Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Ο παπάς των Οινοφύτων που έχει κάνει σκοπό της ζωής του τη διάσωση του Ασωπού

Πατήρ Ι. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ο «πράσινος» παπάς του Ασωπού
Ο παπάς των Οινοφύτων που έχει κάνει σκοπό της ζωής του τη διάσωση του Ασωπού
Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑ
Όλα στο µυαλό του παπά - ακτιβιστή του Ασωπού ξεκίνησαν από µια φράση: «Εσείς στα Οινόφυτα σκοτώνετε τα µωρά σας». Το 2000, όταν πήγε στην ηµερίδα µε θέµα «Παιδί και Περιβάλλον», το δικό του µωρό – ο γιος του Γιώργος – ήταν µόλις ενός έτους. Οπως δήλωνε αργότερα σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις, ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις ξένων δικτύων, τότε αραίωνε ακόµα το γάλα του παιδιού του µε µολυσµένο νερό από τη βρύση.

Σε εκείνη την ηµερίδα ο 39χρονος ιερέας Γιάννης Οικονοµίδης βρέθηκε από περιέργεια. Και όταν ο άγνωστος µέχρι τότε στον ίδιο χηµικός µηχανικός, Θανάσης Παντελόγλου, απηύθυνε πρόσκληση στους παριστάµενους γονείς να κάνουν κάτι για την περιβαλλοντική καταστροφή, ο παπα-Γιάννης αποφάσισε να παραµείνει ώς το τέλος και να τον γνωρίσει προσωπικά.

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Όλοι την Κυριακή στο τριπλό bypass

Προσπερνάμε τα τοπικά προεκλογικά φαγοπότια, τα πανελλαδικά προεκλογικά συντονιστικά και απαντάμε στις προκλήσεις των εταιριών με τριπλό άνοιγμα διοδίων. Όλοι την Κυριακή στα διόδια Αφιδνών στις 9:30 το πρωί, στον κόμβο Μεταμόρφωσης της Αττικής Οδού στις 10:15 και στα διόδια Ελευσίνας στις 11:00 π.μ.

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Όλοι στους δρόμους για την Ελευθερία

Παράδρομος στις Αφίδνες
Χθες (Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010) το ΑΠΕ-ΜΠΕ (Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων) δημοσίευσε εκτενές ρεπορτάζ για το κίνημα "δεν πληρώνουμε". Με το ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε ο υπεύθυνος τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας που ξεκαθάρισε για το "δεν πληρώνω" ότι "Δεν είναι θέμα της αστυνομίας, από τη στιγμή που δεν εμπίπτει σε παράβαση στον ΚΟΚ". Επίσης στο ρεπορτάζ αναφέρθηκαν οι θέσεις των εταιρειών "Νέα Οδός" και "Ολυμπία Οδός".

Η κυρία Φωτεινή Λάμπρου, υπεύθυνη τύπου της "Νέα Οδός", επισημαίνει ότι "Δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας"!
Σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 5 παρ. 4) απαγορεύεται οποιοσδήποτε περιορισμός της ελευθερίας μετακίνησης εντός της χώρας.

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Κώστας Παπαδάκης: Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για σύγκρουση με την κοινωνία

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον Μάριο Διονέλλη

Την ουσιαστική προετοιμασία της κυβέρνησης για σύγκρουση με την κοινωνία, το επόμενο διάστημα, μαρτυρά ο νέος τρομονόμος, όπως υποστηρίζει στον Δρόμο ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος και μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Μέσα στον Αύγουστο ψηφίστηκε και στις 20 Σεπτεμβρίου δημοσιεύτηκε στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως ο νέος «τρομονόμος». Ποιος είναι ο στόχος του;
Στην ουσία μιλάμε για τον «τρομονόμο» Νο3, ο οποίος παρεμβαίνει σε θεμελιώδεις συνταγματικές και πολιτικές ελευθερίες περιστέλλοντάς τες και, κατ’ ουσία, καταργώντας τες. Ο συγκεκριμένος νόμος (3875/2010) έρχεται να χαρακτηρίσει ως τρομοκρατική πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα κάθε διαδήλωση, κατάληψη, φθορά ξένης περιουσίας, αδικήματα για τα οποία συχνά πυκνά παραπέμπονται συμμετέχοντες σε μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις. Μόνο που από δω και πέρα, θα παραπέμπονται ως τρομοκράτες.

Τι ίσχυε μέχρι σήμερα;

Νικέλιο και χρώμιο 926% περισσότερο

Πατάτες, καρότα και κρεμμύδια ποτισμένα με τοξικά

Στο πιάτο όλης της Ελλάδας έχει φτάσει η «τραγωδία του Ασωπού». Πατάτες, καρότα και κρεμμύδια που παράγονται στην περιοχή Θηβών-Οινοφύτων περιέχουν βαρέα μέταλλα σε ποσότητες έως και 926% παραπάνω από εκείνα που φυτεύονται σε καθαρότερα εδάφη.


Τα δείγματα από Θήβα - Οινόφυτα συγκεντρώθηκαν σε διάστημα δέκα μηνών και διαπιστώθηκε ότι περιέχουν βαρέα μέταλλα σε ποσότητες έως και 926% παραπάνω σε σχέση με τα επίπεδα σε ίδια προϊόντα από καθαρές περιοχές


Προτιμώ να είμαι στατιστικά ασήμαντος και Ζωντανός παρά στατιστικά σημαντικός και Νεκρός!

Μπορούμε να είμαστε λίγο πιο αισιόδοξοι σήμερα, όπως αυτή η πεταλούδα;

Χθες η συνέντευξη τύπου πήγε εξαιρετικά! Είχαμε και αποκαλύψεις από την κ. Καραβασίλη για την μελέτη Λοϊζίδου, δεν θα γίνει ποτέ κεντρική μονάδα επεξεργασίας βιομ. λυμάτων που είναι μεν σωστή απόφαση αλλά ...που δείχνει άλλη μία φορά ότι αυτό το Κράτος ...δίνει λεφτά για μελέτες μειωμένης αξίας και αμφίβολης πρακτικότητας.
Εν τέλει, το Κράτος Ρυπαίνει, το Κράτος Σκοτώνει και ...το Κράτος ξοδεύει...τα λεφτά μας...
Και όλα αυτά γίνονται σήμερα...ναι σήμερα, κι ας λέει ο Πάγκαλος ότι φάγαμε τα λεφτά...
Τα λεφτά πάνε χαμένα σε μελέτες Μπακέα, σε μελέτες Λοϊζίδου και σε μελέτες Λινού...
και το Κράτος (π.χ. Υπουργείο Υγείας, Δημόπουλος) γιατί δεν αρχίζει μετρήσεις στους ζωντανούς ανθρώπους στα Οινόφυτα παρά μόνο μελετά - μελέτη Λινού - τους νεκρούς...;

Το είπα χθες στην συν.τύπου, στο λέω κι εδώ, ιστολογιάκι μου.

Προτιμώ να είμαι στατιστικά ασήμαντος (statistically insignificant) και Ζωντανός παρά στατιστικά σημαντικός (statistically significant) και Νεκρός!

Γ.Ζ.

πηγή: ENVIRONMENTFOOD

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Προσφυγή στην Ε.Ε. για τον Ασωπό

Παρεμβαίνοντας στο περιβαλλοντικό ζήτημα του Ασωπού, η Διεθνής Ομοσπονδία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΔΟΔΑ) κατέθεσε Συλλογική Προσφυγή κατά της ελληνικής δημοκρατίας, ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Κοινωνικών Δικαιωμάτων, του Συμβουλίου της Ευρώπης.
«Με την προσφυγή δίνεται μια διεθνής διάσταση στο θέμα του Ασωπού, θίγεται το ζήτημα της υγείας των πολιτών, οι παραλήψεις των δημόσιων φορέων και θέτει το θέμα σε μια δικαστική διαδικασία»,

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Για το μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού

Του Νίκου Μπελαβίλα (Επίκουρος Καθηγητής Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου)

Έρχονται στιγμές που οι επιστήμονες, είναι αναγκασμένοι να πάρουν θέση απέναντι στις προκλήσεις των καιρών. Οφείλουν να το κάνουν, σύμφωνα με τα κριτήρια και τις αξίες της επιστήμης τους. Οφείλουν να το κάνουν ακόμη με τη συνείδηση ότι αποτελούν μέρος ενός κοινωνικού συνόλου και με επίγνωση των ευθυνών απέναντι σε αυτό. Καθώς η εποχή των «βασιλικών επιστημόνων» έχει παρέλθει - η εποχή δηλαδή που οι επιστήμονες προσανατόλιζαν τις απόψεις τους στις βουλήσεις των ηγεμόνων.

Δολοφονούν πάλι τα ελάφια της Πάρνηθας


Mετά την δολοφονία του ίδιου του βουνού, τώρα δολοφονούνται και τα ζώα που επέζησαν.
πηγή: απόσπασμα απο το Indymedia
Για μια ακόμα φορά η Πάρνηθα δέχεται πάλι τον καννιβαλισμό κάποιων "ανθρώπων". Ανθρωποειδή λοιπόν δολοφονούν τα ελάφια που ζούν εκεί για 1000 ευρώ το καθένα με σκοπό την πώληση τους μιας και το κρέας τους είναι πανάκριβο! Μιλάμε για κάτι που συμβαίνει ακόμα και τώρα! Δεν φτάνουν όλα όσα έχουν συμβεί στο πολύπαθο αυτό βουνό με τις φωτιές και μετά τις ραδιουργίες του καζίνο για επέκταση σε καμμένες περιοχές και με τον νόμο, έρχονται τώρα και κάποιοι να δολοφονήσουν όσα ελάφια σε πείσμα των καιρών επέζησαν. Να τα δολοφονήσουν χωρίς καμία παραπάνω σκέψη παρά το κέρδος.

