Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΤΑΓΜΑ 15-10-11



Η 15η Οκτωβρίου 2011 θα γραφτεί στην ιστορία ως μία ημέρα όπου εκατομμύρια ανθρώπων παγκοσμίως κατέβηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τη βαρβαρότητα του καταπιεστικού συστήματος μέσα στο οποίο ζούμε. Άνθρωποι με διαφορετική κουλτούρα, καταβολές και παραδόσεις με κοινή όμως την επιθυμία τους για την ανατροπή της εκμεταλλευτικής κοινωνίας και τη δημιουργία μίας νέας δίκαιης κοινωνίας με κέντρο τον άνθρωπο.

Από το Τόκιο μέχρι τη Νέα Υόρκη, από το Σίδνεϊ μέχρι την Αλάσκα, άνθρωποι που είτε βιώνουν την εξαθλίωση είτε αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται να τη βιώσουν στο άμεσο μέλλον διαδήλωσαν δυναμικά. Στο αντίπαλο στρατόπεδο μια χούφτα μεγαλοτραπεζιτών οι οποίοι προκειμένου να διατηρήσουν τα κέρδη τους σε δυσθεώρητα επίπεδα είναι διατεθειμένοι να βυθίσουν δισεκατομμύρια ανθρώπων στην απόλυτη μιζέρια και ανέχεια. Το δεξί τους χέρι φυσικά που αποτελείται από το διεθνές πολιτικό σύστημα έχει ήδη νομιμοποιήσει αυτήν την κλοπή ενώ προσπαθεί μετά μανίας να καταστείλει με βάρβαρο τρόπο κάθε φωνή αντίστασης. Στην Ιταλία είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς εκατοντάδων ανθρώπων από τη βίαιη κρατική καταστολή, με τον Μπερλουσκόνι να δηλώνει ότι "τέτοιου είδους λαϊκές αντιδράσεις είναι απαράδεκτες και πρέπει να αντιμετωπίζονται με συστηματική καταστολή".

Αφού πλέον τα στρατόπεδα έχουν πλήρως διαχωριστεί σε τραπεζίτες, μεγαλοεργολάβους και τις εγχώριες πολιτικές μαριονέτες τους από τη μία, και σε ολόκληρους λαούς εξαθλιωμένων και καταπιεζόμενων ανθρώπων από την άλλη, ένα είναι το ζητούμενο. Και το ζητούμενο αυτό δεν είναι άλλο από την αυτοοργάνωση της ταξικής πάλης σε ανώτερο επίπεδο με ανώτερα πολιτικά αιτήματα και πιο αποτελεσματική δράση. Στο άμεσο μέλλον απαιτούνται αγώνες με καθαρό ανατρεπτικό προσανατολισμό.

Στο πλαίσιο της χθεσινής διαδήλωσης στο Σύνταγμα το κίνημα "Δεν Πληρώνω" έδωσε δυναμικό "παρών" κάνοντας πορεία μπροστά από τη βουλή και περιμετρικά των συγκεντρωθέντων. Έπειτα απεύθυνε κάλεσμα προς τον κόσμο για συμμετοχή στη δράση απελευθέρωσης του Μετρό το οποίο εισακούστηκε. Η δράση στο Μετρό ήταν απόλυτα επιτυχημένη καθώς εκατοντάδες διαδηλωτών συμμετείχαν κουκουλώνοντας τα ακυρωτικά και αφήνοντας τον κόσμο να περνάει ελεύθερα δίχως να ακυρώνει εισιτήριο.
www.denplironodenplirono.com
www.oxidiodia.gr

LinkWithin