Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Ανεμογεννήτριες συμφερόντων ΜΠΟΜΠΟΛΑ "έπνιξαν" εχθές την ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ (Φωτο και Βίντεο)

Η ΑΙΟΛΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ


Τα τελευταία χρόνια δεκάδες ανεμογεννήτριες "ξεφύτρωσαν" στα βουνά της Κεφαλονιάς και από τότε, μόνο καταστροφές έχουμε τόσο στο περιβάλλον (υποβάθμιση, καταστροφή πανίδας και χλωρίδας), όσο και στα χωριά που δέχονται (ειδικά τον χειμώνα) τη "μανία" του καιρού και τόνους ΛΑΣΠΗΣ! 

Ποιός είναι ο κύριος υπεύθυνος για όλα αυτά κύριοι; Φυσικά και όχι ο καιρός. Ο καιρός δεν αλλάζει... Άλλωστε, ΜΟΝΟ με τα κατάλληλα έργα και προβλέψεις αυτών μπορείς να τον "αναχαιτήσεις" κάπως. 

Όσο θα υπάρχουν μεγαλοκαρχαρίες και δε ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ κ ΣΙΑ, όπως και τοπικοί άρχοντες που "υποθάλπτουν" την δήθεν ανάπτυξη... τόσο θα πληθαίνουν τέτοια φαινόμενα, δηλαδή... οι "μεγαλοι" να πατούν στους "μικρους" και να γίνονται ακόμη μεγαλύτεροι!

«Μας φαίνονται μεγάλοι γιατί είμαστε σκυφτοί. Σηκώστε το κεφάλι να φοβηθούν αυτοί».
Επιτροπή Κινήματος Δεν Πληρώνω Κεφαλονιάς

Η ασύδοτη ανάπτυξη των αιολικώ πάρκων στη Κεφαλονιά ισοπεδώνει το ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΠΙΟ με ανυπολόγιστες συνέπειες στο ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ. 
ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ αποτελούν μία τεράστια επιδοτούμενη επένδυση με πενιχρότατες ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ. 
ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ αποκλειστικά ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ ΠΑΛΙ ΟΜΩΣ, ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ...

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ!
  • Επειδή οι εκλογές δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα αλλά μόνο θα εκλέξουν διαχειριστή για την εφαρμογή του Μνημονίου 3
  • Επειδή τα όνειρα μας δεν χωράνε στις κάλπες τους
  • Επειδή δεν θέλουμε την Ευρώπη τους, αλλά παλεύουμε για μια Ενωμένη Ευρώπη αλληλεγγύης των λαών, χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους
  • Επειδή ο αγώνας για επιβίωση περνά μέσα από την πάλη για την ανατροπή τους 
                

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


  • ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
συμπληρώνοντας την φόρμα ΕΔΩ



  • Επικοινωνείστε στα τηλέφωνα:
Θεοδόσης Τεμζελίδης: 6945954700 (vod)
Αποστόλης Ντακούλας: 6977244740 (cosmote)
Αλέξανδρος Δαμιανάκος: 6957025139 (what's up)




Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - Πολιτική ανυπακοή στην πράξη

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ



Μετά από την ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας με την επίσημη προσχώρηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στο μνημονιακό στρατόπεδο μπαίνουν πιό καυτά τα προβλήματα ζωής για τον λαό.


Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, εξ αρχής είχε προειδοποιήσει τους πολίτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν μια δύναμη ανατροπής αλλά αυτό που επεδίωκε ήταν μια καλή θέση στο φαγοπότι της διαχείρισης του καπιταλιστικού συστήματος.


