Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Ταξιδεύοντας στη Γάζα - Σαββάτο στις 7 το απόγευμα στον Ωρωπό

Μαρτυρίες από μέλη των αποστολών: Ένα καράβι για τη Γάζα - Ένα σχολείο για τη Γάζα. Θα μιλήσει και Παλαιστίνιος αγωνιστής. Επίσης θα υπάρχει έκθεση αυθεντικών ζωγραφιών και έκθεση φωτογραφιών από την αποστολή των εκπαιδευτικών στη Γάζα.




Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Η ΕΛΑΣ δηλώνει αναρμόδια για τα διόδια

πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Η ΕΛΑΣ δηλώνει αναρμόδια για τα διόδια
Διαφωνία μεταξύ υπουργείου Μεταφορών και Αρχηγείου Αστυνομίας

Δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα η μη καταβολή αντιτίμου στα διόδια από τους οδηγούς, ούτε απαγορεύεται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εκτιμά το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.).

Κατά τη συνεδρίαση εκπροσώπων του υπουργείου Μεταφορών και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, προέκυψε διαφωνία ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος των οδηγών που περνούν από τα διόδια χωρίς να πληρώνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του υπουργείου ζήτησαν από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. να τοποθετήσει αστυνομικούς στα διόδια, έτσι ώστε σε περίπτωση που κάποιος οδηγός αρνηθεί να πληρώσει, οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. να καταγράφουν τα στοιχεία του και στη συνέχεια η κοινοπραξία διαχείρισης των διοδίων να προχωρά σε νομικές ενέργειες σε βάρος του οδηγού.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαφώνησαν με το σκεπτικό αυτό λέγοντας ότι δεν υπάρχει κάποια διάταξη στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σχετικά με τη μη καταβολή αντιτίμου και δεν υφίσταται ποινικό αδίκημα. Για το λόγο αυτό, το Αρχηγείο θεωρεί ότι οι υπάλληλοι των διοδίων πρέπει -εφόσον το επιθυμεί η κοινοπραξία- να κρατούν τα στοιχεία του οχήματος και, στη συνέχεια, να βρίσκουν μέσω του υπουργείου Μεταφορών σε ποιον ανήκει το Ι.Χ. και να ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε χωρίς να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση και οι δυο πλευρές συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν προκειμένου να επανεξετάσουν το ζήτημα.

Κωλοτούμπα Δήμου Μεσσαπίων με εξώδικο προς Τίνα Μπιρμπίλη

πηγή: γαία

ΕΞΩΔΙΚΟ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ!
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ!

Αυτό κι αν δεν είναι είδηση! Ύστερα από απόφαση που λήφθηκε στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 12-7-2010, ο Δήμος Μεσσαπίων και η ΔΕΥΑΜ απέστειλαν Εξώδικο στην Υπουργό ΠΕΚΑ, κα Τίνα Μπιρμπίλη, για να της επισημάνουν την επικινδυνότητα του νερού της Μεσσαπίας και να τη θέσουν προ των ευθυνών της!

Γνωρίζουν όλοι, βέβαια, ότι μέχρι την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης για τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ (1158/30-6-2010), η Δημοτική αρχή βεβαίωνε τους δημότες ότι δεν υπήρχε πρόβλημα τοξικής ρύπανσης του νερού και τα περί προβλήματος ήταν κακόβουλες διαδόσεις και ψεύδη της "Γαίας" και του Προέδρου της, Νίκου Χασάνδρα. Γνωρίζουν ακόμη οι πάντες ότι η Δημοτική πλειοψηφία αποφάσισε να καταθέσει μηνύσεις και "αγωγές προσωπικές" εναντίον όποιου διέδιδε αυτά τα ψεύδη περί της ρύπανσης και της επικινδυνότητας του νερού. Γνωρίζουν όλοι, επίσης, ότι πριν από τέσσερις μήνες, όταν από τη μειοψηφία ετέθη θέμα επίσκεψης της κας Μπιρμπίλη στη Μεσσαπία, οι της Δημοτικής πλειοψηφίας ψήφισαν και αποφάσισαν ότι είναι ανεπιθύμητη η Υπουργός στη Μεσσαπία, επειδή με την επίσκεψή της υπάρχει σκοπιμότητα να δημιουργηθεί η "ψευδής" εντύπωση ότι υφίσταται το πρόβλημα!

