Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Εξασθενές χρώμιο εντοπίστηκε στο δίκτυο του Ωρωπού

Ρύπανση με νικέλιο κι άλλα βαρέα μέταλλα εντοπίστηκε στη λίμνη Μαραθώνα που υδροδοτεί την Αττική ενώ εξασθενές χρώμιο εντοπίστηκε στο δίκτυο του Ωρωπού που παίρνει νερό από την Μαυροσουβάλα που χρησιμοποιείται από την ΕΥΔΑΠ για την πρόσθετη υδροδότηση της πρωτεύουσας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η ρύπανση του ταμιευτήρα του Μαραθώνα με νικέλιο και σε μικρότερες ποσότητες, άλλα βαρέα μέταλλα, ανακοινώθηκε στις αρχές του Καλοκαιριού στην τελευταία συνάντηση φορέων στο υπουργείο Περιβάλλοντος στα πλαίσια της ...

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ



ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ


ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ - ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ – ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΛΑΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Ø Δεν πληρώνουμε την κρίση τους – Δεν πληρώνουμε το χρέος τους - Ολοκληρωτική διαγραφή του δημόσιου εξωτερικού χρέους – Διαγραφή του δημόσιου εσωτερικού χρέους προς τους ντόπιους μεγαλοκαρχαρίες.
Ø Κανένα περιουσιακό στοιχείο του λαού στα χέρια των τραπεζιτών και των πολυεθνικών – Διαγραφή των χρεών των συμπολιτών μας στις τράπεζες – Εμπρός για μια νέα Σεισάχθεια.
Ø Εθνικοποίηση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος – Η έκδοση χρήματος και τα εργαλεία άσκησης νομισματικής πολιτικής στα χέρια του λαού - Εθνικοποίηση των μεγάλων εμπορικών και επενδυτικών τραπεζών κάτω από τον έλεγχο του λαού χωρίς αποζημίωση.
Ø Δίκαιη άμεση φορολόγηση με προοδευτικούς φορολογικούς συντελεστές και αφορολόγητο όριο με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια και τελικό στόχο την δίκαιη τελική διανομή του εισοδήματος – Τα εργαλεία άσκησης δημοσιονομικής πολιτικής (φορολογία, δημόσιες δαπάνες, μεταβιβαστικές πληρωμές κ.α.) στα χέρια του λαού.
Ø Κατάργηση όλων των χαρατσιών και των άμεσων ή έμμεσων φόρων που επιβάλλει η χούντα των τραπεζιτών στους πολίτες.
Ø Εθνικοποίηση των μεγάλων μονάδων παραγωγής αγαθών και παροχής υπηρεσιών χωρίς αποζημίωση – Πλήρης κοινωνικοποίηση των επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας και όλων των επιχειρήσεων που παράγουν ή διαχειρίζονται κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες.
Ø Τόνωση της απασχόλησης – Καταπολέμηση της ανεργίας – Επαναπρόσληψη απολυθέντων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα - Στελέχωση νευραλγικών τομέων της οικονομίας που υπολειτουργούν με ανθρώπινο δυναμικό το οποίο είναι ανενεργό με αποτέλεσμα την τόνωση της απασχόλησης και την κάλυψη της εγχώριας ζήτησης.
Ø Επανάκτηση των σμπαραλιασμένων εργασιακών και ασφαλιστικών κεκτημένων που αφορούν το ωράριο, τις συνθήκες εργασίας, τα επιδόματα, τις συλλογικές συμβάσεις, τον κατώτατο μισθό, την ελευθερία του συνδικαλίζεσθαι, τις συντάξεις, τα όρια συνταξιοδότησης κ.α.)
Ø Ενεργοποίηση της εγχώριας αγροτικής παραγωγής με βάση τις ανάγκες του λαού για υψηλής ποιότητας διατροφική κάλυψη – Ο έλεγχος της τροφής στα χέρια του λαού.
