Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010

Αλλάζει δόγμα το ΝΑΤΟ

Και ενω εδώ βγάζουμε τα μάτια μας, Χρηστά και Γρήγορα... Κοσμογονικές αλλαγές συμβαίνουν γύρω μας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα VETO,από 20 Νοεμβρίου - μας αφήνουν να "χαρούμε" την 17 - το ΝΑΤΟ μπορεί να εισβάλλει σε μία χώρα-μέλος εάν.

1. Υπάρχουν βίαιες κοινωνικές αναταραχές ...- ουπς νο 1 -
2. Κριθεί ότι υπάρχει "κακή διακυβέρνηση"... - ουπς νο 2 -
3. Κριθεί ότι υπάρχει ανυπέρβλητη "οικονομική δυσπραγία" ... πολλά ούπς
4. Υπάρξει Δημογραφική έξαρση ... ε!!!! - εδώ χασαμε τη μιλιά ...δεν έχει ούπς-
5. Οικολογικοί παράγοντες ... - Μήν δω κανα π.... να πετάει σακούλα τον έφαγα!!-.

Δηλαδή πατριώτες, κάτσετε σούζα... μήν μιλάτε ... φάτε ότι σας πλασάρουνε σαν χάπατα... γιατί απλά, αν ξεσηκωθείτε και τους πάρετε φαλάγγι, θα σας προκύψει νέος Μοροζίνης και δεν θα μείνει κολυμπιθρόξυλο.
Άντε βρε ψάξτε για καμμία δήλωση στήριξης του Ραγγούση ή του Βρούτση.. άντε.!!!.
Εδώ καράβια χάνονται ...

πηγή: Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Με βήμα επί τόπου, η απορρύπανση της περιοχης του Ασωπού

Η δημοσίευση μιας ακόμη ΚΥΑ για το διαβόητο θέμα Ασωπού, έχει εκτός από περιβαλλοντικό και προεκλογικό άρωμα. Δεν είναι μάλλον τυχαίο που ανακοινώνεται λίγες μόνο ημέρες πριν από το δεύτερο γύρο των εκλογών για την Περιφέρεια Στερεάς, όπου διεκδικητής με το χρίσμα του κυβερνώντος κόμματος είναι ο νυν Νομάρχης Βοιωτίας, συνυπεύθυνος για την συνεχιζόμενη ρύπανση της περιοχής που μετράει τη δραματική αύξηση των θυμάτων καρκίνων.

Με την νέα ΚΥΑ ορίζεται η περιοχή του Ασωπού ως ζώνη ευαίσθητη στην νιτρορύπανση γεωργικής προέλευσης, ένα δευτερεύον δηλαδή θέμα, αφού όπως είναι γνωστό κύρια αιτία του περιβαλλοντικού εγκλήματος, είναι η ανεξέλεγκτη βιομηχανική ρύπανση. Το πρόβλημα βέβαια παραμένει: Με ποιό τρόπο θα εφαρμοσθούν οι εξαγγελίες για τον Ασωπό;

Το δελτίο τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος μοιράζει υποσχέσεις :

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

11 Νοεμβρίου 1887: Εκτελούνται οι «Μάρτυρες του Haymarket»

Μια από τις πιο σημαντικές ημερομηνίες για το αναρχικό και το εργατικό κίνημα θεωρείται η 11/11, αφού σαν σήμερα το 1887 έρχονται αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή οι τέσσερις αναρχικοί που είχαν κατηγορηθεί άδικα για το θάνατο ενός αστυνομικού από βόμβα στα επεισόδια του Haymarket ενάμιση χρόνο νωρίτερα. Οι August Spies, Albert Parsons, Adolph Fischer, George Engel, που πρωτοστάτησαν στην ιστορική πρωτομαγιά του 1886 θα αναδειχθούν σε ήρωες του Αναρχισμού, με την Emma Goldman να έχει δηλώσει πως αποτέλεσαν «την πιο κρίσιμη επιρροή στην ύπαρξή της.»

Στις 4 Μαϊου του 1886 τα εργατικά σωματεία του Σικάγο οργανώνουν συγκέντρωση στην πλατεία Haymarket με αφορμή την αστυνομική βία που είχε ξεσπάσει τις προηγούμενες μέρες ενάντια στο κίνημα του οχτάωρου, με αποκορύφωμα τις δολοφονίες απεργών από την ιδιωτική εθνοφρουρά Pinkerton στη φάμπρικα McCormick. Το συλλαλητήριο ξεκινάει ομαλά, με τον Spies να ξεκαθαρίζει στην ομιλία του πως «δεν έχουμε σκοπό να ξεκινήσουμε επεισόδια, παρά τις πολεμικές προετοιμασίες των αυτοαποκαλούμενων δυνάμεων του νόμου και της τάξης.»

