Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Τα αφήσαμε στο ταμείο


Σήμερα, 12 Ιουνίου 2010, στις 11:30 το πρωΐ κάναμε τα ψώνια μας από το Βασιλόπουλο στον Αγ. Στέφανο. Για πρώτη φορά επέτρεψα στην 4χρονη κόρη μου να βάλει στο καρότσι ότι επιθυμούσε. "Μπαμπά αυτό το ρόζ" μου έλεγε, σήμερα ήταν η μέρα της, δεν της είπα όχι ούτε μία φορά. Πήραμε είδη πρώτης ανάγκης αλλά δεν αρνηθήκαμε τις προσφορές και ευκαιρίες που υπήρχαν διάσπαρτες σε όλο το σούπερ μάρκετ. Όταν φτάσαμε στο ταμείο είχαμε ήδη αποζημιωθεί από την ευφορία που μας δημιούργησε η διαδικασία του ψωνίσματος. Τελικά εγκαταλείψαμε τα προϊόντα στο ταμείο γιατί δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε ούτε τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης.
Η συμμετοχή ήταν μικρή αλλά θα οργανωθούμε και θα αιτηθούμε έκπτωση την επόμενη φορά.

Δείτε τι έγινε στην Κατερίνη που ήταν πιο οργανωμένοι:
Πρωτοφανείς σκηνές σε κεντρικό Super Market της Κατερίνης

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Απελευθερώθηκαν τα διόδια Αφιδνών


Σήμερα, Παρασκευή 11 Ιουνίου, απελευθερώθηκαν τα διόδια Αφιδνών για 3 ώρες (5:30 - 8:30). Η ανοιχτή πρωτοβουλία πολιτών βόρειας Αττικής έδωσε το παρόν μαζί με τις επιτροπές αγώνα κατοίκων, πολιτών και εργαζομένων ενάντια στα διόδια που οργάνωσαν την κινητοποίηση.
Τα οχήματα διέρχοταν χωρίς να καταβάλουν το χαράτσι και οι αντιδράσεις των οδηγών ήταν ενθουσιώδεις, έγινε πανζουρλισμός από τα κορναρίσματα και τις φωνές. Στους διερχόμενους μοιράστηκε ενημερωτικό φυλλάδιο με το σήμα "Δεν πληρώνουμε" που μπορεί να τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο. Εντύπωση προκάλεσε ο πολύ μεγάλος όγκος των εργαζόμενων που χρησιμοποιούσαν τα διόδια για να επιστρέψουν σπίτι από την εργασία τους. Ταξιδιώτες που επέστρεφαν στην Αθήνα, κρατώντας ένα μάτσο αποδείξεις διοδίων, μας ζητούσαν να τους ενημερώσουμε για την άρνηση πληρωμής λέγοντας "Δεν πάει άλλο, συμφέρει καλύτερα το αεροπλάνο".
Ο αγώνας μας για την κατάργηση των διοδίων σε όλη την Ελλάδα συνεχίζεται καθημερινά, αρνούμαστε να πληρώσουμε το χαράτσι σε κάθε διέλευση. Με την όλο αυξανόμενη μαζικότητα του κινήματος "δεν πληρώνω" είναι δεδομένη η επιτυχία μας.

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Αφήστε το στο ταμείο το Σάββατο 12/6 στις 11 πμ


Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής συμμετέχει στην πανελλαδική διαμαρτυρία για την ακρίβεια «Αφήστε το στο ταμείο» το Σάββατο 12 Ιουνίου στις 11 πμ στο σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος, στον παράδρομο του 20ου χλμ. της Εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας στον Αγ. Στέφανο.

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Όλοι στα διόδια Αφιδνών την Παρασκευή 11/6 στις 6 μμ



Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής συμμετέχει στο άνοιγμα των διοδίων που έχουν προκηρύξει οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα δόδια την Παρασκευή 11 Ιουνίου στις 6 μμ, στο σταθμό διοδίων των Αφιδνών.

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα δεν θα δούμε τον αγώνα του Μουντιάλ, θα αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο ανοίγοντας τα διόδια.
Ζητάμε να φύγουν τα άδικα και ανήθικα διόδια μαζί με την κυβέρνηση του ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ και τα μέτρα τους.

Ένα σχολείο για τη Γάζα



Με όπλο τις ζωγραφιές των παιδιών, στις 10 Ιουνίου αντιπροσωπία εκπαιδευτικών της πρωτοβουλίας «Ένα σχολείο για τη Γάζα» θα αναχωρήσει για τη Γάζα με σκοπό το σπάσιμο του αποκλεισμού, την έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την επιτόπου εκτίμηση της κατάστασης του συγκεκριμένου σχολείου για να διασφαλιστεί ότι η οικονομική βοήθεια θα φτάσει σε αυτό και θα χρησιμοποιηθεί για την ανοικοδόμησή του.



Στην αντιπροσωπία συμμετέχει και ο Γρηγόρης Δαφνής που είχαμε την τιμή να τον ακούσουμε στην εκδήλωση «Η ζωή μας χωρίς χρώμιο και μπάρες».

Μανώλης Σταυρουλάκης

Στις 24 Αυγούστου 2009 ένας 21χρονος νέος, ο Απόστολος Μολυβιάτης σκοτώνεται πάνω σε μια παράνομη διαφημιστική πινακίδα. Το δυστύχημα συμβαίνει μερικά μέτρα από το σημείο που σκοτώθηκε ένας άλλος νέος, ο γιος του Μανώλη Σταυρουλάκη, Γιάννης, με πανομοιότυπο τρόπο.

LinkWithin