία, "ορειβατικά καταφύγια" - ταβέρνες κ.α.) κάντε τον κόπο και φανταστείτε τι συμβαίνει και τι θα συμβεί στους πιο απομακρυσμένους ορεινούς όγκους!

πηγή: athens.indymedia.org

ΟΗΕ: Ανθρώπινο δικαίωμα η παροχή καθαρού νερού και αποχέτευσης

Η γενική συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα καλώντας τα κράτη και διεθνείς οργανισμούς για την παροχή οικονομικών πόρων, ανάπτυξη δυνατοτήτων και μεταφορά τεχνολογίας, ειδικά σε αναπτυσσόμενες χώρες, για κλιμάκωση των προσπαθειών παροχής ασφαλούς, καθαρού, προσβάσιμου και προσιτού πόσιμου νερού και αποχέτευσης για όλους.

1,5 εκατομμύριο παιδιά κάτω των 5 ετών πεθαίνουν κάθε χρόνο ως αποτέλεσμα ασθενειών που σχετίζονται με το νερό και την αποχέτευση. Η έλλειψη πρόσβασης σε νερό έχει σκοτώσει ετησίως περισσότερα παιδιά από το AIDS, την ελονοσία και την ιλαρά μαζί.

Στη συνέλευση απευθύνθηκε και παρατηρητής της Παλαιστίνης

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Σωτηρία Βασιλακοπούλου

Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου ήταν φοιτήτρια της Παντείου και μέλος της ΚΝΕ η οποία έχασε τη ζωή της στην πύλη του Εργοστασίου της ΕΤΜΑ στις 28 Ιουλίου 1980. Εκείνη την μέρα μέλη της ΚΝΕ μοίραζαν προκηρύξεις στους εργάτες του εργοστασίου καλώντας σε κινητοποιήσεις. Για να αποφύγουν κάτι τέτοιο οι υπεύθυνοι του εργοστασίου επιβίβασαν τους εργάτες που σχόλασαν σε λεωφορεία εντός του προαυλίου του εργοστασίου. Τα λεωφορεία ύστερα από την επιβίβαση των εργατών ανέπτυξαν ταχύτητα και κινήθηκαν προς την πύλη όπου τα μέλη της ΚΝΕ προσπαθούσαν να μοιράσουν τις προκηρύξεις αποφεύγοντας τα λεωφορεία. Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου παρασύρθηκε από ένα από αυτά αφήνοντας την τελευταία της πνοή.
Αμέσως το σωματείο των εργαζομένων της ΕΤΜΑ προκήρυξε απεργία που καταστάλθηκε από τα ΜΑΤ. Η κηδεία της μετατράπηκε σε συλλαλητήριο

Αυτή είναι η χειρότερη κρίση...

Απόγευμα. Διπλό λεωφορείο από Γλυφάδα για κέντρο. Φίσκα. Οι όρθιοι κρεμασμένοι από τις χειρολαβές. Οι καθισμένοι έκλειναν τα μάτια κατάκοποι από δουλειά και έγνοιες. Μέσα κατήφεια κι ιδρώτας. Από τα ανοιχτά παράθυρα αύρα και καυσαέριο. Σε μια στάση επιβιβάστηκε μια μεγάλη παρέα εφήβων. Απλώθηκαν σπρώχνοντας άγαρμπα τους ήδη στριμωγμένους. Από την άμμο που σκόρπισαν σε κάθε τους κίνηση φαινόταν ότι επέστρεφαν από μπάνιο στη θάλασσα. Άρχισαν να φωνάζουν. Για την ακρίβεια να ουρλιάζουν. Η εθνική μας λέξη επανερχόταν σε κάθε φράση υποκαθιστώντας ονόματα, επίθετα, ουσιαστικά, ρήματα. Δεν ήταν κουβέντα αλλά παραλήρημα. Υστερία διανθισμένη με άναρθρες κραυγές που ξεσήκωναν τα εξωπραγματικά γέλια των υπόλοιπων της αγέλης.

Διόδια για γέλια και για κλάματα

Από τον ΠΕΤΡΟ ΜΑΝΤΑΙΟ

«Αχρεωστήτως καταβληθέν» ονομάζεται ποσό που πληρώθηκε χωρίς να οφείλεται. Αναφέρομαι σε αόριστο και όχι σε ενεστώτα, διότι κατά το ελληνικό «έθιμο», το αορίστως αχρεωστήτως καταβληθέν, εν αντιθέσει προς το ενεστώς αχρεωστήτως καταβαλλόμενο, ουδέποτε επιστρέφεται! Οπως συνέβη, για παράδειγμα, με τα διαβόητα «παρκόμετρα Αβραμόπουλου».

