Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ανοίγουμε τις Λεωφόρους της Ανατροπής

Η πανελλαδική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη έγινε μέσα σε κλίμα ικανοποίησης και γλυκιάς κούρασης και παρόλο το 10ώρο ταξίδι των μελών των επιτροπών από τις Αφίδνες στη Θεσσαλονίκη και την πολύωρη πεζοπορία τους στην ανεξάρτητη πορεία της Καμάρας είχαν την δύναμη για μια πολύωρη συνάντηση το πρωί και άνοιγμα για δεύτερη φορά των διοδίων στα Μάλγαρα το μεσημέρι της Κυριακής.

Είναι αξιοσημείωτο, ότι μέσα σε τρεις εβδομάδες μόνο, ( καθώς η πρόταση για την καμπάνια έγινε στις επιτροπές μόλις τον 15Αύγουστο ), η «Πάμε ΔΕΘ - σηκώστε τις μπάρες» αποτέλεσε μια κινητοποίηση που υλοποιήθηκε με απίστευτη και πρωτόγνωρη μαζικότητα και αυθόρμητο συντονισμό και αγκαλιάστηκε, υποστηρίχθηκε και διαμορφώθηκε από εκατοντάδες πολίτες σε όλη την χώρα.

Στην προκυμαία της Σμύρνης

Ε. Χεμινγουέι

Η Μικρασιατική Καταστροφή μέσα από την πένα ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της εποχής μας

«Το χειρότερο, είπε, ήταν οι γυναίκες με τα νεκρά παιδιά. Δε μπορούσαμε να τις πείσουμε να μας δώσουν τα πεθαμένα παιδιά τους. Είχαν τα παιδιά τους, νεκρά ακόμα και έξι μέρες, αλλά δεν τα εγκατέλειπαν. Δε μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Τελικά έπρεπε να τους τα πάρουμε με τη βία.»

(Από τη συλλογή διηγημάτων του με το γενικό τίτλο «Στην προκυμαία της Σμύρνης»)


του Χρήστου Μαγγούτα

Με παραπάνω λόγια κάποιος ήρωας του Χεμινγουέι, που υποτίθεται ότι ήταν αξιωματούχος πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ αγκυροβολημένου στη Σμύρνη, περιγράφει τη μεγάλη καταστροφή. Το απόσπασμα είναι από το πρώτο λογοτεχνικό κείμενο που εξέδωσε ο αμερικανός συγγραφέας το 1925, μόλις 26 χρονών τότε, και με το οποίο άρχισε να αποκτά παγκόσμια φήμη. Πρόκειται για τη συλλογή διηγημάτων του «Στην εποχή μας» (In Our Times), όπου το πρώτο του διήγημα, ουσιαστικά ο πρόλογος του βιβλίου, έχει τον τίτλο «Στην προκυμαία της Σμύρνης».

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Οι ανακρίβειες και τα μισόλογα της Τίνας Μπιρμπίλη

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου της κ. Μπιρμπίλη στην πολύπαθη Μεσσαπία, δυστυχώς δεν μάθαμε τίποτα καινούργιο!

Δεν μάθαμε γιατί συνεχίζει το ΥΠΕΚΑ, διά στόματος Μπιρμπίλη, να “μπερδεύει” το ολικό με το εξασθενές χρώμιο!

Δεν μάθαμε γιατί τώρα χρειαζόμαστε διεθνές συνέδριο για να ορισθούν νέα όρια ρύπων στο πόσιμο νερό όταν στις 8.2.2010 ο κ. Ανδρέας Ανδρεαδάκης είχε δηλώσει ευθαρσώς στην συνέντευξη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ στα Οινόφυτα ότι το όριο του εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό πρέπει να γίνει 0.06 μg/l. κ. Μπιρμπίλη και κ. Ανδρεαδάκη, τι φοβάστε και δεν προχωράτε στη νομοθετική ρύθμιση;;

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

O αλυσοδεμένος ελέφαντας

Όταν ήμουν μικρός μου άρεσε πολύ το τσίρκο, και στο τσίρκο μου άρεσαν πιο πολύ τα ζώα. Μου έκανε τρομερή εντύπωση ο ελέφαντας που, όπως έμαθα αργότερα, είναι το αγαπημένο ζώο όλων των παιδιών.
Στην παράσταση, το θεόρατο ζώο έκανε επίδειξη του τεράστιου βάρους του, του όγκου και της δύναμής του... Όμως, μετά την παράσταση και λίγο προτού επιστρέψει στη σκηνή, ο ελέφαντας στεκόταν δεμένος συνεχώς σ΄ ένα μικρό ξύλο μπηγμένο στο έδαφος. Μιά αλυσίδα κρατούσε φυλακισμένα τα πόδια του. Ωστόσο, το ξύλο ήταν ήταν αληθινά μικροσκοπικό κι έμπαινε σε ελάχιστο βάθος μέσα στο έδαφος. Μολονότι η αλυσίδα ήταν χοντρή και ισχυρή, μου φαινόταν ολοφάνερο ότι ένα ζώο που μπορούσε να ξεριζώνει δεντρα με τη δύναμη του, θα μπορούσε εύκολα να λυθεί και να φύγει. Το θεωρούσα αληθινό μυστήριο. Μα τι τον κρατάει; Γιατί δεν το σκάει;

Νερό από τον Μόρνο θα πίνουν οι κάτοικοι των Οινοφύτων

πηγή: Ασωπός SOS

ΠΑΛΙ ΑΠΕΞΩ ΜΕΝΕΙ Ο ΩΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΑ Ωρωποχώρια!