Κι ενώ αυτά τα αδιανόητα συνέβαιναν μέχρι τώρα στη Μέσσαπία, ύστερα από την καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας, η Δημοτική αρχή, για να σώσει το τομάρι της, κατέφυγε σε τούτο το εξώδικο, χωρίς μάλιστα να αναγνωρίσει τις τεράστιες ευθύνες της και κανένα από τα ολέθρια λάθη της, χωρίς μεταμέλεια για τη νοσηρή στάση της, χωρίς καν μία συγγνώμη να ζητήσει από τους δημότες-θύματα των επιλογών της. Να τονιστεί, μάλιστα, ότι όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στο εξώδικο, βασίζονται στις έως τώρα τοποθετήσεις μας, τις οποίες όμως οι Δημοτικοί άρχοντες δεν έπαψαν ποτέ να χλευάζουν και να καταδικάζουν, συκοφαντώντας μας δημοσίως και χαρακτηρίζοντάς μας με τον χειρότερο τρόπο!

Διαβάστε παρακάτω το ιστορικό... "ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ" και θα έχει ενδιαφέρον να καταθέσετε κι εσείς τα σχόλιά σας.

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Ότι και να κάνετε είναι μάταιο. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

Η Νέα Οδός ΑΕ δεν μπορεί να καταλάβει ότι "δεν πληρώνουμε" διόδια με τίποτα. Αντιλήφθηκαν ότι έχει γιγαντωθεί το κίνημα "Δεν πληρώνω" και αντέδρασαν εγκλωβίζοντας τους οδηγούς που αρνούνται να πληρώσουν. Έχουν βάλει τους ταμίες των διοδίων να περιμένουν στο κουβούκλιο με κλειστό τζάμι κρατώντας χρονόμετρο. Μόνο όταν περάσουν αρκετά λεπτά ανοίγουν τις μπάρες. Σκοπός τους είναι να δημιουργηθεί εκνευρισμός. Τελικά το μόνο που καταφέρνουν είναι να παρακωλύουν τη συγκοινωνία, να διαπράττουν παράνομη κατακράτηση των οδηγών και να εξαναγκάζουν όσους δεν αντέχουν άλλο να οπισθοδρομούν επικίνδυνα και παράνομα.
Το video τραβήχτηκε την Τετάρτη 14 Ιουλίου το απόγευμα και δείχνει μέσα σε διάστημα μερικών λεπτών δεκάδες διερχόμενους να περιμένουν τους ταμίες να πάρουν εντολή για να ανοίξουν την μπάρα, νταλίκες να οπισθοδρομούν παράνομα και διερχόμενους να ανοίγουν τις μπάρες - κάποιοι απ΄αυτούς για πρώτη φορά.

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Όχι στις συμπαιγνίες Κράτους - Πολυεθνικών

Σήμερα το πρωί, Τετάρτη 14/07/2010, μας έγιναν πολλές καταγγελίες από
διερχόμενους οδηγούς των διοδίων Αφιδνών. Μας κατήγγειλαν ότι παρουσία
του προϊσταμένου των διοδίων, κάποιας κυρίας που δήλωνε δικηγόρος,
χωρίς όμως να επιδεικνύει ταυτότητα του δικηγορικού συλλόγου, καθώς
και οργάνου της Β΄ Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αττικής,
κατατρομοκρατούσαν τον κόσμο που αρνιόταν να πληρώσει.
Επιδείκνυαν μια φωτοτυπία εντύπου που, ισχυρίζονταν, ότι αποτελεί
απόφαση του υπουργείου Μεταφορών και της Αστυνομίας (!;).
Η απόφαση αυτή, όπως έλεγαν, θεωρούσε την άρνηση καταβολής διοδίων σαν
αδίκημα παρακώλυσης συγκοινωνιών!!

Αυτό αποτελεί μια προφανή συμπαιγνία μεταξύ των ιδιωτικών εταιριών και
του κράτους , το οποίο χρησιμοποιεί την Τροχαία, που πληρώνεται από
τον ελληνικό λαό, ως ιδιωτική εταιρία security της πολυεθνικής.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να περνάνε τα διόδια χωρίς να δίνουν
τα στοιχεία τους στην εταιρία και χωρίς να υπογράφουν κανένα χαρτί,
ανοίγοντας την μπάρα,όταν δεν την ανοίγουν οι υπάλληλοι.
Σε περίπτωση που κάποιο όργανο της Τροχαίας ζητήσει τα στοιχεία μας τα
δίνουμε αλλά ταυτόχρονα ζητάμε τα στοιχεία τόσο του υπαλλήλου της
εταιρίας όσο και του οργάνου της Τροχαίας για να υποβάλλουμε μηνύσεις.
Μέσα στις συνθήκες των πρωτοφανών μέτρων της κυβέρνησης ΔΝΤ-ΕΕ και την
οικονομική εξαθλίωση των πολιτών αυτής της χώρας λέμε:
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Ο λαός δεν αντέχει άλλο!
Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Ανοίξτε την μπάρα. Είναι δικαίωμά μας.

