Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΦΙΔΝΕΣ

Πλήθος μαρτυριών κατοίκων των Αφιδνών και των πέριξ περιοχών  μιλούν για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού της περιοχής.
Ακούστηκαν πολλαπλές εκρήξεις στις 4 τα ξημερώματα , σήμερα Σάββατο 25-8-12  και αμέσως μετά ξεκίνησε η πυρκαγιά.
Η περιοχή θεωρείται φιλέτο για πολλούς κερδοσκόπους και επενδυτές.

Να υπενθυμήσουμε ότι πρόσφατα πάρθηκε απόφαση από το ΣτΕ αρνητική για την εγκατάσταση της Τεχνόπολης που θα εγκαθίστατο στην περιοχή .
Πολλοί θέλουν υποβαθμισμένη την περιοχή για να την "αναβαθμίσουν και να την αξιοποιήσουν" με τον μόνο τρόπο που γνωρίζει καλά το σύστημα: Την εξαγωγή κέρδους.

Ας μην ξεχνάμε την περιβαλλοντική επιβάρυνση απο τα διόδια Αφιδνών.
Η υποβάθμιση δεν είναι μόνο τοπική, αλλά αφορά σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Το γεωλογικό άνοιγμα της περιοχής αποτελεί την κύρια πηγή αερισμού όλης της πρωτεύουσας. Τα διόδια τοποθετημένα σε τελείως ακατάλληλο μέρος, επιβαρύνουν, με το σταμάτα- ξεκίνα των οχημάτων και μετά με την προσπάθεια ανάκτησης ταχύτητας στην ανηφόρα, με άκρως επιβαρυντικούς για την υγεία ρύπους  .
Οι κάτοικοι και το Κίνημα Δεν Πληρώνω δίνουν μεγάλους αγώνες για την κατάργηση των διοδίων , όχι μόνο στις Αφίδνες αλλά παντού.
Οι κάτοικοι των Αφιδνών και των γύρω περιοχών έχουν κάνει εθελοντικές ομάδες πυρασφάλειας, προσπαθώντας να υποκαταστήσουν  την εγκληματική αβελτηρία ενός κράτους που λειτουργεί με την   λογιστική λογική του κέρδους για τις τράπεζες και όχι για τους πολίτες.
Συγκινητική είναι η προσπάθεια που καταβάλουν τόσο οι πυροσβέστες όσο και οι εθελοντές κάτοικοι για την κατάσβεση της φωτιάς.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα εμπρηστή να θυσιάσει το περιβάλλον και τις ζωές μας στο βωμό των κερδών του.

Τα σχέδια των εμπρηστών των ζωών μας δεν θα περάσουν

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

FLOW for love of water (2008) (ελληνικοί υπότιτλοι)


Tο βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Irena Salina Flow-For Love of Water ερευνά αυτό που οι εμπειρογνώμονες θεωρούν ως το πιο σημαντικό πολιτικό και περιβαλλοντικό θέμα του 21ου αιώνα. Την παγκόσμια κρίση νερού. Η έρευνα της Salina εστιάζει στην πολιτική, την ρύπανση, τα ανθρώπινα δικαιώματα και στην εμφάνιση διαφόρων εταιριών για έλεγχο του νερού.
Αναρωτηθήκατε πότε αν "Μπορεί πραγματικά να μας ανήκει το νερό;" Μετά την προβολή: Για δεύτερη φορά τα γαλλικά δικαστήρια δικαίωσαν την εταιρία TV Channel ARTE, παραγωγό του βραβευμένου ντοκιμαντέρ FLOW, το οποίο περιγράφει τις καταστροφικές...

LinkWithin