Ωστόσο, τα επεισόδια ξεσπούν όταν οι αστυνομικές δυνάμεις θα προσπαθήσουν να διαλύσουν τη συγκέντρωση και κάποιος, άγνωστος μέχρι σήμερα, θα πετάξει μια αυτοσχέδια βόμβα προς το μέρος τους, σκοτώνοντας τον Mathias J. Degan. Η αστυνομία απαντάει άμεσα, πυροβολώντας προς όλες τις κατευθύνσεις, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πάνω από 50 διαδηλωτές αλλά και συναδέλφους. Το συγκεκριμένο περιστατικό θεωρείται πως παρήγαγε για πρώτη φορά το στερεότυπο του αναρχικού που πετάει βόμβες.

Απολαυστικές Συνταγές Μπάρας

Τα τελευταία χρόνια σε όλη την Ελλάδα έχουν ξεφυτρώσει μπάρες στις εθνικές μας οδούς αλλά και στα αστικά κέντρα. Οι μπάρες αυτές είναι εκλεκτά υλικά που πρωταγωνιστούν στις συνταγές που θα σας παρουσιάσουμε. Όλες οι συνταγές μας είναι δοκιμασμένες. Θα έχετε σίγουρη επιτυχία στην εκτέλεσή τους. Δεν έχετε παρά να επιλέξετε τη συνταγή που σας ταιριάζει και να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες.

ΑΠΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΜΠΑΡΑΣ (Χρόνος εκτέλεσης 30")

Απευθύνεται κυρίως σε πρωτάρηδες που έχουν αυτοκίνητο και δεν έχουν εξοικειωθεί με τις μπάρες. Η εκτέλεση είναι εξαιρετικά απλή ενώ εισπράττουμε σχεδόν όλα τα αποτελέσματα του ανοίγματος της μπάρας: ξεπιανόμαστε, αυξάνουμε την αδρεναλίνη μας και νιώθουμε δικαίωση με κόστος 0 ευρώ.

Υλικά:
- Αυτοκίνητο
- Οδηγός (η συνταγή εκτελείται πιο εύκολα όταν υπάρχει και συνοδηγός)
- Σταθμός διοδίων με κατεβασμένη μπάρα (δεν απαιτείται ταμίας)

Εκτέλεση:
1. Σταματάμε το όχημά μας πριν από την μπάρα και κατεβαίνουμε. Αν υπάρχει συνοδηγός κατεβαίνει ο συνοδηγός αλλιώς ο οδηγός (αφήνουμε ανοικτή τη μηχανή, πριν κατέβει ο οδηγός βάζει νεκρά ταχύτητα και τραβάει το χειρόφρενο). Χρειάζεται να αφήσουμε αρκετό χώρο από την πλευρά αυτού που θα κατέβει ώστε να ανοίξει η πόρτα του αυτοκινήτου.
2. Πιάνουμε την μπάρα και την σπρώχνουμε προς τα εμπρός οδηγώντας την στο πλάι.
Εκτέλεση του 2ου βήματος της απλής συνταγής
Οι μπάρες στην Αθηνών-Λαμίας μόλις τις αγγίξουμε πάνε μόνες τους στο πλάι και τσακίζονται αφού έχουν ακολουθήσει μια ελαφρά περιστροφική πορεία, γι' αυτό πρέπει να τις κρατάμε οδηγώντας τες στο πλάι έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα τσακιστούν. Όλες οι άλλες μπάρες στους εθνικούς μας δρόμους και στην Αττική οδό ανοίγουν χωρίς να κινούνται αυτόματα στο πλάι. Για να πάνε στο πλάι πρέπει να τις σπρώξουμε σαν να ανοίγουμε την πόρτα του φράκτη ενός κήπου.
3. Επιστρέφουμε στο όχημά μας και συνεχίζουμε το δρόμο μας.

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010

750.000 τόνοι λιγότερα σκουπίδια λόγω κρίσης!