Ø Ανασυγκρότηση του Βιομηχανικού και μεταποιητικού τομέα της χώρας κάτω από λαϊκό έλεγχο και φιλική προς το περιβάλλον.
Ø Κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων - το Κίνημα Δεν Πληρώνω έχει δεσμευτεί ότι σε περίπτωση που γίνει δικαιούχος κρατικής χρηματοδότησης θα την επιστρέψει στο λαό μέχρι το τελευταίο ευρώ (μέσω λαϊκών συσσιτίων, ξενώνων για αστέγους, αλληλεγγύης σε απεργιακούς αγώνες εργαζομένων, αλληλεγγύης σε ανέργους, αναβάθμιση κοινωνικού ιατρείου κ.λ.π.) με απόλυτα διαφανή τρόπο όπως θα αποφασιστεί μέσα από τις ανοιχτές διαδικασίες του κινήματος - Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και της βουλευτικής ασυλίας - Απόδοση ευθυνών σε όλους τους υπαίτιους της εξαθλίωσης μας, μέσα από μια δικαιοσύνη που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ - ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Ø    Κατάργηση όλων των διοδίων της χώρας - Ελεύθεροι και ασφαλείς δρόμοι για όλους.
Ø Ελεύθεροι χώροι για όλους – Αναβάθμιση των υπαρχόντων ελεύθερων χώρων και δημιουργία νέων με άξονα τη βελτίωση της ποιότητας διαβίωσης όλου του λαού.
Ø Δωρεάν μετακινήσεις - Ελεύθερη πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς για όλους. Δημιουργία χώρων στάθμευσης χωρίς την καταβολή αντιτίμου.
Ø Κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα - Απαγόρευση κοψίματος ρεύματος από οποιοδήποτε νοικοκυριό - Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για τους ανέργους, τις φτωχές και τις πολύτεκνες οικογένειες - 100% Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού κάτω από λαϊκό έλεγχο.
Ø Κανένα νοικοκυριό χωρίς καθαρό νερό - Απαγόρευση κοψίματος υδροδότησης από οποιοδήποτε νοικοκυριό - Δωρεάν νερό για τους ανέργους, τις φτωχές και τις πολύτεκνες οικογένειες - 100% Δημόσια Επιχείρηση Ύδατος και Αρδεύσεων κάτω από λαϊκό έλεγχο - Όχι στην ιδιωτικοποίηση και την απογραφη πηγαδιων, πηγών και κάθε άλλου φυσικού υδάτινου πόρου.
Ø Κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ και της οποιασδήποτε οικονομικής συμμετοχής των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία – Δημόσιο δωρεάν υψηλού επιπέδου σύστημα υγείας για όλους - Δημόσια δωρεάν υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους - Κατακόρυφη αύξηση του ποσοστού του ΑΕΠ που αφορά σε δαπάνες για τη δημόσια Υγεία – Βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών και δημιουργία νέων – Στελέχωση όλων των υγειονομικών μονάδων.
Ø Υψηλού επιπέδου δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους - Ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση κάθε βαθμίδας για όλο το λαό – Ακύρωση του νόμου περί κατάργησης του ασύλου στα εκπαιδευτικά ιδρύματα – Δωρεάν βιβλία σε κάθε βαθμίδα – Δωρεάν στέγαση και σίτιση για τους φοιτητές – Κατακόρυφη αύξηση του ποσοστού του ΑΕΠ που αφορά σε δαπάνες για τη Δημόσια Παιδεία - Βελτίωση υπαρχουσών εγκαταστάσεων και δημιουργία νέων υποδομών – Στελέχωση όλων των παιδαγωγικών μονάδων.
Ø Ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους πρόνοιας – Ειδικά μέτρα ενίσχυσης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων (πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, χαμηλοσυνταξιούχοι, κ.α.) μέσω ανακατανομής του εισοδήματος που θα προέλθει από την φορολόγηση του  μεγάλου κεφαλαίου.
