Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Πάμε ΔΕΘ. Σηκώστε τις μπάρες! Live κάλυψη από το Stop Cartel.

Τα γνήσια Trabucos και οι γνήσιοι τραμπούκοι


Τα γνήσια Trabucos
Στα πρώτα χρόνια της ελληνικής δημοκρατίας, μετά την τουρκοκρατία, εμφανίστηκε μια ομάδα πολιτών που ανομάστηκαν «τραμπούκοι». Οι τραμπούκοι ήταν περιθωριακοί τύποι δημιούργημα των πολιτικάντηδων που πρόσφεραν τα πούρα της γνωστής τότε Κουβανέζικης εταιρίας από την Αβάνα «Trabucos» προκειμένου να κερδίσουν την ψήφο αλλά και την ζωηρή και δραστήρια υποστήριξη των οπαδών τους.
Η λέξη τραμπούκος έχει παραμείνει ως σήμερα και δηλώνει τον μπράβο κάποιου κομματάρχη ή γενικώς κάποιον που προκαλεί ταραχές κατ' εντολή.

Ένα μη πολιτικό κείμενο για την πολιτική, του Θόδωρου Τσελεπή

Χειμώνας του ΄85 στη Θεσσαλονίκη. Απεργία των σκουπιδιάρηδων. (έτσι τους λέγαμε τότε). Εγώ 15χρονος κνίτης μαθητής λυκείου. Πιασμένος σε «αλυσίδα» με συντρόφους μεγαλύτερους να προσπαθούμε να εμποδίσουμε τους στρατιώτες να μαζέψουν τα σκουπίδια. Ντρεπόμουν αλλά πιο πολύ ντρεπόμουν να πω πως ντρεπόμουν.
Του Θόδωρου Τσελεπή (ηλεκτροσυγκολλητή) στην Αυγή της 5/9/2010

Τα χρόνια πέρασαν.

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Τίποτε δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ιδέα που έχει έρθει η ώρα της (συνέχεια)

Με σημερινή τους ανακοίνωση (Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου) η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων ΒΑ Αττικής κατηγορεί τις Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών & Εργαζομένων ενάντια στα διόδια ότι:
"Κατεβάζει αφίσες του Συντονιστικού μας και έχει προχωρήσει και σε αφισοκόλληση του τύπου που δείχνει η φωτογραφία."
Μέλη της ανοιχτής πρωτοβουλίας συμμετέχουν στις αφισοκολλήσεις μαζί με άλλα μέλη των επιτροπών και δεν έχουμε αντιληφθεί κανένα τέτοιο συμβάν. Επίσης η φωτογραφία είναι τεκμήριο αθωότητας μιας και δείχνει την αφίσα των επιτροπών κολλημένη κάτω από μια κομματική αφίσα, την οποία σεβάστηκαν, τα μέλη των επιτροπών, και δεν την κατέβασαν.

Συνεχίζουν λέγοντας:
"Η κίνηση αυτή συκοφαντεί τον αγώνα μας κατά των διοδίων, διχάζει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μας και δημιουργεί προβλήματα ακόμα και στον Πανελλαδικό Συντονισμό όσων αγωνίζονται ενάντια στα διόδια."
Η αντίληψή μας για την κατάσταση είναι ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Σε κάθε κίνηση των επιτροπών, το συντονιστικό διοργανώνει κάποια αντιεκδήλωση.

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙΝΟΦΥΤΑ Ο θάνατος τρέχει στις βρύσες τους

Θερίζει το εξασθενές χρώμιο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χάρης Καρανίκας

Με πρόσφατη επιδημιολογική μελέτη, η θνησιμότητα λόγω καρκίνου στα Οινόφυτα ήταν αυξημένη σε σχέση με την υπόλοιπη Βοιωτία σχεδόν κατά 57% το 2000 και πάνω από 92% το 2009

Υπάρχουν οι αριθμοί: σύμφωνα με πρόσφατη επιδημιολογική μελέτη το διάστημα 1999-2009 η θνησιμότητα από καρκίνο στα Οινόφυτα ήταν 14% μεγαλύτερη απ΄ ό,τι στην υπόλοιπη Βοιωτία. Και υπάρχουν και οι άνθρωποι πίσω από τους αριθμούς: οι συγγενείς των θυμάτων, εκείνοι που πιστεύουν ότι η ρύπανση της περιοχής συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων ή ακόμα και με την κατάσταση της υγείας τους.

