Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Αυθαίρετη Επιβολή Διοδίων!

Η ΕΚΠΟΙΖΩ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΔΙΟΔΙΩΝ.

Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει το κίνημα των πολιτών που αρνούνται να καταβάλουν το αντίτιμο σε ορισμένους σταθμούς διοδίων ανά την Ελλάδα.
Οι αυξήσεις που σημειώθηκαν τα τελευταία δύο έτη κυμαίνονται από 35 έως και 50% ενώ εκατοντάδες χιλιόμετρα του εθνικού οδικού δικτύου παραμένουν θανατηφόρα επικίνδυνα.
Το πρόβλημα είναι πολυδιάστατο και αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία, σε μια εποχή που εκατομμύρια καταναλωτές ασφυκτιούν μέσα στα καινούρια οικονομικά δεδομένα:

 Η κοινοτική οδηγία 1999/62, η οποία τροποποιείται με την 2006/38/ΕΚ που η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καν ενσωματώσει στην ελληνική έννομη τάξη, θέτει τις προδιαγραφές των οδικών δικτύων

Θρηνούμε και εξοργιζόμαστε. Αγώνας διαρκείας ενάντια στη λεηλασία της ζωής μας!

ΘΡΗΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΣΤΕ
ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας θρηνεί μαζί με τους αυτοκινητιστές όλης της Ελλάδας για το τραγικό χαμό του βολιώτη αυτοκινητιστή, που μη αντέχοντας τη δραματική οικονομική κατάσταση, έβαλε τέρμα στη ζωή του.

Σαράντα χρόνια στο τιμόνι, με χιλιάδες χιλιόμετρα στα χέρια, κοντά στη σύνταξη, έλπιζε ότι

Συναυλία διαμαρτυρίας - ΟΧΙ ΧΥΤΑ - Ανακύκλωση τώρα!

Η Κοινότητα Γραμματικού και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά των ΧΥΤΑ ενημερώνουν ότι το Σάββατο 24 Ιουλίου και ώρα 21.00 θα πραγματοποιηθεί στο Γραμματικό η αναβληθείσα λόγω των πυρκαγιών μεγάλη συναυλία διαμαρτυρίας με ελεύθερη είσοδο με τους Μίλτο Πασχαλίδη, Δημήτρη Παναγόπουλο, Κώστα Λειβαδά και LEXICON PROJECT.

Οδηγίες Πρόσβασης στο oxixyta.blogspot.com

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Συνέντευξη τύπου των Πανελλαδικών Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα διόδια

Σήμερα, Πέμπτη 22-7-10, πραγματοποιήθηκε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά η Συνέντευξη Τύπου των Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα διόδια.
Συμμετείχαν αγωνιστές από τη Βόρεια Αττική, το κέντρο της Αθήνας, την Τραγάνα, τη Δυτική Αττική και χαιρέτησαν την εκδήλωση αγωνιστές από τις επιτροπές αγώνα Λάρισας, Βόλου και Πάτρας. Επίσης το παρόν έδωσαν μέλη της Ανοικτής Πρωτοβουλίας Βόρειας Αττικής-Ευβοϊκού και συναγωνιστές του STOP CARTEL.
Επίσης δημοσιογράφοι από τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες και διαδικτυακά μπλογκς.

Οι κεντρικοί ομιλητές ήταν

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό για τον Ασωπό, την Μεσσαπία και το νερό.

Επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλαν ο πατέρας Ιωάννης Οικονομίδης, ο σύλλογος «Πολίτες για την Αειφορία», ο κ. Αθανάσιος Παντέλογλου και το Ινστιτούτο Τοπικής Αειφόρου Ανάπτυξης και Πολιτισμού. Στην επιστολή τους αναφέρουν ότι για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι νόμοι για το περιβάλλον απαιτείται η άμεση στελέχωση με επιθεωρητές, λειτουργία γραφείων επιθεωρητών περιβάλλοντος, παροχή ειδικού απαραίτητου εξοπλισμού, στελέχωση και εκπαίδευση των αδειοδοτικών υπηρεσιών και δημιουργία τοπικού οργάνου υλοποίησης της κοινής υπουργικής απόφασης για τον Ασωπό.
Για το νερό αναφέρουν:
Ένα ακόμη σοβαρότατο ζήτημα θεωρούμε πως πρέπει να έρθει σε γνώση σας. Από την περίοδο που αποκαλύφθηκε το πρόβλημα με το εξασθενές χρώμιο δηλαδή από τον Αύγουστο του 2007 και δυστυχώς μέχρι και σήμερα, η πολιτεία παίζει ένα «κρυφτούλι» με τον συγκεκριμένο ρύπο

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Μάρτυρες ήρωες οδηγούνε

Σωτήρη Πέτρουλα, Σωτήρη Πέτρουλα
σε πήρε ο Λαμπράκης σε πήρε η Λευτεριά
σε πήρε ο Λαμπράκης σε πήρε η Λευτεριά
Μάρτυρες ήρωες οδηγούνε
τα γαλάζια μάτια του μας καλούνε

