Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Δεν περνάς, δεν περνάς... ας είσαι και Ασθενοφόρο

Το απόγευμα της Παρασκευής 17 Δεκεμβρίου 2010, εμφανίζεται ασθενοφόρο για να περάσει από το πλάι της Βουλής. Οι αστυνομικοί δεν του επιτρέπουν να περάσει μιας και ήθελαν να επαληθεύσουν για μια ακόμη φορά το σύνθημα που ακούστηκε από τους διαδηλωτές "Ελλάς, ελλήνων αστυνομικών - ρουφιάνων, δολοφόνων και βασανιστών". Ο οδηγός του ασθενοφόρου υποχρεώθηκε από την αστυνομία να κάνει αναστροφή και να κινηθεί αντίθετα στην πλατεία συντάγματος. Το video τραβήχθηκε από το Stop Cartel.

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

«Πράσινες» χωματερές

Γράφει ο Αντώνης Καρακαγιάννης στις 22-10-2009 στην Καθημερινή.

Δεν αφήνετε, αγαπητοί σύντροφοι, του ΠΑΣΟΚ, παλαιότεροι και νεόκοποι, τα πολλά και παχιά λόγια για την «πράσινη ανάπτυξη» και όλα τα άλλα «πράσινα άλογα» και να μας πείτε τι θα κάνετε με τα απορρίμματα και συγκεκριμένα τι θα κάνετε με τη σχεδιαζόμενη «χαβούζα» του Γραμματικού; Πριν σας πάρει ο κόσμος χαμπάρι και στο κυνηγητό, όπως έκανε με τους προκατόχους σας; Και πάψετε να εκθέτετε την Αστυνομία, αναθέτοντας σ’ αυτήν να εγκαταστήσει τους εργολάβους και τα συμφέροντά τους εκεί ακριβώς (και πουθενά αλλού) όπου βρίσκεται το ψητό των ευρωπαϊκών επιχορηγήσεων. Και να συγκρούεται η Αστυνομία με τον κόσμο; Δεν φοβάστε αυτή την εικόνα;

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Απελευθερώθηκαν τα διόδια Αφιδνών

Πλήθος αγανακτισμένων πολιτών αψηφώντας το κρύο και τα χιόνια διαδήλωσε στα διόδια των Αφιδνών κατά του ξεπουλήματος των δημοσίων αγαθών από την κυβέρνηση της Τρόικας.

Οι μπάρες των διοδίων άνοιξαν με βεγγαλικά στις 5 το απόγευμα και χιλιάδες οχήματα πέρασαν ελεύθερα για δύο ώρες. Στους διερχόμενους οδηγούς μοιράστηκαν καρτελάκια "Δεν πληρώνω" με οδηγίες άρνησης πληρωμής των διοδίων.

Έπειτα από 14 μήνες συνεχόμενων κινητοποιήσεων στα διόδια των Αφιδνών, για πρώτη φορά δεν κυκλοφορούσαν ανάμεσά μας ασφαλίτες, ούτε υπήρχε κλούβα των ΜΑΤ. Ήταν απασχολημένοι με την προστασία των πολιτών της Κερατέας.

Το επόμενο ραντεβού μας είναι για την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στην γενική απεργία. Συμμετέχουμε στην πορεία με το μπλοκ των διοδίων. Συγκέντρωση την Τετάρτη στις 10:30 πμ στο Πολυτεχνείο και το Μουσείο.

Δείτε το video με εικόνες από την κινητοποίηση:

Όλοι σήμερα, Κυριακή 12/12, στις 5 μμ στο άνοιγμα των διοδίων Αφιδνών

LinkWithin