Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

«Εκτός ελέγχου» η πορεία των τιμών

Πληθωρισμός-σοκ 5,6% τον Σεπτέμβριο εν μέσω ύφεσης και συρρίκνωσης εισοδημάτων- Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται σε προϊόντα που επιβαρύνθηκαν από τον ειδικό φόρο


ΑΡΓ. ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ

Σοκ προκαλεί το άλμα του πληθωρισμού κατά 5,6% τον Σεπτέμβριο εν μέσω βαθιάς ύφεσης και συρρίκνωσης των εισοδημάτων των νοικοκυριών. Απογοητευτική είναι και η σύγκριση από μήνα σε μήνα. Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ο γενικός δείκτης τιμών κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2010 παρουσίασε αύξηση 1,9% σε σύγκριση με τον Αύγουστο 2010. Τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού ο πληθωρισμός «έτρεχε» με 5,5%.

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΧΥΤΑ Γραμματικού: Μυρίζει... μπαρούτι

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των κατοίκων του Γραμματικού, στο πάγιο αίτημά τους για τη μη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη θέση Μαύρο Βουνό. Κάτοικοι και φορείς της περιοχής, κάνουν λόγο για ένα περιβαλλοντικό έγκλημα το οποίο σκοπεύουν να εμποδίσουν να γίνει με κάθε τρόπο. Οι επιστήμονες από πλευράς τους κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου, για πιθανή μόλυνση του Ευβοϊκού και της λίμνης Μαραθώνα από τα «στραγγίδια» του ΧΥΤΑ, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι οι αέριοι ρύποι θα «πνίξουν» το Γραμματικό, αλλά και ολόκληρη την Βορειανατολική Αττική.


Μέχρι στιγμής, τα έργα για την κατασκευή του ΧΥΤΑ έχουν σταματήσει, τουλάχιστον στο σημείο όπου αποκαλύφθηκαν αρχαία ευρήματα οικισμού που κατοικείτο από το 2000 π.χ. έως και τους βυζαντινούς χρόνους.

Από τον τοπικισμό στο φασισμό

Δράση των Επιτροπών Αγώνα
Κατοίκων, Πολιτών & Εργαζομένων
Πριν μερικούς μήνες τα μέλη της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στο κίνημα κατά των διοδίων με τις Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων (στο εξής Επιτροπές). Οι λόγοι είναι οι εξής δύο:
  1. Οι Επιτροπές λειτουργούν με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας. Μόνο για την οργάνωση της κινητοποίησης "Πάμε ΔΕΘ", σε διάστημα ενός μήνα, έγιναν δεκάδες ανοιχτές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα.
  2. Η θέση των Επιτροπών είναι ξεκάθαρη: Ελεύθεροι δρόμοι και χώροι για όλους. Δηλαδή δεν θέλουμε διόδια πουθενά, ούτε τα δημόσια.
Και τα δύο τα εκτιμήσαμε αμέσως γιατί είχαμε καεί από την μέχρι τότε συμμετοχή μας στο Συντονιστικό της Β.Α. Αττικής και από τις διαδικασίες αλλά και από τις τοπικιστικές θέσεις.

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Τι πληρώνουμε για την βενζίνη και σε ποιόν


Την ανάρτηση της αφίσας σχολιάζει ο κ. Γιώργος Κοσμόπουλος της Αντιμονοπωλιακής Ένωσης Stop Cartel:

Κύριοι της ΟΒΕ,
Να γράφετε όλη την αλήθεια στις αφίσσες σας και να μην υπηρετείτε μονομερώς τα συμφέροντά και τις γνωστές εξαρτήσεις σας!
Εισόδημα μας αφαιρούν πριν από το κράτος φίλοι μου της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών οι Λάτσης και Βαρδινογιάννης που κατέχουν τα Διυλιστήρια. Δεν πληροφορείτε τον κόσμο το ποιό σημαντικό και σκανδαλώδες: Η τιμή των καυσίμων ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ στην Ελλάδα είναι Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Αυτό σημαίνει ότι πριν το κράτος, σημαντικότατο μέρος του εισοδήματός μας πηγαίνει στις τσέπες των δύο αδίστακτων αυτών ληστών. Το κράτος κατόπιν ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΕ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ απλά ασκεί μεγαλύτερη φορολογία.
Έτσι και οι δύο είναι ευχαριστημένοι με την καθημερινή λεία σε βάρος μας!

πηγή: Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών & Εργαζομένων ενάντια στα διόδια - Πανελλαδικό Συντονιστικό

Απογειώθηκε το Οικογενειακό Καλάθι - Και τον Αύγουστο πρωτιά η Ελλάδα στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με την ανάλυση των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσιών, που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΚΑ και αφορούν τις Χώρες της Ευρωζώνης, για τον μήνα Αυγουστο-2010 σε σχέση με τον Αύγουστο -09, προκύπτει ότι η Ελλάδα συνεχίζει την κούρσα των αυξήσεων στην ΕΕ σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσίες.

Συγκεριμμένα:

Κλοιός διοδίων στην Aττική

Πλευρικοί σταθμοί εισόδου - εξόδου σε τέσσερις κόμβους από Λυκόβρυση έως Αγιο Στέφανο

Του Γιωργου Λιαλιου

Εχετε την ειδική συσκευή για να πληρώνετε ηλεκτρονικά τα διόδια; Τότε μπορείτε να μπείτε με το όχημά σας στη λεωφόρο Κηφισού. Δεν έχετε την ηλεκτρονική συσκευή; Λυπούμαστε...

Οσο εξωφρενικό κι αν ακούγεται, αυτή είναι σήμερα η επικρατούσα άποψη στο υπουργείο Υποδομών, σχετικά με τη μελλοντική λειτουργία νέων διοδίων στους κόμβους Λυκόβρυσης, Καλυφτάκη, Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου. Οι κάτοικοι των βορειοδυτικών προαστίων της Αθήνας όχι μόνο θα πληρώνουν διόδια για τις καθημερινές μετακινήσεις τους, όπως προβλέπει η σύμβαση που ψήφισαν στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, θα είναι και υποχρεωμένοι να προμηθευτούν το ειδικό μηχάνημα ηλεκτρονικής πληρωμής, καθώς δεν θα δίνεται η δυνατότητα πληρωμής των διοδίων με μετρητά. Η κατάσταση στο μέτωπο των διοδίων σε όλη τη χώρα δείχνει να πηγαίνει... από το κακό στο χειρότερο. Γιατί με το πέρασμα του χρόνου αποκαλύπτονται σε όλο τους το «μεγαλείο» οι όροι των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας. Τα τελευταία νέα που έρχονται από το υπουργείο Υποδομών αφορούν στη λειτουργία τεσσάρων πλευρικών σταθμών διοδίων, στους κόμβους εισόδου / εξόδου στη λεωφόρο Κηφισού, από τη Λυκόβρυση έως τον Αγιο Στέφανο.

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση "Τριπλό Μπαϊπάς"

Με μεγάλη επιτυχία τόσο από πλευράς συμμετοχής όσο και από την αποδοχή και την ανταπόκριση του κόσμου, όπου οι διερχόμενοι με κορναρίσματα και ζητωκραυγές δήλωναν ότι δεν θα ξαναπληρώσουν διόδια, ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση "Τριπλό Μπαϊπάς".

Στα διόδια Ελευσίνας



Το Πανελλαδικό Συντονιστικό εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου για την κινητοποίηση:

LinkWithin