«ΤΑ ΝΕΑ» επισκέφθηκαν την «πατρίδα» του καρκινογόνου εξασθενούς χρωμίου, μίλησαν με μέλη οικογενειών για τον χαμό των δικών τους ανθρώπων αλλά και με καρκινοπαθείς που νίκησαν τη μάχη. Ακόμα αποκαλύπτουν στοιχεία για τα περιστατικά καρκίνου πριν από το 1999, καθώς και την ελλιπή ενημέρωση των μεταναστών που εργάζονται σήμερα στις καλλιέργειες της περιοχής.

Έρευνα Newsit για τον Ασωπό : Ποιοι δεν ήθελαν ελέγχους, στο τραπέζι μας τα μολυσμένα ζαρζαβατικά


Στα ράφια των σούπερ μάρκετ καρότα-κρεμμύδια και πατάτες ποτισμένα με νικέλιο και ολικό χρώμιο από τον ποταμό.

Οι ανησυχίες και οι φόβοι που εκφράζονται από τους κατοίκους της Βοιωτίας για τα μολυσμένα νερά του ποταμού Ασωπού, επιβεβαιώθηκαν και από τους ειδικούς του Πανειπιστημίου Αθηνών.

Τα ρυπασμένα μποστάνια της περιοχής που “βρέχονται” από τον Ασωπό, δημιουργούν επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, αφού από τους ελέγχους προέκυψαν υψηλές συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων σε τρόφιμα (πατάτες, κρεμμύδια, καρότα).

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Ακριβότερα τα προϊόντα έως 416% στην Ελλάδα από την ΕΕ

Η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια ακρίβειας στην Ευρώπη, σύμφωνα με την έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών που φέρνει τον τιμάριθμο στο 5,5% (τον Ιούλιο) έναντι 1,7% στην ΕΕ (μέσος όρος)

Σαρώνουν την αγορά τα καρτέλ επιβάλλοντας ληστρικές τιμές στο ράφι με αποτέλεσμα τα ίδια προϊόντα να πωλούνται στην Ελλάδα ακριβότερα έως και 416% σε σχέση με τις αγορές σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Πρωταθλήτρια ακρίβειας η Ελλάδα στα τρόφιμα

Η κούρσα των αυξήσεων συνεχίζεται ανεμπόδιστα στην Ελλάδα με αποτέλεσμα η χώρα μας να κατέχει και τον φετινό Ιούλιο την πρωτιά στη λίστα της ακρίβειας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, δηλώνει στο «Εθνος» ο πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών Βασίλης Λύγκας.

ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΚΥΝΗΓΟΙ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΟΙΜΟΤΑΝ - 4 ώρες θέριζαν πουλιά!


ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΚΥΝΗΓΟΙ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΟΙΜΟΤΑΝ
4 ώρες θέριζαν πουλιά!
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
πηγή: Ελευθεροτυπία
Η υποκρισία των αρμόδιων υπηρεσιών και γενικότερα της πολιτείας που υπόσχεται πράσινη ανάπτυξη και σεβασμό στο περιβάλλον, ξεχείλισαν προχθές στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου που αποτελεί μέρος του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς και προστατευόμενη περιοχή από τη Διεθνή Σύμβαση Ramsar.

Αποτελεί ένα από τα 26 Εθνικά Πάρκα της χώρας, αλλά ποιος δίνει σημασία... Αποτελεί ένα από τα 26 Εθνικά Πάρκα της χώρας, αλλά ποιος δίνει σημασία... Δεκάδες λαθροκυνηγοί με μικρές βάρκες (μονόξυλα) τις οποίες ξεφόρτωσαν ανενόχλητοι από αγροτικά αυτοκίνητα, εισήλθαν στη λιμνοθάλασσα και προκάλεσαν μια απίστευτη οικολογική καταστροφή σκοτώνοντας αδιακρίτως χιλιάδες μεταναστευτικά υδρόβια πουλιά. Στις συνολικά τέσσερις ώρες που διήρκεσε η σφαγή των πουλιών και παρ' ότι η περιοχή θύμιζε εμπόλεμη ζώνη με πυροβολισμούς και ριπές από κυνηγετικές καραμπίνες, ουδείς από το Δασαρχείο Αμαλιάδας μετέβη στη λιμνοθάλασσα για να σταματήσει την καταστροφή. Ο δασάρχης Αμαλιάδας, δηλαδή της υπηρεσίας που υποτίθεται ότι εποπτεύει και προστατεύει την περιοχή, παρ' ότι αναζητήθηκε τηλεφωνικά μέχρι αργά χθες από την «Ε», δεν βρέθηκε.

