Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Απολαυστικές Συνταγές Μπάρας

Τα τελευταία χρόνια σε όλη την Ελλάδα έχουν ξεφυτρώσει μπάρες στις εθνικές μας οδούς αλλά και στα αστικά κέντρα. Οι μπάρες αυτές είναι εκλεκτά υλικά που πρωταγωνιστούν στις συνταγές που θα σας παρουσιάσουμε. Όλες οι συνταγές μας είναι δοκιμασμένες. Θα έχετε σίγουρη επιτυχία στην εκτέλεσή τους. Δεν έχετε παρά να επιλέξετε τη συνταγή που σας ταιριάζει και να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες.

ΑΠΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΜΠΑΡΑΣ (Χρόνος εκτέλεσης 30")

Απευθύνεται κυρίως σε πρωτάρηδες που έχουν αυτοκίνητο και δεν έχουν εξοικειωθεί με τις μπάρες. Η εκτέλεση είναι εξαιρετικά απλή ενώ εισπράττουμε σχεδόν όλα τα αποτελέσματα του ανοίγματος της μπάρας: ξεπιανόμαστε, αυξάνουμε την αδρεναλίνη μας και νιώθουμε δικαίωση με κόστος 0 ευρώ.

Υλικά:
- Αυτοκίνητο
- Οδηγός (η συνταγή εκτελείται πιο εύκολα όταν υπάρχει και συνοδηγός)
- Σταθμός διοδίων με κατεβασμένη μπάρα (δεν απαιτείται ταμίας)

Εκτέλεση:
1. Σταματάμε το όχημά μας πριν από την μπάρα και κατεβαίνουμε. Αν υπάρχει συνοδηγός κατεβαίνει ο συνοδηγός αλλιώς ο οδηγός (αφήνουμε ανοικτή τη μηχανή, πριν κατέβει ο οδηγός βάζει νεκρά ταχύτητα και τραβάει το χειρόφρενο). Χρειάζεται να αφήσουμε αρκετό χώρο από την πλευρά αυτού που θα κατέβει ώστε να ανοίξει η πόρτα του αυτοκινήτου.
2. Πιάνουμε την μπάρα και την σπρώχνουμε προς τα εμπρός οδηγώντας την στο πλάι.
Εκτέλεση του 2ου βήματος της απλής συνταγής
Οι μπάρες στην Αθηνών-Λαμίας μόλις τις αγγίξουμε πάνε μόνες τους στο πλάι και τσακίζονται αφού έχουν ακολουθήσει μια ελαφρά περιστροφική πορεία, γι' αυτό πρέπει να τις κρατάμε οδηγώντας τες στο πλάι έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα τσακιστούν. Όλες οι άλλες μπάρες στους εθνικούς μας δρόμους και στην Αττική οδό ανοίγουν χωρίς να κινούνται αυτόματα στο πλάι. Για να πάνε στο πλάι πρέπει να τις σπρώξουμε σαν να ανοίγουμε την πόρτα του φράκτη ενός κήπου.
3. Επιστρέφουμε στο όχημά μας και συνεχίζουμε το δρόμο μας.



ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΝΟΙΓΜΑ (Χρόνος εκτέλεσης 2")

Απευθύνεται σε αυτούς που έχουν εξοικειωθεί με τις μπάρες και δεν έχουν χρόνο για χάσιμο. Μπορεί να εκτελεστεί με αυτοκίνητο ή με μοτοσυκλέτα.

Υλικά:
- Αυτοκίνητο (Μπορεί να εκτελεστεί με μικρές διαφοροποιήσεις και με μοτοσυκλέτα)
- Οδηγός
- Σταθμός διοδίων με κατεβασμένη μπάρα (δεν απαιτείται ταμίας)

Εκτέλεση:
1. Σταματάμε το αυτοκίνητο μας ακριβώς κάτω από την μπάρα έτσι ώστε να μην υπάρχει επαφή. Στην Αθηνών - Λαμίας θα ακουστεί σειρήνα όταν το αυτοκίνητο βρεθεί κάτω από την μπάρα.
2. Ανοίγουμε το παράθυρο του οδηγού και με το αριστερό μας χέρι σπρώχνουμε ελαφρά την μπάρα προς τα εμπρός. Λύνουμε την ζώνη ασφαλείας αν μας εμποδίζει. Αν η μπάρα δεν πάει στο τέρμα πατάμε ελαφρά το γκάζι έτσι ώστε να την οδηγήσουμε με το χέρι μας στην άκρη ενώ κινούμαστε με μικρή ταχύτητα προς τα εμπρός.
3. Συνεχίζουμε το δρόμο μας. Αν έχουμε βγάλει τη ζώνη μας την ξαναβάζουμε.