Οπου όσοι πλήρωσαν (παρανόμως!), κέρδισαν μεν τη δίκη, αλλά έχασαν τα λεφτά. Διότι το Γενικό Λογιστήριο δεν ενέκρινε τη δαπάνη επιστροφής. Και «βγήκαν λάδι» ο Αβραμόπουλος (που ήθελε να πληρώσει, αλλά δεν τον άφηνε το Γ.Λ.) και όσοι έγραψαν τις κλήσεις στα παλιά τους παπούτσια· πράγμα πληκτικά σύνηθες σ' αυτόν τον τόπο.

Η ιστορία των αθηναϊκών «παρκομέτρων» πάει να επαναληφθεί με όσους αρνούνται (κατ' ακολουθία και με όσους δέχονται) να καταβάλλουν διόδια αυτοκινητοδρόμων. Το θέμα («Ε» 19/7) ήγειραν οι Αφιδνείς (στα Κιούρκα και τα πέριξ), που αρνούνται να πληρώνουν διόδια για την ελάχιστη απόσταση που τους επιτρέπει πρόσβαση στον τοπικό δρόμο,

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Οργανώστε την αντίσταση - Ετοιμαστείτε για την επόμενη μέρα

Οι μάσκες πέσανε (και πολύ είχανε κρατήσει....)
Έχουμε όλοι πλέον καταλάβει το στημένο παιχνίδι.
Το σύστημα αποκαλύφθηκε και καταρρέει. Δεν θα πέσει σαν ώριμο φρούτο. Το καθεστώς σάπισε αλλά δεν θα μας κάνουν τη χάρη να φύγουν από μόνοι τους.
Το πολιτικό καθεστώς, όπως διαμορφώθηκε από τον εμφύλιο και δώ και ακόμη καλύτερα από τη μεταπολίτευση, έχει κλείσει τον κύκλο του.
Είμαστε λίγο πριν από την τελευταία πράξη του δράματος.
Η διαπλοκή των τεσσάρων εξουσιών αποδείχτηκε η ταφόπλακα του συστήματος.
Καμιά από τις εξουσίες δεν βγαίνει αλώβητη και καθαρή από τη σήψη, τη διαπλοκή, τη διαφθορά και τη φαυλότητα.
Το προκάλυμμα της δημοκρατικής νομιμοποίησης του συστήματος, η λειτουργία των σημερινών κομμάτων....

ΒΙΟΖΩ: Υπερασπιζόμαστε το Σύνταγμα! Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά μας! Υπερασπιζόμαστε το εισόδημά μας! Και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

ΔΙΟΔΙΑ: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ... ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!

Η πορεία, οι στόχοι και η εξέλιξη του αγώνα ενάντια στην παράνομη επιβολή τελών διοδίων στις εθνικές οδούς σε όλη την χώρα αναλύθηκε κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων, που πραγματοποίησαν οι επιτροπές αγώνα των πολιτών ενάντια στα διόδια. Εκεί παρουσιάστηκε η πολύπλευρη αντισυνταγματικότητα και παράνομη συμπεριφορά κράτους και εταιρειών που προσβάλλει άμεσα στοιχειώδη και βασικά ανθρώπινα δικαιώματα (ελευθερία μετακίνησης, επικοινωνία, ανάπτυξη προσωπικότητας).

Οι αυξήσεις που σημειώθηκαν τα τελευταία δύο έτη στα διόδια κυμαίνονται από 35 έως και 50% ενώ εκατοντάδες χιλιόμετρα του εθνικού οδικού δικτύου παραμένουν θανατηφόρα επικίνδυνα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών.

Το πρόβλημα που δεν έχει μόνο μία πτυχή,

Την κούρσα των αυξήσεων στην ΕΕ οδηγεί η Ελλάδα

Στο κόκκινο το Οικογενειακό Καλάθι

Σύμφωνα με έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ, το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου Ελληνικού νοικοκυριού σκαρφάλωσε στα, 2120,68 ευρώ τον Μάϊο-2010 σε σχέση με τον Μαϊο-2009 που κόστιζε 2011,51 ευρώ, έχουμε μία αύξηση 109,17 ευρώ , ποσοστό 5% Όπως προκύπτει και από τον πίνακα που επισυνάπτουμε την μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

Τα ....μυστήρια των Μεγάρων

ΔΥΟ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΑ ΚΩΝΟΕΙΔΗ ΥΨΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ

Ένα χιλιόμετρο περίπου δυτικά της πόλης των Μεγάρων υψώνονται δύο κωνικοί χωμάτινοι όγκοι. Βρίσκονται σε πεδινή έκταση, έχουν ύψος 25 περίπου μέτρα κι απέχουν μεταξύ τους 30 περίπου μέτρα. Από τη νέα εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου φαίνονται καλά στα δεξιά του ρεύματος προς Κόρινθο, αμέσως μετά τη δεύτερη γέφυρα μετά τα Μέγαρα.