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

«Δεν υπάρχουν όρια ασφαλείας για τις καρκινογόνες ουσίες»

Συνέντευξη: Πολυξένη Νικολοπούλου - Σταμάτη (Αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών)
«Δεν υπάρχουν όρια ασφαλείας για τις καρκινογόνες ουσίες»

Με την παραδοχή ότι «ερχόμαστε κάθε μέρα σε επαφή με μια “σούπα” από καρκινογόνες ουσίες», η κ. Nικολοπούλου - Σταμάτη αμφισβητεί την ύπαρξη επιτρεπτών ορίων σε αυτές.


Του ΚΩΣΤΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ



Τον Ιούλιο, το Πρωτοδικείο Χαλκίδας απαγόρευσε τη χορήγηση νερού με εξασθενές χρώμιο στους δημότες Μεσσαπίων. Με μία λεπτομέρεια: έκρινε πως το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι η περιεκτικότητα των υδροφόρων κοιτασμάτων (πλησίον του Ασωπού) ξεπερνά τα 2 μικρογραμμάρια ανά λίτρο. Υπονοεί δηλαδή πως, αν η συγκέντρωση ήταν μικρότερη, το νερό θα ήταν ασφαλές. Την άποψη αυτή δεν συμμερίζεται η κ. Πολυξένη Νικολοπούλου - Σταμάτη, αναπλ. καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπεύθυνη του μεταπτυχιακού «Περιβάλλον & Υγεία: Διαχείριση περιβαλλοντικών θεμάτων με επιπτώσεις στην υγεία», λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν επίπεδα ασφαλείας για ουσίες που συνδέονται με τη διαταραχή του ενδοκρινικού συστήματος και την καρκινογένεση».

Το CamperLife πάει στο Dusseldorf

Ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος επέστρεψε απ' το Ντύσσελντορφ, όπου ταξίδευσε οδικώς, και περιγράφει τις εμπειρίες του απ' το ταξίδι και τη μεγάλη κλαδική έκθεση που πραγματοποιήθηκε κι' αυτή τη χρονιά στη Γερμανική μεγαλούπολη.

ΜΕΡΟΣ Α΄

Το ταξίδι ως το Ντύσσελντορφ.

Θα σας προϊδεάσω μ' αυτό το λιτό παιγνίδι για μεγάλα παιδιά. Αργότερα όμως θα πούμε περισσότερα...

Συνηθίζαμε κάποτε να ταξιδεύουμε οδικώς στην Ευρώπη, μέσω της πάλαι ποτέ ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, πριν ο υποκινούμενος εμφύλιος κατασπαράξει και διαλύσει εις τα εξ ων συνετέθη τη μεγάλη αυτή γείτονα χώρα. Έπρεπε όμως να πάμε με κάποιο τρόπο στο Ντύσσελντορφ. Το αεροπλάνο, κατ' αρχάς, αποκλείστηκε γιατί, όπου "με παίρνει", το αποφεύγω. Το φοβάμαι, τη λέω την αμαρτία μου, κι' ας πετάω με ιπτάμενο φουσκωτό! Άφήστε που είναι και ακριβό, αν προσθέσει κανείς σ' αυτό τις διανυκτερεύσεις, τη διατροφή και τις τοπικές μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο, την έκθεση και το ξενοδοχείο. Να πάει άλλωστε κανείς σε μια έκθεση αυτοκινούμενων με το αεροπλάνο, ενώ έχει αυτοκινούμενο, δεν "λέει"...

Τα 65'' πριν από τη δολοφονία

ΔΙΚΗ ΚΟΡΚΟΝΕΑ, ΣΑΡΑΛΙΩΤΗ
Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ


Ενα λεπτό και πέντε δευτερόλεπτα σιγής αφιέρωσε στη μνήμη του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κλείνοντας την αγόρευσή της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αμφισσας, η συνήγορος πολιτικής αγωγής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ενα λεπτό και πέντε δευτερόλεπτα είχαν οι κατηγορούμενοι για να υπαναχωρήσουν