Παράδειγμα εκτέλεσης της συνταγής του σύντομου ανοίγματος



ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΜΠΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΜΙΑ (Μεγάλη ποικιλία χρόνου εκτέλεσης)

Απευθύνεται σε όσους έχουν τον χρόνο και την διάθεση να μεγαλουργήσουν. Απαιτεί γαϊδουρινή υπομονή και ατσαλένια νεύρα.

Υλικά:
- Οποιοδήποτε όχημα
- Οδηγός
- Σταθμός διοδίων με κατεβασμένη μπάρα και ταμία

Εκτέλεση:
1. Σταματάμε στο γκισέ και λέμε στον ή στην ταμία: "Γειά σας, δεν πληρώνουμε. Παρακαλούμε ανοίξτε μας την μπάρα."
2. Απαντάμε ανάλογα με το τι θα μας πει ο/η ταμίας:
α) "Γιατί δεν πληρώνεται". Απαντάμε ότι "Είναι συνταγματική υποχρέωση του κράτους να μας παρέχει την δυνατότητα της ελεύθερης μετακίνησης χωρίς καμία επιβάρυνση. Αν δεν μου ανοίξετε την μπάρα για να συνεχίσω τον δρόμο μου η ενέργειά σας συνιστά παράνομη κατακράτηση η οποία είναι αυτόφωρο αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση. Παρακαλώ ανοίξτε μου αμέσως την μπάρα."
β) "Γνωρίζεται την διαδικασία" ή "Να σας ενημερώσω ότι…". Απαντάμε "Ευχαριστούμε, δεν θέλουμε ενημέρωση, ανοίξτε μου την μπάρα."
γ) "Μια στιγμή να φωνάξω τον επόπτη". Απαντάμε "Δεν μπορώ να περιμένω τον επόπτη σας. Παρακαλώ ανοίξτε μου αμέσως την μπάρα."
δ) "Πρέπει να συμπληρώσω αυτό το έντυπο. Πώς σας λένε…, Πού μένετε". Απαντάμε "Δεν θα σας δώσω προσωπικά μου στοιχεία, αν θέλετε μπορείτε να καταγράψετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος μου."
ε) "Υπογράψτε αυτό το έντυπο". Απαντάμε "Δεν υπογράφω κανένα έντυπο".
στ) "Δεν μπορώ να σας ανοίξω αν δεν πληρώσετε τα διόδια". Απαντάμε "Αν δεν μου ανοίξετε την μπάρα για να συνεχίσω τον δρόμο μου η ενέργειά σας συνιστά παράνομη κατακράτηση η οποία είναι αυτόφωρο αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση. Παρακαλώ ανοίξτε μου αμέσως την μπάρα."
3. Η τελική έκβαση μπορεί να είναι:
α) Να σας ανοίξουν και να περάσετε αφού καταγράψουν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός σας.
β) Να σας ανοίξουν και να σας πουν κάντε δεξιά για να συμπληρώσουμε το τάδε έντυπο ή για να περιμένετε την τροχαία. Σε αυτή την περίπτωση συνεχίζουμε τον δρόμο μας, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε κανέναν και για κανένα λόγο.
γ) Να μην σας ανοίγουν με τίποτα και να μην θέλετε να υποχωρήσετε. Τότε μπορείτε να καλέσετε την αστυνομία ώστε να σας δώσει τα στοιχεία του ταμία και του επόπτη των διοδίων και να τους υποχρεώσει να σας ελευθερώσουν από την παράνομη κατακράτηση. Στη συνέχεια μπορείτε να ζητήσετε από την αστυνομία να τους συλλάβει και να ακολουθηθεί η αυτόφορη διαδικασία (σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανό να σας μηνύσουν και αυτοί - επειδή η άρνηση πληρωμής δεν είναι αδίκημα θα εφεύρουν ότι κάνατε κάποιο ποινικό αδίκημα όπως η συκοφαντική δυσφήμιση για να σας υποχρεώσουν να αποσύρεται την μήνυση και να μην ακολουθηθεί η αυτόφορη διαδικασία) ή να συνεχίσετε τον δρόμο σας διατηρώντας το δικαίωμα να τους υποβάλετε μήνυση την επόμενη μέρα.
δ) Να μην σας ανοίγουν με τίποτα και να αποφασίσετε να εγκαταλείψετε. Αν δεν υπάρχει συνοδηγός για να ανοίξει στρίβουμε το τιμόνι δεξιά και οδηγούμε μερικά μέτρα προς τα εμπρός ώστε να δημιουργηθεί χώρος για να ανοίξουμε την πόρτα του οδηγού. Στη συνέχεια εκτελούμε τα βήματα της απλής συνταγής.

3 σχόλια:

  1. καλό :)
    ξεχάσατε τη συνταγή για στιγμιαίο-κολλητό πέρασμα (κολλητά, πίσω από προπορευόμενο όχημα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και μια αλλη κοβο λιγο ταχυτητα και την σπροχνω με το αμαξι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin