Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος


Η μόλυνση του Ασωπού συνεχίζεται από τις βιομηχανίες, ανιχνεύθηκε συγκέντρωση 60 μg/l εξασθενές χρωμίου και 30 μg/l νικελίου.

Οι επιπτώσεις της μόλυνσης ήδη φαίνονται στα τρόφιμα, 10 φορές πάνω από το όριο είναι το νικέλιο στους βολβούς που παράγει η περιοχή σε βαθμό που μιλάμε πλέον για επινικελωμένα καρότα. Τα παιδιά μας ήδη παθαίνουν ανεξήγητες αλλεργίες, αυτές οι αλλεργίες είναι το σύμπτωμα της εμφάνισης του νικελίου στις τροφές μας.

Ο Ωρωπός τροφοδοτείται με νερό από την Μαυροσουβάλα, μας διαβεβαιώνουν αρκετά χρόνια ότι το νερό της Μαυροσουβάλας είναι καθαρό, όμως ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής είναι αποδεδειγμένα ενιαίος. Αφού η μόλυνση συνεχίζεται και νέες μετρήσεις δεν ανακοινώνονται είναι βάσιμη η αγωνία μας για την ποιότητα του νερού.

Με αφορμή την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος, απαιτούμε:
- να σταματήσει άμεσα η ρύπανση του Ασωπού
- να ξεκινήσουν ενέργειες για την απορρύπανση
- να εξασφαλιστεί παροχή ασφαλούς νερού σε όλους

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Λεωνίδας Παπαδόπουλος: Όταν κατεβαίνουμε στο δρόμο ανοίγουν μόνοι τους τις μπάρες

"Έχω ευθύνη σ΄αυτό. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι δεν ξέρουνε ότι χιλιάδες συμπολίτες τους περνάνε τα διόδια χωρίς να πληρώνουνε. Η μόνη διέξοδος είναι εμείς να καταλάβουμε ποιό είναι το πρόβλημα, να ενωθούμε, να ενημερωθούμε. Δεν περισσεύει κανένας στον αγώνα. Πρέπει να ενημερωθούν όσοι δεν έχουν ενημερωθεί και να κατέβουν στο δρόμο. Εκεί θα φανεί η δύναμη του κόσμου. Όταν κατεβαίνουμε στο δρόμο ανοίγουν μόνοι τους τις μπάρες."


Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Κώστας Καστρίτσης: Δεν πληρώνω επειδή είναι "Εθνική οδός"

Ο κ. Καστρίτσης μας ενημερώνει για την διαπλοκή, για την διόγκωση του κινήματος "Δεν πληρώνω", για τον εκφοβισμό και για την πρόσφατη επιχείρηση να θεωρηθεί φορολογική παράβαση η άρνηση καταβολής.
"Γυρνάμε ήδη σε εργασιακό μεσαίωνα, γυρνάμε στις δεκαετίες του 50, 60 και σήμερα θέλουν να μας γυρίσουν και στην οδική κυκλοφορία στη δεκαετία του 60. Περάστε, λέει, από τον παράπλευρο."

LinkWithin