Πήγαμε Δ.Ε.Θ., σηκώσαμε τις μπάρες!

Τα αεροπανώ τα λένε όλα..
Χαρείτε το βιντεάκι της "επανάστασης" μιας χούφτας συνειδητοποιημένων, αγανακτισμένων και αποφασισμένων συμπατριωτών μας, οι οποίοι ξεκίνησαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2010 με τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες τους από την Αθήνα, έφθασαν στη Θεσσαλονίκη και επέστρεψαν, χωρίς να πληρώσουν διόδια πουθενά! Και όχι μόνο δεν πλήρωσαν οι ίδιοι, αλλά άνοιξαν τις μπάρες για να περάσουν ελεύθερα και όλοι οι άλλοι οδηγοί οι οποίοι έτυχε να περνούν εκείνη τη χρονική στιγμή από κει!

Οσμή σκανδάλου από τα σκουπίδια

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΟΥΓΑΝΗ
Φαινομενικά, η δημοπράτηση ενός εργοστασίου βιοξήρανσης αποτελεί κομμάτι της υλοποίησης του πολυσυζητημένου περιφερειακού σχεδιασμού για τα σκουπίδια της Αττικής.
Ωστόσο η συγκεκριμένη ενέργεια του Ενιαίου Σύνδεσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) αποκαλύπτει γιατί οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου τις επόμενες δεκαετίες θα πληρώνουν πανάκριβα την διαχείριση των απορριμμάτων τους την οποία θα έχει αναλάβει ο Γ. Μπόμπολας, ή ο «εθνικός εργολάβος» όπως τον χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων των δήμων (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Η «περαίωση» των τρένων

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥΣ
Μαζί «φάγανε» τον ΟΣΕ οι τελευταίες κυβερνήσεις


Με συνεχόμενα λογιστικά τρικ και σκάνδαλα ο ΟΣΕ συσσώρευσε χρέη που δεν έπρεπε να είναι δικά του. Τώρα οργανώνεται η συρρίκνωση και η εκποίησή του.

Στις 15 Ιουνίου 2010 η ΠΟΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών) προσέφυγε στη Δικαιοσύνη με μια μηνυτήρια αναφορά που -αν ακολουθούσαμε την αργκό των ΜΜΕ- θα την χαρακτηρίζαμε «κόλαφο» για όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και «αποκάλυψη σκανδάλων μαμούθ», «διασπάθιση δισεκατομμυρίων ευρώ του δημοσίου χρήματος» που οδήγησαν στην «τεράστια μαύρη τρύπα» του ΟΣΕ και των θυγατρικών του εταιρειών.
Ωστόσο, ο τύπος, με ελάχιστες εξαιρέσεις στα ψιλά και περιορίζοντας την υπόθεση μόνο σε ό,τι αναφερόταν στις υπό διερεύνηση προμήθειες του ΟΣΕ από τη Siemens, δεν αξιολόγησε την είδηση και δεν δημοσιοποίησε τα πολύ ουσιαστικά στοιχεία που αναφέρονταν στο επίσημο έγγραφο των σιδηροδρομικών.


Αντίθετα, όλο το επόμενο χρονικό διάστημα και βέβαια την ερχόμενη βδομάδα που συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την «εξυγίανση» του ΟΣΕ, οι πολίτες παρακολουθούν την κλιμάκωση μιας επικοινωνιακής καταιγίδας που ξεκίνησε με τη δήλωση του Δ. Ρέππα ότι «από το Λιανοκλάδι στη Λαμία, ο επιβάτης στοιχίζει 200 ευρώ» -θεωρώντας, κατά πώς φαίνεται, ο υπεύθυνος υπουργός για τις Μεταφορές ότι «κανονικά» στην τιμή του εισιτηρίου πρέπει να υπολογίζεται με... κοινωνικά κριτήρια η αποπληρωμή εκ μέρους του κάθε πελάτη του ΟΣΕ των τόκων και των χρεολυσίων, ύψους 2.644.992.475 ευρώ και 8.426.686.993 ευρώ αντιστοίχως (σύνολο 11,072 δισεκατομμύρια ευρώ), με τα οποία οι κυβερνήσεις φέσωσαν και διέλυσαν συστηματικά και εσκεμμένα τους σιδηροδρόμους.

LinkWithin