Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Προσπάθεια φίμωσης του STOPCARTEL

Το Δίκτυο Ενημέρωσης STOPCARTEL, όργανο πληροφόρησης της ομώνυμης Αντιμονοπωλιακής Ενωσης, έχει υποστεί πρό ολίγων ωρών επίθεση Χάκερς συγχρόνως στην ελληνική και διεθνή ιστοσελίδα του.
Η προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης και αδέσμευτης αυτής φωνής, ακολουθεί ανάλογη ενέργεια που επιχειρήθηκε πρό τριμήνου.

Είναι γνωστό στούς χιλιάδες καθημερινούς επισκέπτες του STOPCARTEL ότι οι δημοσιεύσεις,αποκαλύψεις και εκπομπές του Δικτύου Ενημέρωσης ενοχλούν τόσο υψηλά ιστάμενους οικονομικούς παράγοντες της χώρας, όσο και μερίδα,την ποιό διεφθαρμένη, της πολιτικής σκηνής.

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Τριάντα Χρόνια «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ..ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ..»

Στη Δεύτερη Σκηνή του Θεάτρου ΑΛΦΑ, ο Στέφανος Ληναίος, η Έλλη Φωτίου, ο Τρύφων Παπουτσής, ο Θοδωρής Προκοπίου, η Μαρία Βλάχου, ο Θανάσης Μπριάνας, θα ερμηνεύουν κάθε Δευτέρα και Τρίτη, την επίκαιρη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, κοινωνική σάτιρα του Νομπελίστα Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω..δεν πληρώνω», που ως γνωστόν την παρουσίασαν σε χίλιες διακόσιες παραστάσεις, στην Αθήνα και σε ολόκληρη την Ελλάδα, το 1979-81,το 1991 και το 2000.

Τώρα θα παρουσιαστεί στη σύγχρονη διασκευή, του ίδιου του συγγραφέα, με το νέο τίτλο: «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω τίποτα..»
Έναρξη Τρίτη, 2 Νοέμβρη, 9.15 μ.μ.

Έκλεισαν τριάντα χρόνια από το 1979-1981 που πρωτοπαρουσιάσαμε στο Θέατρο ΑΛΦΑ και σε όλη την Ελλάδα, αυτό το έργο του Ντάριο Φο. Από την πρώτη στιγμή καταλάβαμε ότι θα είναι μια σάτιρα, πάντα επίκαιρη, δυστυχώς.

Στο σκάμνι η Ελλάδα για τον Ασωπό

Η Κομισιόν έχει κινήσει νομική διαδικασία εις βάρος της Ελλάδα για τη μόλυνση του Ασωπού, ανέφερε ο επίτροπος Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιάνες Ποτότσνικ, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.
"Η Ελλάδα δεν έχει κατορθώσει μέχρι στιγμής να θεσπίσει τα αναγκαία σχέδια και προγράμματα για την επίτευξη της καλής κατάστασης όλων των υδάτων, ούτε τα έχει κοινοποιήσει στην Επιτροπή όπως προβλεπόταν μέχρι τις 22 Μαρτίου 2010", τόνισε στην απάντησή του ο Ευρωπαίος επίτροπος.

πηγή: Ελευθεροτυπία

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ποιοί είναι οι Τελώνες;

Γράφει για την παραβολή Τελώνου καί Φαρισαίου ο Ἀρχιμανδρίτης Γιαννακόπουλος Ἰωήλ στην Ἁγία Ζώνη:

Τελῶναι ἔλεγοντο οἱ ἄνθρωποι, οἱ ὁποῖοι ἐλάμβανον ἐκ τοῦ Δημοσίου τήν ἄδειαν νά εἰσπράττουν τούς φόρους τῶν διοδίων ἀντί ὡρισμένης χρηματικῆς πρός τό Δημόσιον καταβολῆς. Δία νά δυνηθοῦν ὃμως νά ἐπαρκέσουν εἰς τήν καταβολήν τοῦ ποσοῦ καί πλουτίσουν αὐτοί οἱ ἲδιοι προέβαινον εἰς αὐθαιρεσίας, κλοπάς, βαρεῖς φόρους. Ἐντεῦθεν αἱ ἀδικίαι καί ἡ συνταύτισις τοῦ Τελώνου μέ τόν Ἁμαρτωλόν.

Όλοι την Κυριακή στις 6 το απόγευμα στα διόδια Αφιδνών

Για άλλη μια φορά θα διαδηλώσουμε στα διόδια Αφιδνών:
  • ΟΧΙ στα διόδια
  • ΟΧΙ στο ξεπούλημα στις πολυεθνικές
  • ΟΧΙ στη στέρηση της ελευθερίας μας
  • ΟΧΙ στον περιορισμό των δικαιωμάτων μας
  • ΟΧΙ σε Μνημόνιο, Τρόικα, Ανεργία
  • ΟΧΙ στους Μαυρογιαλούρους
Όλοι στους δρόμους για την Ελευθερία την Κυριακή 31 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα.

Η γενιά του '40 δεν αγωνίστηκε για να μας πάρουν τους δρόμους οι Ισπανικές και Γερμανικές πολυεθνικές και να μας περιορίζουν το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης βάζοντας όσα διόδια θέλουν όπου θέλουν.

Παρέλαση της 28ης Ωκτωβρίου 2010 στον Ωρωπό

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Hasta la victoria, siempre. (Μέχρι τη νίκη, για πάντα)

Ο Μαριάνο Φερέιρα Ζει!
Γιατί καταφτάνουν τώρα
-κουστωδία φανταχτερή-
οι λακέδες δολοφόνοι
οπλισμένοι· με στολή

Για τον πλούσιο είσαι ο ήχος
που ακούει, στον λαιμό
όταν τον φτωχό πατάει
σαν να λιώνει ερπετό.

Στ’ όνομά σου· αλλ’ ήταν ψέμα.
Πλούτο μόνο και ισχύ
ήθελαν κι εξαπατούσαν
τον καθέναν αφελή.

Όσοι ζείτε ταπεινώσεις
και μαρτύρια φρικτά,
απερίγραπτα, μα κι όσοι
νιώθετε την προστυχιά

τέτοιας μαύρης δυστυχίας,
στη χαμένη σας τη γη -
με χρυσάφι κι άδικο αίμα
αγοράζονται τα πάντα
κι έχουν όλα πουληθεί.

LinkWithin