Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΑΡΣΕΝΗ !!

Δειξε μου τον φιλο σου να σου πω ποιος εισαι
Δειξε μου τον φιλο σου να σου πω ποιος εισαι
Η καλη μερα απο το πρωι φαινεται. Ο κυριος Τσιπρας συνεχιζοντας τις προσεκτικες κολοτουμπες του, εκανε και μια θεαματικη, προτεινοντας τον Γερασιμο Αρσενη, γνωστο και μη εξαιρετεο νεκροθαφτη της δημοσιας παιδειας, για υπηρεσιακο πρωθυπουργο της χωρας. Δεν ειναι τυχαιο το γεγονος οτι ο κ. Αρσενης ειναι συζυγος της κυριας Λουκας Κατσελη αποτυχημενης ηγετιδος της Κοινωνικης Συμφωνιας, με προικα 0.96% . Θελοντας να προσεταιρισθει και τς ψηφους των εναπομειναντων παλιων πασοκων που το ονομα Αρσενης κατι συμβολιζει για αυτους, παραβλεπει το τι επραξε στις ημερες του ο διαβοητος πρωην υπουργος.Ο νομος Αρσενη σημαδευτηκε με την προσπαθεια να "μεταρρυθμισει" την παιδεια. Ο κ. Γερασιμος Αρσενης , τοτε, εφαγε τα μουτρα του μπροστα στον ενιαιο αγωνα μαθητων, σπουδαστων και εκπαιδευτικων. Μετα απο αυτη την νιλα (1997-98) το ιδιο το συστημα τον αποκεφαλισε βαζοντας τον στο ψυγειο. Να που τωρα βρεθηκε ο κ. Τσιπρας του Συριζα να τον αποψυξει προτεινοντας τον για υπηρεσιακο πρωθυπουργο. Δυο τινα μπορει να συμβαινουν: Ή ο κ. Αρσενης αλλαξε αποψεις και εγινε αριστερος ή ο κ. Τσιπρας μετατοπιζεται ολο και πιο δεξια με θεαματικες ψηφοθηρικες κολοτουμπες. Το ερωτημα ειναι φυσικα ρητορικο.
Ολο αυτο το δεκαημερο που μεσολαβησε απο τις εκλογες της 6ης Μαϊου ειδαμε πολλες μικροπολιτικες οβιδιακες μεταμορφωσεις (πχ λεονταρισμοι για καταγγελια του μνημονιου στις εξαγγελιες και αναθεωρηση στην επιστολη ) του προεδρου του Συριζα που αποτελουν ενα απλο δειγμα γραφης για το τι προκειται να ακολουθησει.

Συνελήφθη ο ιδρυτής της Sea Sepherd, υπέρμαχος κατά της φαλαινοθηρίας




Συνελήφθη στις  13 Μαΐου  ο  ιδρυτής  της οικολογικής οργάνωσης  Sea  Shepherd  Πολ Ουότσον στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και εδώ και δύο μέρες  τελεί υπό κράτηση, προκειμένου να εξακριβωθούν οι κατηγορίες που εκκρεμούν εναντίον του.  Ο Καναδός στην καταγωγή Ουότσον συνελήφθη μετά την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης, από την Κόστα Ρίκα για πράξεις που ανάγονται στο 2002 και αφορούν την εκστρατεία της Sea Shepherd κατά του ψαρέματος των καρχαριών, σύμφωνα με την εισαγγελία της Φρανκφούρτης. Η οργάνωση της οποίας ηγείται ο Ουότσον μάχεται σθενάρά κυρίως ενάντια στην παράνομη φαλαινοθηρική δράση των Ιαπώνων.
Ο Watson βρέθηκε στη Φρανκφούρτη για μετεπιβίβαση σε πτήση προς τη Γαλλία, ενώ προβλεπόταν να επιστρέψει και πάλι στη Γερμανία για μία σειρά διαλέξεων, τόνισε ο Όλαφ Γιοστ -μέλος της γερμανικής Sea Shepherd- ο οποίος του κρατούσε συντροφιά στις πρώτες ώρες της σύλληψής του στο αεροδρόμιο.


Sea Shepherd
Η Sea Shepherd Conservation Society, ενσωματώθηκε επίσημα στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1981 στην πολιτεία του Όρεγκον. Πριν από αυτό, η ιδέα της Sea Shepherd σχηματίστηκε όταν ο Καπετάνιος Paul Watson ίδρυσε την Earth Force Society το 1977 στο Vancouver BC στον Καναδά. Η αρχική εντολή των δύο οργανισμών ήταν η προστασία και...

LinkWithin