Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

ΡΕΘΥΜΝΟ: ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΦΤΩΧΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ


Στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΛΣΤΑΤ το Κίνημα Δεν Πληρώνω

Παρών το Κίνημα Δεν Πληρώνω με αντιπροσωπεία του στη σημερινή στάση εργασίας των εργαζομένων της ΕΛΣΤΑΤ μεταξύ των οποίων βρίσκονται και συναγωνιστές μας.Η Μαργαρίτα Αργυριάδου, ο Αχιλλέας Μανιάτης και ο Βασίλης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Κινήματος Δεν Πληρώνω, παρευρέθηκαν στη 2ωρη στάση εργασίας, που έγινε ενάντια στον αυταρχισμό του Προέδρου της Αρχής, κ. Γεωργίου.

Στη συγκέντρωση που έλαβε χώρο στην είσοδο της ΕΛΣΤΑΤ,  χαιρέτισαν το Κίνημα Δεν Πληρώνω, ο Συριζα, οι ΑΝΕΛ και το ΕΠΑΜ.

Ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων εξέφρασε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του στους συναγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω, που πάντοτε δίνουν το ΄παρών΄ στους αγώνες των εργαζομένων.

Αντιπροσωπεία του Κινήματος Δεν Πληρώνω, ΑΝΕΛ και ΕΠΑΜ ζήτησε να συναντήσει τον πρόεδρο κ. Γεωργίου, ο οποίος ακόμη μία φορά επιβεβαίωσε τις αυταρχικές του αντιλήψεις, μη δεχόμενος τη συνάντηση αυτή.
Μάλιστα σε ένα δείγμα του γραφειοκρατικού κυνισμού και υπεροψίας, ζήτησε οι ως άνω αντιπρόσωποι των κομμάτων να του υποβάλλουν υπόμνημα (!!) με τις απόψεις τους...
 Περισσότερα εντός .....

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Δίπλα στην κυβέρνηση δηλώνει ο ΣΕΒ

Τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων επισημαίνει στη συγχαρητήρια επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας, που κάνει λόγο για σπουδαία εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Επισημαίνει πως «σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, η λαϊκή εντολή σας δίνει την απαραίτητη νομιμοποίηση και δύναμη, ώστε να οδηγήσετε τη χώρα με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση στην ...

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ STERN ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ


Κλιμάκιο του Κινήματος Δεν Πληρώνω, μετέβη μαζί με συνεργείο ρεπόρτερς που δούλευαν για το μεγάλο γερμανικό περιοδικό Stern, στη Ζοφριά.

Εκεί έκαναν ρεπορτάζ από την οικογένεια μέλους του Κινήματος Δεν Πληρώνω που  βιώνει μεγάλα προβλήματα υγείας, ανεργίας, διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ κ.α.

Οι φωτογραφίες είναι από τη συνέντευξη. 

 
 .....

ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ: ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ: Η στιγμή που υποχωρούν τα ΜΑΤ μπροστά στην επιμονή του αγωνιζόμενου λαού (βίντεο)

Η πολιτική ηγεσία των αρμοδίων υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ και Δ.Τάξης αποφάσισαν ότι οι κινητοποιήσεις των κατοίκων και του Κινήματος Δεν Πληρώνω ενάντια στα διόδια έπρεπε να σταματήσουν.
 Αυτές ήταν άλλωστε οι επιταγές των αφεντικών τους.
Των μεγαλοεργολάβων που εκμεταλλεύονται τους εθνικούς μας δρόμους.
Ο λαός εμφανίζεται στο παρακάτω βίντεο να απομακρύνει τα ΜΑΤ απο τον προβοκατόρικο αποκλεισμό της εθνικής οδού στα διόδια Αφιδνών.
Ένα χρόνο μετά η αστυνομία διώκει 70 πολίτες.

Ανάμεσα τους στελέχη του Κινήματος Δεν Πληρώνω. Μας καλεί σε απολογία γιατί δήθεν κλείσαμε τον δρόμο. Μας κατηγορούν για αυτό που τα ΜΑΤ έκαναν σε όλη την εθνική οδό, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο.

Όπως αναφέρουν τα μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω :

Μετά από κάλεσμα του δημάρχου Ωρωπού και του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη 16η Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 11π.μ. πέριξ των γραφείων της εταιρείας Νέα Οδός στον παράδρομο στα διόδια Αφιδνών, προσήλθαμε μαζί με άλλα μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω και χιλιάδες πολίτες στα συγκέντρωση. Εκεί οι δήμαρχοι Ωρωπού Κηφισιάς, Διονύσου, βουλευτές, εκπρόσωποι της περιφέρειας κ.α. απηύθηναν χαιρετισμό και διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στη ύπαρξη διοδίων που στραγγαλίζουν τις ζωές μας. Σε καμία περίπτωση δεν παρεμποδίσαμε τη διέλευση των οχημάτων. Βασική αρχή του Κινήματος Δεν Πληρώνω είναι ότι θέλουμε ελεύθερους δρόμους για όλους. Γι αυτό το λόγο είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε παρακώλυση των συγκοινωνιών.
Στο σκαμνί πρέπει να κάτσουν οι αρμόδιοι υπουργοί που έδωσαν εντολές στα ΜΑΤ να κλείσουν την εθνική οδό και όλα τα τσιράκια τους.

 Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο:

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

Το 1% των πλουσίων θα κατέχει περιουσία μεγαλύτερη του υπόλοιπου 99%


Φλερτάροντας με την αποτύπωση της απόλυτης ανισότητας στο «παγκόσμιο χωριό». 

Είναι, δε, τόση αποκαλυπτική η έρευνα που διεξήγαγε η μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam που εμφανίζει το 1% των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου να ξεπερνάει, το 2016, τον πλούτο του υπόλοιπου 99%.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας έγινε από την Oxfam ως πρελούδιο των εργασιών του οικονομικού φόρουμ του Νταβός (21-24 Ιανουαρίου) απευθύνοντας έκκληση για την «επαναδιατύπωση των κανόνων»ώστε να διορθωθούν οι κολοσσιαίες ανισότητες.

Σύμφωνα με μελέτη της βρετανικής οργάνωσης, το μερίδιο της περιουσίας που κατέχει το 1% παγκοσμίως διαμορφώθηκε στο...

Ο Σύριζα των πράσινων μεταγραφών, αναδείχθηκε πρώτο κόμμα. Και τώρα τι;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 

Ο Σύριζα των πράσινων μεταγραφών, αναδείχθηκε πρώτο κόμμα. 

Και τώρα τι;Μετά τις φωταψίες των προεκλογικών περιπτέρων , οι σωτήρες των καθεστωτικών κομμάτων, ξεκίνησαν το εμπόριο ελπίδας.

“Η πολιτική είναι η ευγενής τέχνη του να παίρνεις τις ψήφους των φτωχών και να κάνεις προεκλογικές εκστρατείες με τα λεφτά των πλουσίων, υποσχόμενος στους μεν ότι θα τους προστατέψεις από τους δε”.Το Κίνημα Δεν Πληρώνω από τη δημιουργία του, εδώ και 5 χρόνια, κάνει πράξη τον πολιτικό αγώνα και συγκεκριμένα την πολιτική ανυπακοή στους άδικους νόμους.
Ο λαός πρέπει να πάψει να πιστεύει σε σωτήρες και να πολεμήσει αδιαμεσολάβητα στους δρόμους.Η ενεργή συμμετοχή του λαού εξασφαλίζει την κοινωνικη δικαιοσύνη όπως ορίζεται από τους πολλούς: το 99% του δοκιμαζόμενου λαού. 

Καμία κυβέρνηση από μόνη της, ούτε σήμερα, ούτε αύριο, δεν αποτελεί λύση, όσο προοδευτική και αν ισχυρίζεται ότι είναι. 

Τη λύση αποτελείς εσύ.Με τη πολιτική σου συνειδητοποίηση και τον αγώνα σου μπορείς και πρέπει να φέρεις ουσιαστικές αλλαγές, για να ανατραπεί αυτό το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.

Με τη συνεχή συμμετοχή σου σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα, στηρίζοντας απεργιακούς αγώνες, στις δράσεις αλληλεγγύης σε όλες τις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, στα προβλήματα της καθημερινής ζωής και όπου υπάρχει αδικία. Αγωνιζόμενοι ενάντια στη φασιστική  χολέρα των στηριγμάτων του συστήματος.Στόχος μας μία δίκαιη κοινωνία με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, σε ισορροπία με το οικοσύστημα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας δικαίωσε στο 100% τον Ινδικό λαό, που πιστεύει στην μετεμψύχωση


1981 - 2015 ''ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ''

''ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ''


Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας δικαίωσε στο 100% τον Ινδικό λαό,που πιστεύει στην μετεμψύχωση. 

Ο λόγος του στα Προπύλαια έκλεισε με την φράση : "Εμπρός να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα!"

Υποσχέθηκε ότι θα
διώξει την τρόϊκα, χωρίς να κάνει καμία αναφορά για το μνημόνιο και κουνώντας τα χέρια του πάνω-κάτω σε σχήμα γροθιάς, μίλησε για διαπραγμάτευση του χρέους...

Μια πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων από έναν ελεύθερο πολίτη

Χθεσινές πουτάνες της υποτέλειας και του Μάαστριχτ, σημερινές παρθένες στο ναό της δημοκρατίας...

Κομματικοί ταριχευτές μέσα από το φέρετρο της κάλπης κατασκευάζουν μούμιες για τα οικονομικά μουσεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, εγκλωβίζοντας την δημοκρατία στις προθήκες των παγκόσμιων τραπεζών.

Μάαστριχτ, ενοποιήσεις τραπεζών, διακρατικές συμφωνίες οικονομικών συναλλαγών, κομματικά υπνωτικά και ταριχευτικά έλαια...

LinkWithin