Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Φοβᾶμαι...

Φοβᾶμαι...

Φοβᾶμαι τοὺς ἀνθρώπους ποὺ ἑφτὰ χρόνια ἔκαναν πὼς δὲν εἶχαν πάρει χαμπάρι
καὶ μία ὡραία πρωία μεσοῦντος κάποιου Ἰουλίου
βγῆκαν στὶς πλατεῖες μὲ σημαιάκια κραυγάζοντας «δῶστε τὴ χούντα στὸ λαό».
Φοβᾶμαι τοὺς ἀνθρώπους ποὺ μὲ καταλερωμένη τὴ φωλιὰ
πασχίζουν τώρα νὰ βροῦν λεκέδες στὴ ...

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου: Οι κάλπες ανοίγουν, η παιδιατρική έκλεισε

Μπορεί αύριο Κυριακή να ανοίγουν οι κάλπες για να ψηφίσουν εννιά εκατομμύρια πολίτες για τη μελλοντική κυβέρνηση της χώρας, όμως...
η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου έκλεισε από χθες 23/1 και θα παραμείνει κλειστή μέχρι το πρωί της Δευτέρας 26/1/.
Το ίδιο σκηνικό θα επαναληφθεί και ...

Πού κοιμούνται τα παιδιά του κόσμου;

Φωτογραφίες παιδιών στα δωμάτιά τους
Ο αγγλικής καταγωγής φωτογράφος James Mollison στο project του «Where Children Sleep» φωτογράφισε παιδιά από όλο τον κόσμο στα δωμάτιά τους.
Οι διαφορές είναι εντυπωσιακές. 
Η περήφανη μητέρα της Kaya από το Τόκιο ξοδεύει χίλια δολάρια τον μήνα στα φορέματα της μικρής. 
Ο Bilal είναι Βεδουίνος βοσκός και κοιμάται στους εξωτερικούς χώρους με το κοπάδι του πατέρα του. 
Η Indira από το Νεπάλ εργάζεται σε ένα λατομείο γρανίτη από τα τρία της χρόνια.
«Ελπίζω το βιβλίο να δώσει μια γεύση για τις ζωές μερικών παιδιών που ζουν σε πολύ διαφορετικές καταστάσεις σε όλο τον κόσμο. Θέλω να δώσω μια ευκαιρία στον κόσμο να προβληματιστεί σχετικά με την ανισότητα που υπάρχει και να συνειδητοποιήσει πόσο τυχεροί είμαστε οι...

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΟ BBC - ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ

Δυστυχώς η μέθοδος της κοπτικής - ραπτικής μπαίνει άλλη μια φορά στην υπηρεσία των συμφερόντων των ΜΜΕ.


Το BBC σε βίντεο για τις εκλογές στην Ελλάδα εμφανίζει κόσμο, σε μια λαϊκή αγορά, να υποστηρίζει τον Σύριζα.

Επιπρόσθετα παρουσιάζει το μέλος της πολιτικής γραμματείας του Κινήματος Δεν Πληρώνω, Μαργαρίτα Αργυριάδου, να εμφανίζει τα προβλήματα ανεργίας που αντιμετωπίζει ολόκληρη η κοινωνία και ιδιαίτερα οι νέοι.
Αυτό που δεν εμφανίζεται στο βίντεο του BBC είναι τη συναγωνίστρια να λέει, σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τον Σύριζα, ότι δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη σε κανένα κόμμα αν δεν συμμετέχει ο ίδιος ο λαός στη λήψη των αποφάσεων και ότι ο λαός πρέπει να πάρει ο ίδιος τις τύχες του στα χέρια του.


 Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε γίνει σαφές στον Βρετανό δημοσιογράφο, ότι το Κίνημα Δεν Πληρώνω δεν υποστηρίζει τον Σύριζα στις εκλογές και ότι δεν πιστεύουμε στους σωτήρες που αποδεικνύονται διαχειριστές του συστήματος εκμετάλλευσης. 

Δείτε εδώ: 

Οι Εκλογές και το Κίνημα Δεν Πληρώνω

 




Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ BBC ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ




Συνέντευξη από το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Κινήματος Δεν Πληρώνω, Μαργαρίτα Αργυριάδου, πήρε σήμερα τριμελές συνεργείο από το βρετανικό BBC.

Η συνέντευξη αφορούσε στις εκλογές και στα προβλήματα ανεργίας και επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ πληθώρα ξένων μεγάλων ΜΜΕ από όλο το κόσμο έρχεται σε επαφή με το Κίνημα Δεν Πληρώνω και τις δράσεις του, τα ελληνικά ΜΜΕ, έχουν κηρύξει εμπάργκο στο Κίνημα μας.

