Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Η μεγάλη προβοκάτσια της ΕΛ.ΑΣ. στα διόδια Αφιδνών

Σήμερα, Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στις 11 ώρα το πρωί, οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι του Ωρωπού, μαζί με το Κίνημα δεν πληρώνω και άλλους Αλληλέγγυους, απελευθέρωσαν τα διόδια των Αφιδνών από τους χαρατσοεισπράκτωρες.

Το παρόν έδωσε και η ΕΛ.ΑΣ. με πλήθος αξιωματικών και 3 διμοιρίες των ΜΑΤ. Ενώ η διέλευση των οχημάτων γινόταν κανονικά, δηλαδή χωρίς πληρωμή χαρατσιού, με κόρνες και ζητωκραυγές, η ΕΛ.ΑΣ. διέκοψε την κυκλοφορία περίπου 100μ πριν και μετά τον σταθμό διοδίων.
Σε σχετική ερώτησή μας, ο ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. απάντησε ότι η κυκλοφορία έχει διακοπεί με εντολή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.
Με παρέμβαση των συγκεντρωμένων συνεχίστηκε η κυκλοφορία αλλά διεκόπη εκ νέου από την ΕΛ.ΑΣ. σε μεγαλύτερη απόσταση (στο ύψος του Αγ. Στεφάνου).
Έπειτα από αρκετή ώρα η ΕΛ.ΑΣ. συνέχισε την κυκλοφορία λόγω της απειλής των συγκεντρωμένων για πορεία προς τον Αγ. Στέφανο αλλά και το κυκλοφοριακό πρόβλημα που η ΕΛ.ΑΣ. δημιούργησε στην Εθνική Οδό με ουρές οχημάτων αρκετών χιλιομέτρων.

Η προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ. για να αποδώσει στους συγκεντρωμένους παρακώλυση συγκοινωνιών απέτυχε παταγωδώς δείχνοντας ξεκάθαρα ότι το πρόβλημα το δημιούργησε η ίδια η ΕΛ.ΑΣ. με την παρουσία της.

Η ΕΛ.ΑΣ. πέρα από την παρακώλυση συγκοινωνιών πρέπει να λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό και για την κακή χρήση των αστυνομικών δυνάμεων σε μια ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

LinkWithin