Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΚΥΝΙΚΟΣ ...ΣΥΡΙΖΑΪΣΜΟΣ: Το… «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», ήταν απλώς ένα σύνθημα!

 
Αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση του Αχαιού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστα Σπαρτινού σχετικά με τους πλειστηριασμούς.
 
Μιλώντας σε τοπικό ραδιοσταθμό ο κ. Σπαρτινός και ερωτηθείς για το προεκλογικό σύνθημα που είχε αναφέρει και ο κ. Τσίπρας στην προεκλογική του ομιλία στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» , είπε ότι ήταν ένα σύνθημα για αυτούς που δεν είχαν να πληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια!
 
Ενώ ο βουλευτής …

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 5 ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ


Το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα προσπαθεί να περάσει τα σχέδια του για την  εξαθλίωση των λαών με κάθε δυνατό τρόπο.
Ακρογωνιαίος λίθος σε αυτή του την προσπάθεια είναι η παραδειγματική τιμωρία κάθε φωνής από τα κάτω που αντιστέκεται σε αυτόν τον οδοστρωτήρα της ζωής μας.
Στη σημερινή συγκυρία στο στόχαστρο των διεθνών μηχανισμών καταστολής είναι οι 5 φοιτητές.


Συγκεκριμένα στις 2/5/15 προσήχθησαν από μια καφετέρια στο Μιλάνο 5 έλληνες φοιτητές, εκ των οποίων ο ένας απ' το φυσικό, μια μέρα μετά τη συμμετοχή τους στη μαζική διαδήλωση NO EXPO με μοναδική αιτιολογία ότι εθεάθησαν να βγαίνουν από κατάληψη.

Αφού υποχρεώθηκαν σε λήψη γενετικού υλικού και δακτυλικών αποτυπωμάτων, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους αποδοθούν κατηγορίες. 6 μήνες μετά, οι ιταλικές αρχές εκδίδουν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης (και) γι’ αυτούς και χωρίς καν να έχει παρουσιαστεί η σχετική δικογραφία στις ελληνικές αρχές, με μια γενικόλογη περίληψη κατηγορητηρίου ότι συμμετείχαν σε διαδήλωση, ζητούν να εκδοθούν και να δικαστούν στην Ιταλία. Ετσι, ξημερώματα της Πέμπτης 12/11, η ελληνική αστυνομία εισέβαλε στα σπίτια τους και αφού ξεσκόνισε κάθε  γωνιά του προσωπικού τους χώρου, τους συνέλαβε και τους οδήγησε στη ΓΑΔΑ

Την Παρασκευή 13/11 το πρωί, οι 5 πέρασαν από εισαγγελέα και κρίθηκαν μη προφυλακιστέοι με περιοριστικούς όρους έως ότου πραγματοποιηθεί το συμβούλιο εφετών που θα κρίνει εάν τελικά θα τους εκδώσει στην Ιταλία για να δικαστούν.

Πρέπει όλοι να αντιτάξουμε την δική μας συλλογική αλληλεγγύη για να μην επιτρέψουμε στους ανθρωποφύλακες της ΕΕ να ολοκληρώσουν την οργουελική κοινωνία που οικοδομούν πάνω στα κόκκαλα μας.

Σήμερα είναι οι 5 φοιτητές, αύριο ο καθένας από εμάς.



Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!



ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ


www.kinimadenplirono.eu

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ERT OPEN 18-11-2015: ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ...




O Βασίλης Παπαδόπουλος, του Κινήματος Δεν Πληρώνω, μιλά στην ΕΡΤ OPEN για τους πλειστηριασμούς που έρχονται στην πόρτα μας, από την μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. 
Ο αγώνας συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα!

Ραντεβού στις 22/11/15,την Κυριακή, στο Χολαργό για την καλύτερη οργάνωση της αντίστασης μας.
.....

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κινήματος Δεν Πληρώνω: 8 μήνες φυλάκιση για τον τεως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Χ. Μαγκούφη

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ 



Το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ κάθησε στο σκαμνί τον τ. βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Μαγκούφη για την υπόθεση ξυλοδαρμού της συναγωνίστριας μας Σούλας Γαλάνη κατά την διάρκεια αγωνιστικής κινητοποίησης στα διόδια του Μώλου Φθιώτιδας το 2011. 

Το Δικαστήριο Λαμίας καταδίκασε στις 16-11-2015 σε 8 μήνες φυλάκιση τον πρώην βουλευτή που νόμισε ότι καλυπτόμενος πίσω από την βουλευτική του ασυλία θα μπορεί να τραμπουκίζει, χωρίς επιπτώσεις, πολίτες που αγωνίζονται για τα δικαίωματα όλων μας. 

Ευχαριστούμε τον δικηγόρο Χρήστο Λιαρομμάτη, μέλος της νομικής ομάδας του Κινήματος Δεν Πληρώνω που για άλλη μία φορά προσέφερε τις υπηρεσίες του και μάλιστα αφιλοκερδώς. 

Ευχαριστούμε, επίσης, τους δεκάδες κατοίκους της Φθιώτιδας καθώς και τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας που έδωσαν παρόν αλληλεγγύης, στο πλευρό του Κινήματος Δεν Πληρώνω και της συναγωνίστριας μας Σούλας Γαλάνη. 

Μας φαίνονται μεγάλοι γιατί είμαστε σκυφτοί! 
 Σηκώστε το κεφάλι να φοβηθούν αυτοί! 
 Το δίκιο είναι με το μέρος μας! 
Όλοι στους δρόμους του αγώνα! 





ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ 






Δείτε περισσότερα εδώ, λίγες μέρες μετά την επίθεση του Χ. Μαγκούφη ...

LinkWithin