Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Αγώνας διαρκής, πολύμορφος, αδιάλλακτος μέχρι την τελική νίκη. Ή εμείς ή αυτοί.

Χθες, Παρασκευή 4-3-11, μετά το πολύ πετυχημένο δίωρο άνοιγμα των διοδίων της Ελευσίνας (εθνική οδός) από τις Επιτροπές Αγώνα «Δεν Πληρώνω», κατευθυνθήκαμε προς την Αττική οδό προκειμένου να γυρίσουμε σπίτι.

Είχαμε αποφασίσει να βιντεοσκοπήσουμε, προκειμένου να παρουσιαστεί με απλό τρόπο στους συναγωνιστές, το πώς προβαίνουμε ατομικά στη μη καταβολή διοδίων, με δήλωση αδυναμίας πληρωμής και απαίτηση έκδοσης απόδειξης επί πιστώσει.

Θα το κάναμε σαν να υπήρχε αστυνομικός της τροχαίας, είτε στην πραγματικότητα υπήρχε είτε όχι.

Έτσι όντως κάναμε αλλά η υπάλληλος στο γκισέ μετά από επικοινωνία με τα κεντρικά και με τη συμβουλή του επόπτη βάρδιας των διοδίων αρνήθηκε να μας ανοίξει την μπάρα και να μας εκδώσει απόδειξη επί πιστώσει κατακρατώντας μας παράνομα για τουλάχιστον 45 λεπτά της ώρας.

Εμείς φυσικά, παρουσία και άλλων συναγωνιστών που γυρνούσαν εκείνη την ώρα από την κινητοποίηση, αφού ενημερώσαμε την υπάλληλο ότι διαπράττει το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης το οποίο διώκεται αυτόφωρα καθώς και το αδίκημα της άρνησης έκδοσης φορολογικού στοιχείου, καλέσαμε την αστυνομία.

Έγιναν συλλήψεις και οδηγηθήκαμε στο τμήμα.

Το αόρατο τείχος

Σιγά, κάποιοι στην κυβέρνηση κοιμούνται

Ρεπορτάζ: ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΠΑΝΤΕΛΗ

Όταν τα ξημερώματα του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου του σωτήριου έτους 2010 δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου για να «καθαρίσουν» τον ιερό τόπο από τους κατοίκους και να τον παραδώσουν στους εργολάβους των κερδοφόρων σκουπιδιών, στην πόλη άρχισαν να ηχούν οι σειρήνες, να χτυπούν οι καμπάνες των εκκλησιών βγάζοντας όλους του Κερατιώτες στον δρόμο.

Από τότε έχουν περάσει 83 μαρτυρικές μέρες, με τους κατοίκους να συγκρούονται νυχθημερόν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, και μέχρι σήμερα – 3 Μαρτίου του σωτήριου έτους 2011 – οι καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί σφυρίζουν αδιάφορα, ανίκανοι, όπως δείχνουν οι πράξεις τους, να αντιληφθούν το πρόβλημα που προκάλεσε η επικίνδυνη πολιτική τους και να δώσουν, έστω και την ύστατη στιγμή, λύση.

Οι καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί θα πρέπει να καταλάβουν ότι η λογική του τσαμπουκά είναι αδιέξοδη και θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι, όταν χιλιάδες πολίτες παραμένουν στα μπλόκα επί 3 μήνες, η πολιτική τους μπάζει από παντού. Και θα πρέπει να το καταλάβουν, όπως το κατάλαβαν τα πιτσιρίκια της Κερατέας. Αντιγράφω από το blog antixyta.blogspot.com, που ενημερώνεται από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα:

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Δηλητήριο σε επίπεδα - ρεκόρ σε πηγάδι του Ασπροπύργου

Εντοπίστηκε καρκινογόνο εξασθενές χρώµιο σε συγκέντρωση εννέα φορές πάνω από το όριο

Στο νερό οι ποσότητες χρωµίου έφτασαν
τα 450 µικρογραµµάρια ανά λίτρο!
Συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωµίου που πλησιάζουν τα 450 µικρογραµµάρια ανά λίτρο νερού εντοπίστηκαν σε πηγάδι εντός των εγκαταστάσεων εταιρείας στον Ασπρόπυργο σύµφωνα µε χθεσινή ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Πρόκειται για τιµές που σπάνε κάθε ρεκόρ καταγεγραµµένων συγκεντρώσεων της καρκινογόνου ουσίας από το καλοκαίρι του 2007, οπότε ήρθε στο φως της δηµοσιότητας η υπόθεση του Ασωπού.

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Πως περνάμε μετά την δημοσίευση της τροπολογίας σε ΦΕΚ

Ακολουθούν νέες οδηγίες για το πως περνάμε τα διόδια αφού γίνει νόμος η ντροπολογία του Ρέππα. Ακόμη δεν έχει τυπωθεί η τροπολογία σε ΦΕΚ συνεπώς δεν είναι νόμος. Συνεχίζουμε να σπρώχνουμε τις μπάρες μέχρι να τυπωθεί. Όταν τυπωθεί σε ΦΕΚ θα είναι νόμος και ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες.

Επί πιστώσει απόδειξη που
έχει εκδοθεί από την Νέα Οδό.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ - ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΜΕ;
Δηλώνουμε στον υπάλληλο ότι «δεν μπορούμε να πληρώσουμε» δίνοντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός μας. Ζητάμε να εκδοθεί απόδειξη με πίστωση και να ανοίξουν την μπάρα.
Αν καθυστερούν προειδοποιούμε ότι:
α) αν δεν ανοίξουν αμέσως την μπάρα καταστρατηγούν το συνταγματικό μας δικαίωμα για ελεύθερη μετακίνηση και διαπράττουν το ποινικό αδίκημα της παράνομης κατακράτησης.
β) αν δεν εκδώσουν την απόδειξη διαπράττουν το φορολογικό αδίκημα της άρνησης εκδόσεως επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου.
γ) αν αρνηθούν να ανοίξουν διαπράττουν και το αδίκημα της πρόκλησης για εκτέλεση παράνομης πράξης.
Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει τροχαία ανοίγουμε την μπάρα με απλή ώθηση προς τα εμπρός και συνεχίζουμε την πορεία μας.
Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και υπάρχει τροχαία τότε ζητάμε την συνδρομή του αστυνομικού ώστε να κοπεί πιστωτικό και να ανοίξει η μπάρα.
Αν μας ζητηθεί να συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής πριν από την υπογραφή μας γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους».
Σε περίπτωση που ο τροχονόμος δηλώσει αναρμόδιος ή αρνούνται να μας ανοίξουν την μπάρα καλούμε την αστυνομία στο 100 και ζητάμε να συλληφθεί ο ταμίας και ο υπεύθυνος των διοδίων και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη με την αυτόφορη διαδικασία για παράνομη κατακράτηση.

LinkWithin