Του ΦΙΛΗ ΚΑΪΤΑΤΖΗ
Εξαιτίας της «οικονομικής κρίσης», τα σκουπίδια της Αττικής θα είναι μειωμένα έως και 23%, σύμφωνα με την ΟΕΑ, που υποστηρίζει εξάλλου ότι ο νόμος 3854 «χρεώνει» δίκαια τον κάθε δήμο, που καλείται πλέον να πληρώνει με τον τόνο τα απορρίμματά του.
Αποκαλυπτικοί οι πίνακες (είναι και από στοιχεία του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων), όπου γίνεται φανερή η αδικία στον τρόπο πληρωμής των σκουπιδιών του κάθε δήμου, που πολλές φορές είναι δυσανάλογος του αριθμού των δημοτών και του βάρους των σκουπιδιών, τα οποία λόγω της οικονομικής κρίσης από περίπου 2.200.000 τόνους πέρυσι, φέτος πέφτουν στο 1.447.187, όπως «οδηγούν» τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2010.

Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010

Μίκης Θεοδωράκης: Μοναδικός πλέον δρομος για το Λαό είναι η ανυπακοή

Μοναδικός πλέον δρομος για το Λαό είναι η ανυπακοή και η οργάνωση ενός μαζικού λαικού κινήματος. Η χώρα από χθές κυβερνάται από μια μικρή μειοψηφία. Νέες ηγεσίες θα βγούν από το Λαό. Αυτοί που πρόδωσαν θα πρέπει να τιμωρηθούν.

Μία συνάντηση των Επιτροπών εργαζομένων και ανέργων του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ χθές βράδυ με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη εξελίχτηκε σε μία σημαντική πολιτική συζήτηση και άκρως ενδιαφέρουσες δηλώσεις.
Την επομένη ακριβώς των εκλογών ο Μίκης Θεοδωράκης επισήμανε ότι η χώρα κυβερνιέται πλέον και επίσημα από μία μικρή μειοψηφία η οποία προσπαθεί να επιβάλει πολιτικές με τις οποίες δεν συμφωνεί η πλειοψηφία του λαού.
Κατά τη συζήτηση τόνισε επανειλημένα ότι ο μόνος τρόπος αντίδρασης του λαού είναι η επίδειξη ανυπακοής σε κάθε τομέα, όπως άρνηση πληρωμής φόρων, διοδίων,λογαριασμών ΔΕΗ κλπ., ενώ συγχρόνως προέβλεψε ότι η εσωτερική ιδεολογική ζύμωση που έχει αρχίσει στην κοινωνία με τη μορφή δημιουργίας και λειτουργίας επιτροπών όπως αυτές του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ σε διάφορους τομείς και χώρους, θα ενταθεί.

Δεν πληρώνω... δεν πληρώνω τίποτα!

Ο θίασος του Στέφανου Ληναίου και της Έλλης Φωτίου κατάφερε, χθες στο θέατρο Άλφα, να κάνει τους θεατές να σκάνε από τα γέλια αλλά και να ερεθίσει και να αφυπνίσει δείχνοντας τι είναι το γνήσιο θέατρο.

Το θεατρικό έργο ήταν το "δεν πληρώνω… δεν πληρώνω τίποτα!" του Ντάριο Φο σε απόδοση και σκηνοθεσία του Στέφανου Ληναίου.

Την παράσταση παρακολούθησαν, προσκεκλημένοι απο τον σκηνοθέτη Στέφανο Ληναίο και τον θίασο και μέλη των επιτροπών αγώνα του κινήματος "Δεν πληρώνω" αλλά και ο εορταζόμενος Μίκης Θεοδωράκης.

Με αφορμή τις εκλογές ο Μίκης Θεοδωράκης επισήμανε ότι η χώρα κυβερνιέται από μία μειοψηφία και τόνισε ότι ο μόνος τρόπος αντίδρασης είναι η ανυπακοή, όχι μόνο η άρνηση πληρωμής διοδίων αλλά η ανυπακοή σε όλους τους τομείς όπως η άρνηση πληρωμής της εφορίας και της ΔΕΗ.

Δείτε τμήμα της συζήτησης του Μίκη Θεοδωράκη με τις επιτροπές αγώνα αλλά και μερικές σκηνές από την εξαιρετική θεατρική παράσταση:Το "Δεν πληρώνω… δεν πληρώνω" μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο Θέατρο ΑΛΦΑ (Πατησίων 37, Αθήνα, τηλ. 210 5221 444) κάθε Δευτέρα στις 8 μμ (είσοδος 15 ευρώ) και κάθε Τρίτη στις 9:15 μμ (είσοδος 20 ευρώ, φοιτητικό - παιδικό 15 ευρώ).

ΟΧΙ στο Φασισμό. ΟΧΙ στο Ρατσισμό.