Αυτό βέβαια δεν μας δημιουργεί απορίες, μιας και τα ελληνικά ΜΜΕ είναι ιδιοκτησία των μεγαλοεργολάβων που έχουν στο στόχαστρο το Κίνημα Δεν Πληρώνω, μιας και τους παρεμποδίζει από   το απρόσκοπτο ξεζούμισμα του λαού μας, που έχουν επιδοθεί με τη συνενοχή των ποικιλώνυμων κυβερνήσεων.

Οι φωτογραφίες είναι από τη σημερινή συνέντευξη.


Κίνημα Δεν Πληρώνω
Καυτατζόγλου 8, Αθήνα, ΤΚ  111 44
www.kinimadenplirono.eu



Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Η ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΑΣΤΑΚΑΚΟΥ

Μια αγωνίστρια της ζωής, λύγισε χθες στη τελευταία μάχη, στα 68 της χρόνια.

Η Βασιλική Ναστακάκου, μητέρα της  αγαπητής σε όλους συναγωνίστριας, Μαρίας "Πανάθα", δεν άντεξε στα πολύμηνα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Σε μια περίοδο που το εθνικό σύστημα υγείας έχει ολότελα αποδομηθεί από τις πολιτικές επιλογές των μνημονιακών κυβερνώντων, πολλοί συνάνθρωποι μας οδηγούνται μια ώρα νωρίτερα στον θάνατο.

Όλοι, στο Κίνημα Δεν Πληρώνω, θυμόμαστε τη  Βασιλική, μαζί με τον σύζυγό της και τη Μαρία, να συμμετέχουν σχεδόν σε όλες τις πορείες για να μην κλείσουν τα Νοσοκομεία στα Πατήσια (7ο ΙΚΑ και Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων).

Θυμάμαι που σε μια συζήτηση μας, όταν αποκαμωμένη από την ανηφόρα της οδού Καυτατζόγλου, κάθισε να ξαποστάσει, στην πορεία για να μην κλείσει το 7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ, μου είπε:

"Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί, για να μην κλείσουν τα νοσοκομεία..Αλλιώς θα πεθαίνουμε στους δρόμους, σαν τα σκυλιά..".

 Και συνέχισε να ακολουθεί την διαδήλωση από κάποια απόσταση μαζί με   συναγωνιστές που έμειναν κοντά της για να την βοηθήσουν.

Η  κόρη της Μαρία ευχαριστεί τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της Παθολογικής κλινικής και της ΜΕΘ 1 του Ευαγγελισμού που κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για να κρατήσουν στη ζωή τη μητέρα της.

Η κηδεία θα γίνει αύριο Παρασκευή 23/1/15, στις 11.30 πμ, από το νεκροταφείο του Βύρωνα.

Καλό ταξίδι , Βασιλική.

Βασίλης Παπαδόπουλος

Στο αρχείο το σκάνδαλο διαφθοράς της κυβέρνησης Ερντογάν, «λάδι» οι εμπλεκόμενοι πρώην υπουργοί

Kατά της δικαστικής δίωξης τεσσάρων πρώην υπουργών που κατηγορούνταν για διαφθορά ψήφισε το τουρκικό κοινοβούλιο, βάζοντας τέλος, χωρίς συνέπειες, στο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο που ταλάνισε εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο την ισλαμο-συντηρητική κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Λιγότερο από έξι μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, οι Τούρκοι βουλευτές επικύρωσαν, όπως αναμενόταν, την απόφαση ερευνητικής επιτροπής του τουρκικού κοινοβουλίου για τη μη διαβίβαση του φακέλου που περιλαμβάνει τις κατηγορίες στο Ανώτατο Δικαστήριο, ....

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/1/15 ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 

To ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ προσκαλεί όλους και όλες στην Ανοιχτή Συνέλευση 

που πραγματοποιεί εδώ και 5 χρόνια,
κάθε Πέμπτη στις 8.00 μ.μ. στην
οδό Καυτατζόγλου 8, στον 1ο όροφο, Πατήσια  

Το Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ είναι παρόν σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες με αυτοθυσία και διαφάνεια,  διεκδικώντας έτσι, ελεύθερα κοινωνικά αγαθά για όλους. 

Θα αγωνίζεται ενάντια στους άδικους νόμους και ο,τι μαυρίζει τις ζωές μας, μέχρι την τελική ανατροπή της συστημικής σαπίλας.

 

Γίνε μέλος και οργανώσου στο ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ 

 

http://katasxeseisstop.blogspot.gr/

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ


ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ,  ΕΠΙΛΥΣΗ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ  ΧΡΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ  ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΟΜΙΚΟ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΟΝΙΜΟ...

LinkWithin