Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ: Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ (www.oxidiodia.gr)

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 30/7/11, μονάδες καταστολής του κράτους, μπήκαν σαν τους κλέφτες προκειμένου να "καθαρίσουν" την πλατεία Συντάγματος, απο τις σκηνές και τα πανό που "ρύπαιναν" τον χώρο. Το πρόβλημα τους φυσικά δεν είναι τα πανό και οι σκηνές, αλλά το πνεύμα αντίστασης που αναπτύσσεται μέσα από τις διαδικασίες της πλατείας. Ενα πνεύμα που σαν πηγή εμπνευσης δεν έχει κάποια αντίσκηνα ή κάποια πλατεία. Είναι η ίδια η κοινωνική και οικονομική κατάσταση που κάνει τον λαό να βγαίνει στους δρόμους και τις πλατείες. Αυτό το πνεύμα δεν θα μπορέσει να το καταστείλει καμμιά αποφαση της κυβέρνησης του μνημονίου. Δυστυχώς για τους κρατούντες όσο προχωρούν σε μέτρα ενάντια στους πολίτες, τόσο αυτοί θα σηκώνονται απο τους καναπέδες και θα βρίσκουν το δρόμο του συλλογικού, από τα κάτω, αγώνα, πέρα απο πουλημένες συνδικαλιστικές ή κομματικές ηγεσίες.
Οι πλατείες και οι δρόμοι, σε όλη την χώρα, θα ξαναγεμίσουν απο αποφασισμένους πολίτες που θα πάρουν , επι τέλους τις τύχες της ζωής τους στα χέρια τους. Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, εδώ και 2 χρόνια δίνει τον αγώνα αυτόν ακηδεμόνευτα, απο τα κάτω, συγκρουόμενο με το κράτος των μεγαλοεργολάβων που θέλουν άδειες τις πλατείες. Οι μάνικες καθαριότητας του Καμίνη δεν θα καταφέρουν να σβύσουν το καμίνι της ταξικής πάλης και των κοινωνικών συγκρούσεων.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ- ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ!
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ (www.oxidiodia.gr)

To 40%-80% από τις συντάξεις των νοσηλευμένων - ψυχικά ασθενών απαιτεί η κυβέρνηση


Νέο χαράτσι - εξόντωση των ψυχικά ασθενών
tvxsteam

To 40%-80% από τις συντάξεις των νοσηλευμένων - ψυχικά ασθενών απαιτεί η κυβέρνηση με νέα της απόφαση. Για εξόντωση των ψυχιατρικά ασθενών μιλά ο Δ/ντής του 9ου ψυχιατρικού τμήματος στο Δαφνί, προειδοποιώντας ότι θα κινήσει άμεσα νομικές διαδικασίες και στην Ελλάδα και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Ψυχιατρικά ασθενείς αλλά και ηλικιωμένοι καλούνται να συμμετάσχουν περισσότερο στις δαπάνες περιθαλψής τους, στα συνολικά 100 επιχορηγούμενα από το κράτος Ιδρύματα ΝΠΔΔ, στα οποία νοσηλεύονται. Με νέα απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου που δημοσιεύτηκε στην “Διαύγεια”, καλούνται να καταβάλουν, εκτός από το ημερήσιο νοσήλιο του ασφαλιστικού τους φορέα που παρακρατούνταν έως τώρα, και ένα μεγάλο μέρος της σύνταξης ή του επιδόματος πρόνοιας.

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Η γενιά του Πολυτεχνείου και η γενιά του Συντάγματος


Η γενιά του Πολυτεχνείου και η γενιά του Συντάγματος

Εγραψε: Pitsirikos
Ήταν αναμενόμενο πως τα παιδιά που διαδηλώνουν επί μέρες στην πλατεία Συντάγματος θα βαφτίζονταν από πολλούς «η γενιά του Συντάγματος» και θα γίνονταν αμέσως οι απαραίτητες –για τα ελληνικά δεδομένα- συγκρίσεις με τη γενιά του Πολυτεχνείου.