Σαν σήμερα έγινε ένα μαζικό πογκρόμ κατά των Εβραίων τη νύχτα της 9ης προς τη 10η Νοεμβρίου 1938 γνωστό ως η νύχτα των κρυστάλλων.
Δείγμα από τα απομεινάρια της νύχτας των κρυστάλλων.
Το πογκρόμ είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές και, σε πολλές περιπτώσεις, να καταστραφούν, 1.574 συναγωγές (σχεδόν όλες όσες υπήρχαν στη Γερμανία, οι περισσότερες καταστράφηκαν από εμπρησμό), πολλά εβραϊκά κοιμητήρια, πάνω από 7.000 καταστήματα και 29 πολυκαταστήματα που ανήκαν σε Εβραίους. Κάποιοι Εβραίοι ξυλοκοπήθηκαν έως θανάτου, ενώ άλλοι εξαναγκάζονταν να παρακολουθούν.

Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

«Οχι ράλι στα καμένα»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
«Ιεροσυλία» στα καμένα, αποκαλύπτει το Δίκτυο Πολιτών για την προστασία της Πάρνηθας και ζητεί την παρέμβαση του υπουργείου Περιβάλλοντος για να μην πραγματοποιηθεί η ειδική ανάβαση που έχει ανακοινωθεί για τις 21 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του 6ου φθινοπωρινού ράλι της ΕΛΠΑ.
Ανάκληση της άδειας στην ΕΛΠΑ ζητεί το Δίκτυο Πολιτών
Το Δασαρχείο Πάρνηθας επιβεβαίωσε στην «Ε» ότι έχει δώσει άδεια, αλλά επιχείρησε να υποβαθμίσει το γεγονός.

Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010

«Η βέλτιστη λύση με το πιο χαμηλό κόστος»

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ (Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης)

«Οι απαιτήσεις των κυβερνητικών σχεδιασμών για τα απορρίμματα είναι ασύμβατες με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όσο βασίζονται στη βιολογική ξήρανση.

Το υφιστάμενο εθνικό σχέδιο κοστίζει σχεδόν πέντε φορές περισσότερο, στο σκέλος των επενδύσεων, σε σχέση με ένα ορθολογικό σχέδιο. Η βέλτιστη λύση περιλαμβάνει τη χρήση της αερόβιας μηχανικής βιολογικής επεξεργασίας με ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών, σε συνδυασμό με τη δημιουργία ενός περιορισμένου αριθμού ΟΕΔΑ (Ολοκληρωμένες Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Απορριμμάτων). Η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν παράγει τοξικά κατάλοιπα.

Ως κατάλληλες θέσεις προτείνονται η Πτολεμαΐδα και η Μεγαλόπολη. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.enveng.tuc.gr/ergasthria/85-diaxeirishs-apoblhtwn-lab.html

πηγή: Ελευθεροτυπία

Επενδύσεις 5 δισ. για τα σκουπίδια μέχρι το 2020

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ 19 ΝΕΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Προβληματίζει η ευρύτατη χρησιμοποίηση της βιοξήρανσης, μιας τεχνολογίας που εφαρμόζεται ελάχιστα στο εξωτερικό

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΟΥΓΑΝΗ

Σας προβληματίζει η υποτυπώδης ανακύκλωση, η προβληματική λειτουργία σχεδόν όλων των διαθέσιμων μονάδων καθώς και των χωματερών που βαφτίζονται ΧΥΤΑ;
Διαλογή απορριμμάτων στα Ανω Λιόσια. Πάνω, ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, όπου προβλέπεται η κατασκευή εργοστασίου ενεργειακής αξιοποίησης σκουπιδιών.
Μην ανησυχείτε καθόλου, καθώς το ελληνικό κράτος σχεδιάζει 19 νέα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων μέσω του εθνικού σχεδίου διαχείρισης. Μεταξύ τους τεράστιες μονάδες που όμοιές τους δεν θα υπάρχουν σε ολάκερο τον κόσμο, όπως το εργοστάσιο βιοξήρανσης στη Φυλή.

Για να εφαρμοστεί όμως το «εθνικό σχέδιο διαχείρισης» θα βάλουμε πολύ γερά το χέρι στην τσέπη. «Εως το 2020 θα απαιτηθούν επενδύσεις ύψους 4,8 έως 5,6 δισ. ευρώ» αναφέρει μελέτη του Αλ. Οικονομόπουλου, καθηγητή στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά το ετήσιο κόστος διαχείρισης θα κινείται μεταξύ 1,3 και 1,6 δισ. ευρώ. Και κάποτε οι άνθρωποι έψαχναν στις άκρες του κόσμου κρυμμένο χρυσάφι.

LinkWithin