Σήμερα, επιστρέφοντας από την εργασία μου είπα όπως κάθε μέρα στον ταμία των διοδίων Αφιδνών "Δεν πληρώνω", η απάντηση του ήταν "Να σας ενημερώσω…" τον διέκοψα, του είπα ότι δεν χρειάζομαι ενημέρωση και του ζήτησα να μου ανοίξει τη μπάρα, αυτός μου απάντησε ότι δεν μπορεί να μου ανοίξει την μπάρα, έτσι την άνοιξα μόνος μου. Ενώ ήμουν έξω από το όχημά μου παρατήρησα ότι 3 λωρίδες αριστερά ήταν ακινητοποιημένο ένα όχημα μπροστά από την κατεβασμένη μπάρα όπου η οδηγός του προφανώς είχε αρνηθεί να πληρώσει και έδειχνε σαστισμένη, πίσω της ήταν εγκλωβισμένα δεκάδες οχήματα. Kατευθύνθηκα προς την λωρίδα και της άνοιξα την μπάρα διακόπτοντας έτσι το έγκλημα της παρακώλυσης συγκοινωνίας, των υπαλλήλων της πολυεθνικής εταιρίας.

Έχουμε λοιπόν την εταιρία να διεκδικεί το τέλος διοδίων που της έταξαν οι κυβερνήσεις μας και την αστυνομία να μην εμπλέκεται γιατί δεν είναι αρμοδιότητά της. Εμείς δεν πρέπει να διεκδικήσουμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο ανθρώπινο δικαίωμα της ελευθερίας της μετακίνησης;
Το να σπρώξουμε την μπάρα για να περάσουμε είναι δικαίωμά μας, δεν προξενούμε φθορά και η αντίδρασή μας δεν είναι βίαιη. Υπερασπιζόμαστε το άρθρο 5 του Συντάγματος. Χωρίς χρήση βίας ασκούμε πολιτική ανυπακοή έναντι στην αδικία που μας επιβάλεται.
Μια ερώτηση, μια απάντηση
Η δειλία ρωτά είναι ασφαλές
Η σκοπιμότητα ρωτά είναι συμφέρον
Η ματαιοδοξία ρωτά είναι δημοφιλές
Έρχεται όμως κάποια στιγμή, που πρέπει να αποφασίσεις να κάνεις κάτι
Που δεν είναι ούτε ασφαλές ούτε συμφέρον ούτε δημοφιλές
Είναι όμως το σωστό.

-- Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Ταξιδεύοντας στη Γάζα


Το απόγευμα του Σαββάτου στον Ωρωπό θα δούμε φωτογραφίες από το ταξίδι των εκπαιδευτικών στη Γάζα, θα ζήσουμε στη Γάζα μέσα από ζωγραφιές παιδιών της Παλαιστίνης και από τις διηγήσεις του Μιχάλη Τικτόπουλου που συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα», του Γρηγόρη Δαφνή που συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Ένα σχολείο για τη Γάζα» και του Παλαιστίνιου Αλέξανδρου Αμπουλάια. Θα ταξιδέψουμε φανταστικά με αυτούς που έκαναν πράξη την διεθνή αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη με προορισμό τη γνώση ενός λαού που διψάει για την ελευθερία του.
Την εκδήλωση οργανώνει η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού το Σάββατο 17 Ιουλίου 2010 στις 7 το απόγευμα στο Σαπανίδειο πνευματικό κέντρο στα Νέα Παλάτια Ωρωπού.

Εδώ και τώρα πόσιμο νερό!

πηγή: γαία

Κάτοικοι της Μεσσαπίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα κατά της τοξικής ρύπανσης, συγκεντρώθηκαν στις 9 το πρωί της Δευτέρας 12-7-2010 στην είσοδο του Δημαρχείου Μεσσαπίων και απαίτησαν αφενός να αναλάβει η Δημοτική αρχή τις μεγάλες ευθύνες που της αναλογούν και αφετέρου να διασφαλιστεί άμεσα η υγεία των δημοτών με παροχή νερού χωρίς τοξικά. Το μήνυμα σαφέστατο και αδιαπραγμάτευτο:

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Η United Fruit Co.

Όταν ήχησαν οι σάλπιγγες, όλα
είχαν ετοιμαστεί πάνω στη γη,
κι ο Ιεχωβά μοίρασε τον κόσμο
σε Coca Cola Inc., Ανακόντα,
Ford Motors και σε άλλες μονάδες:
Η Εταιρεία Φρούτων Inc.
κράτησε γι῾ αυτήν το πιο ζουμερό:
το κεντρικό παράλιο της γης μου,
τη γλυκιά μέση της Αμερικής.
Της ξαναβάφτισε τα χώματά της,
«Δημοκρατίες της Μπανάνας»,
και πάνω στους ξεχασμένους νεκρούς
πάνω στους ταραγμένους ήρωες
που καταχτήσανε το μεγαλείο,
τη λεφτεριά και τις σημαίες,
ίδρυσε την «Όπερα Μπούφα» της:
αλλοτρίωσε τις λεύτερες θελήσεις,

LinkWithin