Όσοι έσπευσαν να βαφτίσουν τους διαδηλωτές της πλατείας Συντάγματος «γενιά του Συντάγματος» και να κάνουν τη σύγκριση με τη γενιά του Πολυτεχνείου ξεχνούν κάτι πάρα πολύ σημαντικό.

Η γενιά του Πολυτεχνείου δεν ήταν στο Πολυτεχνείο. Στο Πολυτεχνείο βρίσκονταν μόνο μερικές χιλιάδες γενναίων και όμορφων νέων. Η μεγάλη πλειοψηφία των νέων της γενιάς του Πολυτεχνείου δεν πέρασε ούτε έξω από το Πολυτεχνείο.

Το 1973 μπορεί να μην υπήρχαν στα ελληνικά σπίτια τόσοι καναπέδες όσοι υπάρχουν σήμερα αλλά υπήρχαν πολυθρόνες, καρέκλες, σκαμπό και κρεβάτια. Με την εξαίρεση των λίγων νέων που βρίσκονταν στο Πολυτεχνείο, οι υπόλοιποι νέοι της ηλικίας τους βρίσκονταν στα σπίτια τους.

Η γενιά του Πολυτεχνείου ήταν στο σπίτι της. Αν η γενιά του Πολυτεχνείου ήταν στο Πολυτεχνείο, η κατάσταση στη χώρα –κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης- θα ήταν πολύ διαφορετική. Θα είχαμε πραγματική δημοκρατία – όχι τη συνέχεια της χούντας με κουστούμια και γραβάτες αντί για στρατιωτικές στολές.

Η γενιά του Συντάγματος δεν είναι στο Σύνταγμα. Η γενιά του Συντάγματος είναι στους καναπέδες της. Στο Σύνταγμα βρίσκονται μερικές χιλιάδες νέοι που προσπαθούν με αγωνία να επικοινωνήσουν και να οργανωθούν. Για μια πραγματική δημοκρατία, για μια ελεύθερη χώρα.

Η γενιά του Συντάγματος που βρίσκεται στο σπίτι της ξέρει πως το Σύνταγμα την περιμένει. Σε αντίθεση με τη γενιά του Πολυτεχνείου –που δεν είχε διαδίκτυο για να επικοινωνήσει, να ενημερώσει και να ενημερωθεί- η γενιά του Συντάγματος δεν έχει καμία δικαιολογία. Δεν μπορεί να πει πως δεν γνωρίζει – ξέρει τα πάντα για το Σύνταγμα. Απλώς, δεν πάει. Από ιδιωτεία, από κυνισμό, από αδιαφορία, από βαρεμάρα; Πάντως, δεν πάει.

Το Σύνταγμα περιμένει τη γενιά του Συντάγματος. Όποιος δεν πάει στο ραντεβού με την ιστορία δεν θα έχει καμία δικαιολογία αύριο, ούτε θα έχει το δικαίωμα να παραπονιέται για τους κακούς πολιτικούς που κάνουν ό,τι θέλουν στον αθώο λαό. Το χειρότερο; Θα τον βρίζουν τα παιδιά του και θα έχουν δίκιο.

Στο Σύνταγμα –σε αντίθεση με το Πολυτεχνείο – δεν πρόκειται να εισβάλει κανένα τανκ. Άλλωστε, δεν υπάρχουν ούτε πύλη, ούτε κάγκελα στο Σύνταγμα. Εσύ καλείσαι να γίνεις το τανκ, να γκρεμίσεις την πύλη του ατομικισμού και της μοιρολατρίας, να γκρεμίσεις και την πόρτα του σπιτιού σου, να βγεις έξω και να πας στο Σύνταγμα.

Το Σύνταγμα είναι εκεί. Και σε περιμένει. Όχι για πάντα, όμως.

LinkWithin