ΓΙΑΤΙ;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΙΣ, ΝΑ ΓΙΑΤΙ!

Ούτε ο Δήμαρχος, ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι, ούτε οι πολιτευτές, παλαιοί και νέοι, όλοι κάνουν λες και δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα στην περιοχή!

Προσπάθεια Ρέππα να δυσφημήσει το κίνημα δεν πληρώνω

Ο κ. Ρέππας εμφανίστηκε σε εκπομπή του Alpha και είπε:
Να σας πω ότι αυτοί οι οποίοι περνούν τους δρόμους σήμερα και δεν πληρώνουν διόδια, ας γνωρίζουν ότι το πιο πιθανόν η εταιρία να κρατά τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους και να προσφεύγει εναντίον του δημοσίου μετά, από το οποίο θα ζητά την ανάλογη αποζημίωση. Τα διόδια που δεν πληρώνουν οι ιδιώτες θα τα πληρώσει το δημόσιο με την μία ή την άλλη μορφή κατά την απαίτηση των παραχωρησιούχων και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και να μην το επιτρέψουμε.
Κύριε Ρέππα όποιος σας είδε γνωρίζει ότι λέτε ψέματα. Φάνηκε από τις εκφράσεις του προσώπου σας.

Το ψέμα είναι ότι

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Οι δικαστικές διαμάχες στο ΣτΕ συνεχίζονται για τον ΧΥΤΑ στην κοινότητα Γραμματικού Αττικής

Το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 966/2010 απόφασή του απέρριψε την αίτηση της κοινότητας Γραμματικού Αττικής, με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η από 7.7.2009 υπουργική απόφαση, με την οποία παρατάθηκαν μέχρι 30.10.2013 οι περιβαλλοντικοί όροι για την εγκατάσταση μονάδας διαχείρισης αποβλήτων στη θέση Μαύρο Βουνό. Το ΣτΕ, απορρίπτοντας την αίτηση αναστολής της Κοινότητας Γραμματικού, έκρινε ότι δεν αποκλείεται η δημιουργία ΧΥΤΑ σε έκταση που έχει δασικό χαρακτήρα και λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν την δημιουργία οργανωμένων εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων. Παράλληλα, η κοινότητα Γραμματικού κατέθεσε νέα αίτηση στο ΣτΕ ζητώντας αυτή τη φορά να κριθούν αντισυνταγματικές και παράνομες αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής του τρέχοντος έτους, που εγκρίνουν τη διάνοιξη νέων οδικών προσβάσεων και τη διαπλάτυνση των υπαρχόντων οδών εντός δημόσιας αναδασωτέας έκτασης, που οδηγούν στον χώρο τού υπό κατασκευή ΧΥΤΑ. Τέλος, αναφέρει η κοινότητα στη νέα αίτησή της, ότι οι προσβαλλόμενες αποφάσεις του γγ Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής είναι αντισυνταγματικές και παράνομες καθώς αίρουν αναδάσωση, χωρίς αυτή να έχει πραγματοποιηθεί, δηλαδή χωρίς να έχει ανακτηθεί η δασική μορφή της περιοχής.

πηγή: ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαμε ΔΕΘ, σηκώσαμε τις μπάρες.

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Χάνονται οι συλλογικότητες

Από τον Δημήτρη Παπαχρήστο, Συγγραφέα

Η πολιτική συλλογική ανυπακοή μπορεί να προέλθει και να προκύψει μέσα από την κοινωνική συμπίεση που δεν μπορεί να απορροφηθεί πια και τότε το «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» του Ντάριο Φο δεν θα είναι μια θεατρική παράσταση που θα περιορίζεται στα διόδια που αυξάνονται σαν τα μανιτάρια στους εθνικούς δρόμους, αλλά θα γενικευτεί η πολιτική ανυπακοή, καθότι η ανεργία αυξάνεται και στην ουρά για επίδομα ανεργίας βρίσκονται και νέες επαγγελματικές ομάδες, οι νέοι με πτυχία και μεταπτυχιακά διπλώματα, οι μικρομαγαζάτορες και τα λεγόμενα μεσοστρώματα και τα τέως επιτυχημένα «χρυσά» παιδιά των επιχειρήσεων ηλικίας πάνω από 40 ετών, που βρίσκονται στο στρίμωγμα και τη συμπίεση από τα μέτρα που, υποτίθεται, παίρνονται για να σωθούμε από τη χρεοκοπία.

LinkWithin