Γιατί όμως ένα λεπτό και πέντε δευτερόλεπτα; Γιατί, όπως εξήγησε προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στο ακροατήριο, «αυτός είναι ο χρόνος που οι κατηγορούμενοι Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης βάδισαν ο ένας δίπλα στον άλλο, αποφασισμένοι, αμίλητοι, άκαμπτοι και άτεγκτοι διανύοντας την απόσταση που χώριζε τον Αλέξανδρο από το θάνατο. Ενα λεπτό και πέντε δευτερόλεπτα είναι ο χρόνος που είχαν απερίσπαστοι στη διάθεσή τους για να υπαναχωρήσουν, για να αποστούν από την εγκληματική τους απόφαση. Είναι ο χρόνος που βάδισαν για δεύτερη φορά αντίστροφα, εγκαταλείποντας τον Αλέξανδρο θανάσιμα τραυματισμένο από τα πυρά τους. Και είναι 15 φορές ο χρόνος που δεν απαντούσαν στις εναγώνιες κλήσεις του κέντρου και δεν ενημέρωναν κανένα για το τι έχει συμβεί».

Ταμπέλες κατά τετράποδων

Δημοσιεύουμε κείμενο - καταγγελία που έστειλαν στην στήλη κάτοικοι από τις περιοχές Ν. Φιλαδέλφειας και Ν. Χαλκηδόνας και αναφέρεται σε αυθαίρετες πινακίδες που τοποθετούν Δήμοι της ευρύτερης περιοχής με σκοπό να απαγορεύσουν την είσοδο κατοικιδίων στις πλατείες και στα πάρκα.


Ο Δήμος Νέας Χαλκηδόνας με τις ευφάνταστες πινακίδες του, προκειμένου λοιπόν, να ικανοποιήσει παράλογες απαιτήσεις και παράπονα ψηφοφόρων του, που δεν ανέχονται την παρουσία σκύλων σε δημόσιους χώρους, αναλαμβάνει τάχιστα ο ίδιος καθήκοντα νομοθέτη! Έτσι, δε διστάζει να τοποθετήσει σε πολλές πλατείες και πάρκα της περιοχής πινακίδες που απαγορεύουν την είσοδο σκύλων μέσα σε αυτές. Για να αποκτήσει όμως και το απαιτούμενο κύρος αυτή του η «πρωτοβουλία», επικαλείται ψευδώς συγκεκριμένο νόμο του κράτους, που δήθεν ορίζει την «εμπνευσμένη» αυτή απαγόρευση. Παραπέμπει λοιπόν, στην Παράγραφο 8, του Άρθρου 2, του νόμου 3170/2003. Η ύπαρξη του συγκεκριμένου νόμου είναι όντως πραγματική, αυτό όμως που είναι ανύπαρκτο είναι η Παράγραφος 8, του Άρθρου 2!

Όλοι την Τρίτη 7 Σεπτέμβρη, 7:30 μμ στη Λέσχη Υπογείως, Καλλιδρομίου 94, Εξάρχεια

Όλοι την Τρίτη 7 Σεπτέμβρη, 7.30μμ, Λέσχη Υπογείως Καλλιδρομίου 94, Εξάρχεια
Θα γίνει οργανωτική σύσκεψη του κινήματος ενάντια στα διόδια και θα παρευρεθούν και εκπρόσωποι άλλων κινημάτων.
Θα μιλήσουμε για την δυνατότητα, σε χαλεπούς οικονομικά καιρούς, της μετάβασης με ΙΧ στη Θεσσαλονίκη στις 11/9, καθώς και της συγκέντρωσης του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού ατόμων που θα έρθουν με πούλμαν. Επίσης μαζί με συναγωνιστές που δεν θα μπορούν να έρθουν στην ΔΕΘ, θα υπάρξει η δυνατότητα να ανοίξουμε μαζί τα διόδια Αφιδνών στις 7:30 το πρωί του Σαββάτου 11/9.
Υπάρχει η εναλλακτική συναγωνιστών που θα μπορούν να ακολουθήσουν μέχρις ενός σημείου την αυτοκινητοπομπή π.χ. μέχρι τα διόδια της Θήβας.
Ελάτε να συζητήσουμε την πολιτική σημασία αυτής της μεγάλης μάχης Αθήνα - Θεσσαλονίκη, όπως και τη συμμετοχή μας στην ανεξάρτητη, από γραφειοκρατίες και εργατοπατέρες, πορεία στη ΔΕΘ.
Επίσης τις οργανωτικές λεπτομέρειες όλης αυτής της καμπάνιας: "Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες!"

Επιχείρηση τρομοκράτησης των πολιτών στη ΔΕΘ;

Στρατιές αστυνομικών εγκαθίστανται από σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των πρωτοφανώς αυξημένων μέτρων που λαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ. για τις ημέρες των εγκαινίων της ΔΕΘ. Τα μέτρα θα είναι περισσότερο ενισχυμένα απ' ό,τι στη Σύνοδο Κορυφής του 2003, διαμήνυσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρης Οικονόμου.