Ερευνήσαμε τα κείμενα των κλασικών συγγραφέων και συναντήσαμε την ακόλουθη πληροφορία στην «Ελλάδος Περιήγησιν» του Παυσανία

Συναυλία Διαμαρτυρίας κατά των ΧΥΤA στο Γραμματικό

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Συναυλία Διαμαρτυρίας κατά των ΧΥΤΑ το Σάββατο 24 Ιουλίου στο Γραμματικό. Σ’ ένα μαγευτικό τοπίο ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ένωσε τη φωνή του και τραγούδησε μαζί με τους Μίλτο Πασχαλίδη, Δημήτρη Παναγόπουλο και Lexicon Project. Η συναυλία πέτυχε το σκοπό της που ήταν να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας και αντίστασης στο έγκλημα που επιχειρείται στο Γραμματικό και σε άλλες περιοχές της χώρας με τη δημιουργία ακόμα ενός ΧΥΤΑ. Έστειλε το μήνυμα ότι ο λαός αντιστέκεται στη διαφθορά,

Πόρισμα – κόλαφος για το νερό στα Οινόφυτα

Υπολειτουργεί το διυλιστήριο, λέει ο Συνήγορος του Πολίτη

Μεγάλες ελλείψεις και σοβαρές αδυναμίες στο σύστημα διύλισης νερού τον Οινοφύτων διαπιστώνει σε έκθεσή του ο Συνήγορος του πολίτη μετά από σχετική αναφορά που είχε γίνει από το Σύλλογο «Πολίτες για την Αειφορία Περιβάλλον Υγεία και Περιβάλλον».

Η αναφορά βασιζόταν στον τρόπο λειτουργίας του ταχυδιυλιστηρίου και στη μη εγγυημένη ποιότητα του νερού, γεγονός που φαίνεται να διαπιστώνει και στο επτασέλιδο πόρισμά του ο Συνήγορος του Πολίτη.

Οι ελλείψεις που παρατηρεί συνδέονται

Σέσι: Ισχυρή χαλαζόπτωση δημιούργησε σοβαρά προβλήματα και καταστροφές.

Η θάλασσα στο μεγάλο Σέσι δέχτηκε μεγάλη ποσότητα λάσπης από τον χείμαρρο.

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Υπερεντατικά μαθήματα… καταστολής για να αντιμετωπιστούν οι απεργοί το φθινόπωρο!


Η κυβέρνηση περίμενε το καλοκαιράκι για να περάσει ήρεμα κι ωραία τα αντεργατικά μέτρα, αλλά τρέμει τις αντιδράσεις του Σεπτεμβρίου και γι’ αυτό το λόγο, σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα, πάρθηκε η απόφαση να ξεκινήσουν υπερεντατικά σεμινάρια αντιμετώπισης των συγκεντρώσεων σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας.

Την είδηση διαβάσαμε στη «Real News» και αντιγράφουμε σχετικά αποσπάσματα:

Το ΙΝΚΑ (ΝΕΟ ΙΝΚΑ) συμπαρατάσσεται με τις επιτροπές αγώνα κατοίκων, πολιτών, εργαζομένων ενάντια στα διόδια

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 22/7/2010 στο εργατικό κέντρο Πειραιά, η συνέντευξη τύπου των επιτροπών αγώνα κατοίκων, πολιτών, εργαζομένων ενάντια στα διόδια με κεντρικούς ομιλητές τους Βασίλη Παπαδόπουλο (Αφίδνες), Αργύρη Αλεξίου (Τραγάνα), Δημήτρη Ντινοδήμος (Ωρωπός), Παναγιώτης Μαδιάς (πραγματογνώμονα τροχαίων ατυχημάτων και ασφάλειας οδικού δικτύου ) και Δημήτρη Καραμήτσα (δικηγόρο-αντιπρόεδρο του ΝΕΟΥ ΙΝ.ΚΑ).

Τη συνέντευξη συντόνισε ο Νίκος Θωμαδάκης (Ωρωπός).