Ο φτωχοποιημένος λαός είδε τις αυταπάτες του να καταρρέουν με ένα τραυματικό τρόπο, μέσα και από την αρπαγή από τις τράπεζες και των ελάχιστων οικονομιών του με την μορφή του capital control.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τις εκλογές προσπαθεί να αναβαπτιστεί ώστε απερίσπαστος να εφαρμόσει τα ακόμα πιο σκληρά μέτρα που έχει συμφωνήσει με τους μνημονιακούς δήμιους του λαού.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω έδωσε, σε πολιτική συμμαχία με άλλες δυνάμεις, τη μάχη του ΟΧΙ μέχρι τέλους, ενάντια και στο νέο μνημόνιο.
Μαζί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες συλλογικότητες συνδιοργανώσαμε επιτυχημένες συγκεντρώσεις και πορείες με αυτό τον στόχο, στο αμέσως προηγούμενο διάστημα.
Δυστυχώς όμως αυτή η συμπόρευση δεν εκφράστηκε και εκλογικά, μιας και οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν θέλησαν μια ισότιμη εκλογική κάθοδο επιμένοντας στο να συμπεριληφθεί το Κίνημα Δεν Πληρώνω σαν συνεργαζόμενη δύναμη υπό την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
H συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου με "πρώτους" και "δεύτερους" δεν έγινε αποδεκτή από τα μέλη μας.
Η πολιτική μας εκτίμηση είναι ότι σχηματισμοί όπως η Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη και η ιστορία των πρωτοκλασσάτων στελεχών του δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη ότι αποτελούν κάτι καινούριο προς τη σωστή κατεύθυνση. Τρανό παράδειγμα αποτελεί, εκτός των άλλων, η σύντομη αλλά τροχιοδεικτική θητεία στους υπουργικούς θώκους του Σύριζα, των ιδρυτών της ΛΑΕ που κινήθηκε σε αντίθετη κατεύθυνση από τα λαϊκά συμφέροντα (Λαφαζάνης, Βαλαβάνη κλπ).

Το ΚΚΕ με την παραπομπή της επίλυσης των καθημερινών αναγκών του λαού σε ένα απροσδιόριστο και μακρινό "σοσιαλιστικό" μέλλον, ήρθε και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του υπέρ της επανέναρξης της λειτουργίας του εργοστασίου της Eldorado Gold στις Σκουριές.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω εδώ και 6 χρόνια πρωτοστατεί στους δρόμους με όπλο την πολιτική ανυπακοή στην πράξη ενάντια σε ένα σύστημα που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων και στραγγαλίζει τα δικαιώματα των πολλών.

Όλα αυτά τα χρόνια αγωνιζόμαστε στο πλευρό και μαζί με το 99% της κοινωνίας σε όλα τα μέτωπα (στα διόδια, τα νοσοκομεία, για την παιδεία, τη κοινωνική αλληλεγγύη σε φτωχούς, ανέργους, άστεγους, φυλακισμένους, επανασυνδέσεις ρεύματος και νερού, ενάντια στις κατασχέσεις, αλληλέγγυοι σε μεγάλους και μικρούς απεργιακούς αγώνες, αντιφασιστικά συλλαλητήρια, υπερασπιζόμενοι το περιβάλλον, τα ζώα, κ.α.).







Παλεύουμε στους δρόμους με όλους τους αγωνιζόμενους της κοινωνίας ανεξαρτήτως χρώματος, μαζί με όποια συλλογικότητα δίνει αυτό τον αγώνα.

Ο αγώνας μας αυτός ....

ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΛΥΒΑ: ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΟΔΙΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ

Ελεύθερη σήμερα και αύριο η διέλευση των ψηφοφόρων από όλους τους σταθμούς διοδίων, εκτός αυτών της
Ολυμπίας Οδού και της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου.
Ο Μπόμπολας και τα συνεταιράκια του δεν μπορούν να ρισκάρουν τις εισπράξεις ούτε μιας μέρας, μιας και τα διόδια θα πληρωθούν ούτως ή άλλως από εμάς μέσω του κράτους.
 

Η δε κυβέρνηση θέλει να χρυσώσει το χάπι στους ιθαγενείς που έχουν αράξει για τα καλά με τους φραπέδες και περιμένουν από άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. 

Καλό είναι να μην περιμένουν καμιά σωτηρία από τις κάλπες αλλά μόνο από το δικό τους αγώνα.


.......

Σχετικές δημοσιεύσεις:

LinkWithin