Η πρωτοφανής κινητοποίηση οργανώνεται με τη συμμετοχή περισσότερων από 4.000 αστυνομικών.

Από σήμερα στο αστυνομικό μέγαρο της οδού Μοναστηρίου θα εγκατασταθεί αρχικά ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ιωάννης Ραχωβίτσας, ο οποίος και φέτος θα έχει την επίβλεψη της οργάνωσης των μέτρων τάξης για την αποφυγή επεισοδίων κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων στα εγκαίνια της 75ης ΔΕΘ. Ωστόσο την ημέρα των μεγάλων διαδηλώσεων αναμένεται στο κέντρο επιχειρήσεων να βρεθεί και ο ίδιος ο αρχηγός της αστυνομίας. "Πάμε να προλάβουμε το οποιοδήποτε κακό", δήλωναν στη "ΜτΚ" πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας πως οι φετινές διαδηλώσεις θα έχουν "ιδιαίτερο χρώμα" λόγω της οικονομικής κρίσης και υπογραμμίζοντας ότι φοβούνται πως το γεγονός αυτό θα το εκμεταλλευτούν ομάδες ταραξιών.

55 χρόνια από τα Σεπτεμβριανά

Το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου καθόμουν σ΄ένα καφενείο της εθνικής οδού Ανδριανουπόλεως-Κωνσταντινούπολης. Κατά τις 4.30 μ.μ. πέρασαν δύο φορτηγά γεμάτα με χωρικούς, προς την κατεύθυνση της Πόλης. Λίγο μετά πέρασε ένα ακόμη, το οποίο στάθηκε να βάλει βενζίνη. Ένας από το πλήθος μου είπε ″φίλε, στην Πόλη έχει γλέντι πάμε εκεί″. Όταν τον ρώτησα τι γλέντι; απάντησε: ″το έργο θα το δείς αύριο″ και όλοι μαζί έσκασαν στα γέλια. Κατά τις 10.00 μ.μ. έφθασε αργοπορημένο από την Πόλη ένα λεωφορείο, όταν ρώτησα τον οδηγό μου είπε ″μη ρωτάς, την Κων/πολη να μη την δείς, από άκρη σε άκρη έβαλαν φωτιές, την έκαψαν, την γκρέμισαν, μετατράπηκε σε αλάνα″.
Από την μαρτυρική κατάθεση του Sevket Temiz στο Στρατοδικείο της Νήσου Πλάτης (Κων/πολη) 1961

«Σεπτεμβριανά» ονομάστηκαν τα γεγονότα της 6ης Σεπτεμβρίου 1955, όπου τουρκικός όχλος προκάλεσε βίαια επεισόδια κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης λεηλατώντας και πυρπολώντας ελληνικά καταστήματα, σπίτια, σχολεία και εκκλησίες. Αφορμή έδωσε μια βομβιστική επίθεση στο πατρικό σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη, που αποδείχτηκε στην συνέχεια ότι ήταν σκηνοθετημένη από την τουρκική κυβέρνηση.

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Ρεπορτάζ του BBC News για τα διόδια και την ακρίβεια

Φίλες και φίλοι,

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας συμπλήρωσε τρία χρόνια παρουσίας στον τόπο μας. Μέσα από δεκάδες επιλεγμένες δράσεις, ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να υπερασπιστούμε το περιβάλλον, την ποιότητα του βιοτικού μας επιπέδου, την ποιότητα των υπηρεσιών που μας παρέχονται από την πολιτεία ή οποιοδήποτε άλλο φορέα, επηρεάζουν όμως την ποιότητα της ζωής μας και την αξιοπρέπειά μας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προσπαθούμε, με κάθε πρόσφορο μέσο, να πληροφορήσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να συσπειρώσουμε τους πολίτες απέναντι σε φαινόμενα καταπάτησης των δικαιωμάτων τους. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας και καταστήσαμε τον «ΤΟΠΟ ΜΑΣ», την παρουσία μας στο διαδίκτυο, μέσο ενημέρωσης για χιλιάδες πολίτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» (http://www.otoposmou.gr) φιλοξενεί σήμερα περισσότερα από 400 άρθρα και ανακοινώσεις που σχετίζονται με τις 14 δράσεις της ομάδας μας.

LinkWithin