Ø Κανένας άνθρωπος χωρίς στέγη και τροφή - Δημιουργία ξενώνων και λαϊκών συσσιτίων για όλους τους αστέγους, φτωχούς συμπολίτες μας και όσους έχουν ανάγκη.
Ø Όχι στον codex alimentarius – Όχι στα μεταλλαγμένα - Όχι στα πειράματα ελέγχου του καιρού που στοχεύουν να οδηγήσουν χώρες σε ξηρασία και τους λαούς σε πείνα με σκοπό την προώθηση των μεταλλαγμένων και τον πλήρη έλεγχο της τροφής.
Ø Ο φυσικός και ορυκτός πλούτος στα χέρια του λαού – Όχι στο ξεπούλημα και την υποθήκευση του ορυκτού πλούτου της χώρας (χρυσός, φυσικο αεριο, πετρελαιο, λιγνίτης κ.α.) στους ντόπιους και διεθνείς μεγαλοεργολάβους και τραπεζίτες.
Ø Τα λιμάνια και τα ναυπηγεία στα χέρια του λαού.
Ø Δωρεάν θέρμανση για τους ανέργους, τις φτωχές και πολύτεκνες οικογένειες.
Ø Κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ, των πεζών και των ποδηλατιστών - Δημιουργία ασφαλούς οδικού δικτύου με ειδικές προβλέψεις για όλες τις ειδικές ομάδες.
Ø Κατάργηση του εισιτηρίου στους δημόσιους χώρους πολιτισμού. Η πολιτισμική κληρονομιά ανήκει σε όλους μας.
Ø Ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και τις ακτές για όλο το λαό - Κατάργηση οποιουδήποτε εισιτηρίου και ξερίζωμα των καγκέλων της ντροπής.
Ø Προστασία του περιβάλλοντος – Σχεδιασμός της παραγωγής με στόχο την επίτευξη πραγματικής βιώσιμης ανάπτυξης με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον και όχι τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων των ΑΠΕ και της «Πράσινης Ανάπτυξης» - Προστασία των δικαιωμάτων των ζώων.
Ø Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος- Ναι στα δικαιώματα των μειονοτήτων κάθε είδους – Ναι στο πολιτικό άσυλο – Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών.
Ø Όχι στην ACTA – Ελεύθερη διακίνηση ιδεών μέσω του διαδικτύου – Το διαδίκτυο ανήκει σε όλους μας – Προστασία του απορρήτου των πολιτών μέσω τηλεπικοινωνίών και διαδικτύου – Όχι στον μεγάλο αδελφό – Όχι στα μικροτσίπ – Όχι στην ηλεκτρονική ταυτότητα και στην κάρτα του πολίτη.
Ø Ελεύθερες ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες για τον λαό και κατάργηση του ολιγοπωλίου των μεγαλοκαναλαρχών.
Ø Κατάργηση των τρομοκρατικών νόμων που ουσιαστικά απαγορεύουν το δικαίωμα στην  ελεύθερη έκφραση και διαδήλωση.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ – Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Ø Εμβάθυνση της συνεργασίας μας με κινήματα που δραστηριοποιούνται ήδη ανά τον κόσμο στη βάση του Κινήματος Δεν Πληρώνω (Ισπανία, Ιταλία, Σουηδία, Ν. Αφρική, Ολλανδία κ.α.), με στόχο τη χειραφέτηση των λαών και τη δημιουργία ενός διεθνούς ρεύματος ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Ø Δημιουργία διεθνούς δικτύου αλληλεγγύης των λαών και συντονισμού των κινημάτων, ως μέσο αντεπίθεσης και εγκαθίδρυσης μιας παγκόσμιας κοινωνίας με κέντρο τον άνθρωπο και τις υλικές και πνευματικές ανάγκες του.
Ø Εμπρός για τη δημιουργία της Ενωμένης Ευρώπης των λαών και όχι της Ενωμένης Ευρώπης των αγορών και των πάσης φύσης μεγαλοκαρχαριών.
ΠΗΓΗ: ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

LinkWithin