Στην συνέντευξη παρίσταντο, χαιρέτησαν και έλαβαν το λόγο πολίτες αγωνιστές, δημοσιογράφοι και αντιπρόσωποι οργανώσεων και φορέων που συμμετέχουν στο κίνημα κατά των διοδίων (αντιμονοπωλιακή οργάνωση «STOP CARTEL», Ενωση Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Εσωτερικών, Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσοκομειακών Γιατρών).

Στην συνέντευξη τύπου αναλύθηκε από τους ομιλητές η πορεία, οι στόχοι και η εξέλιξη του αγώνα ενάντια στην παράνομη επιβολή τελών διοδίων σε όλη την χώρα.

Παρουσιάστηκε η πολύπλευρη αντισυνταγματικότητα και παράνομη συμπεριφορά κράτους και εταιρειών που προσβάλλει άμεσα στοιχειώδη και βασικά ανθρώπινα δικαιώματα (ελευθερία μετακίνησης, επικοινωνία, ανάπτυξη προσωπικότητας).

Ο αντιπρόεδρος της ένωσής μας, δικηγόρος Δημήτρης Καραμήτσας, δήλωσε την άμεση συμπαράταξη της ενώσεώς μας στο κίνημα και της απόφαση των ενώσεων καταναλωτών ΙΝ.ΚΑ. (ΝΕΟ ΙΝ.ΚΑ.), ΙΝΚΑ Μακεδονίας, ΙΝΚΑ Ηπείρου και ΒΙΟ.ΖΩ. να κινηθούν δικαστικά για την κατάργηση των διοδίων μαζί με τις επιτροπές αγώνα και τους πολίτες που τις συγκροτούν.

Κεντρική θέση της ενώσεώς μας, η οποία διατυπώθηκε και στην ομιλία του αντιπροέδρου μας Δημήτρη Καραμήτσα, είναι ότι η επιβολή διοδίων στους δρόμους (οι οποίοι κατά το νόμο είναι κοινόκτητοι και κοινόχρηστοι) παραβιάζει πολλαπλά και βάναυσα τον κοινόχρηστο χαρακτήρα τους και στερεί τους πολίτες από κεφαλαιώδη συνταγματικά δικαιώματα. Η συμπεριφορά της πολιτείας και όσων επιδιώκουν να κερδοσκοπήσουν από την εκμετάλλευση των κοινόκτητων και κοινόχρηστων οδών της χώρας μας είναι παντελώς παράνομη και αδικαίωτη νομικά, πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά.

Το Νέο ΙΝ.ΚΑ. καλεί τα μέλη του και τους Έλληνες πολίτες να συμπαραταχθούν στον αγώνα για την κατάργηση των παράνομων διοδίων που με σκοπό κερδοσκοπίας έχουν στηθεί σε όλη την χώρα και κάνουν δαπανηρότατη και αδύνατη για πολλούς την ελεύθερη μετακίνηση των Ελλήνων πολιτών στην χώρα τους.

πηγή: Ναυτεμπορική

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια με το νερό

Της ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Τι κοινό έχει μια πτήση με αεροπλάνο και ένα ποτήρι νερό από τη Μεσσαπία της Εύβοιας; Το... ποσοστό ρίσκου που αναλαμβάνει κανείς πετώντας στα 30 χιλιάδες πόδια, στη μια περίπτωση, και πίνοντας μολυσμένο με εξασθενές χρώμιο νερό, στην άλλη!

Παρά τη δικαστική απόφαση που επικαλείται την αρχή της προφύλαξης για το εξασθενές χρώμιο, κάποιοι κρατικοί φορείς δεν φαίνεται ότι έχουν πεισθεί για την επικινδυνότητά του.

«Υπάρχει ασφαλής πτήση με αεροπλάνο;»

Στο βιβλίο Γκίνες 7.000 παιδιά της Γάζας


Από την απέραντη φυλακή της Γάζας, περισσότερα από 7.000 παιδιά έστειλαν στον πλανήτη ένα μήνυμα χαράς. Σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από την UNRWA στις 22 Ιουλίου, συγχρόνισαν τις ντρίµπλες τους επί πέντε λεπτά κι έπειτα πέταξαν τις μπάλες τους στον αέρα. Στόχος τους, που στέφθηκε με επιτυχία, ήταν να μπουν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

H εκδήλωση, που έλαβε χώρα σε έναν βοµβαρδισµένο αεροδιάδροµο κοντά στη Ράφα, ονομάζεται «Great Gaza Global Bounce» και φέτος το καλοκαίρι έγινε για τέταρτη φορά. Να θυμίσουμε ότι σχεδόν οι μισοί από το 1,5 εκατομμύριο κατοίκους της Γάζας είναι κάτω των 15 ετών.


πηγή: TVXS

LinkWithin