Σωτήρη Πέτρουλα, Σωτήρη Πέτρουλα
αηδόνι και λιοντάρι βουνό και ξαστεριά
αηδόνι και λιοντάρι βουνό και ξαστεριά
Μάρτυρες ήρωες οδηγούνε
τα γαλάζια μάτια του μας καλούνε

Σωτήρη Πέτρουλα, Σωτήρη Πέτρουλα
οδήγα το λαό σου οδήγα μας μπροστά
οδήγα το λαό σου οδήγα μας μπροστά
Μάρτυρες ήρωες οδηγούνε
τα γαλάζια μάτια του μας καλούνε

Με αφορμή την δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα την 21η Ιούλη 1965 μερικά μέτρα πιο κάτω από εκεί που κάηκαν οι υπάλληλοι της Marfin.

«Υπάρχω;» λες, κ' ύστερα «δεν υπάρχεις!»

Στο Άγαλμα της Ελευθερίας που φωτίζει τον κόσμο

Λευτεριά, Λευτεριά σχίζει, δαγκάνει
τους ουρανούς το στέμμα σου. Το φως σου,
χωρίς να καίει, τυφλώνει το λαό σου.
Πεταλούδες χρυσές οι Αμερικάνοι,
λογαριάζουν, πόσα δολάρια κάνει
σήμερα το υπερούσιο μέταλλό σου.

Λευτεριά, Λευτεριά, θα σ' αγοράσουν
έμποροι και κονσόρτια κι εβραίοι.
Είναι πολλά του αιώνος μας τα χρέη,
πολλές οι αμαρτίες, που θα διαβάσουν
οι γενεές, όταν σε παρομοιάσουν
με το πορτραίτο του Dorian Gray.

Λευτεριά, Λευτεριά, σε νοσταλγούνε,
μακρινά δάση, ρημαγμένοι κήποι,
όσοι άνθρωποι προσδέχονται τη λύπη
σαν έπαθλο του αγώνος, και μοχθούνε,
και τη ζωή τους εξακολουθούνε,
νεκροί που η καθιέρωσις του λείπει.

Συμπαράσταση και συμπαράταξη στο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ από το STOP CARTEL

STOPCARTEL
Ένωση Θυμάτων Καρτέλ και Μονοπωλίων
Λ.Συγγρού 132,17671,Αθήνα
www.stopcartel.org

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
Τα μέλη,οι συνεργάτες και οι εθελοντές της Αντιμονοπωλιακής Οργάνωσης STOPCARTEL εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους πρός το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και την έκφρασή του μέσα από τον αγώνα κατά των Διοδίων τα οποία παράνομα έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα.
Συμπαρατάσσονται απερίφραστα στο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΟΔΙΑ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ και στην αντίσταση που εξελίσεται σε όλη τη χώρα καθημερινά.
Το STOPCARTEL μετέχει, προβάλει και βοηθά με κάθε πρόσφορο τρόπο θεωρώντας ότι η ύπαρξη των διοδίων αποτελεί μία ακόμη προκλητική και αυθαίρετη έκφράση των μεθόδων εκμετάλευσης των δημόσιων αγαθών από τους λίγους οικονομικά ισχυρούς.
Μιλάμε για την ποιό απάνθρωπη και αντικοινωνική οικονομική επιδρομή διαρκείας που σαρώνει κάθε τομέα δραστηριότητας στη χώρα, στα πλαίσια του υπάρχοντος απο δεκαετίες καθεστώτος.
Πρόκειται ακριβώς για το καθεστώς των τραπεζιτών ,μεγάλων εμποροβιομήχανων και του πολιτικού προσωπικού που με τις λειτουργίες του το συντηρεί για γενιές ολόκληρες, το οποίο ευθύνεται στο ακέραιο για την οικονομική και κοινωνική τραγωδία που βιώνουν οι πολίτες, πλέον σχεδόν στο σύνολό τους.
Αυτή η τραγωδια πρέπει άμεσα να τερματιστεί.
Την υλοποίηση αυτού του στόχου κρατάμε όλοι μας στα χέρια μας και ενεργοποιούμαστε πλέον με συνεχώς αυξανόμενη ένταση σε κάθε τομέα δράσης.

Αθήνα 21/7/2010

Για το STOPCARTEL,

Γιώργος Κοσμόπουλος
Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου


STOPCARTEL is a registered non-profit Organization in Greece and U.K.

πηγή: Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών & Εργαζομένων κατά των διοδίων

Οδοιπορικό στον παράδρομο Αφιδνών με τον Ιαβέρη

Ο κορυφαίος οδηγός αγώνων αυτοκινήτου Ιαβέρης (κατά κόσμον Τάσος Μαρκουΐζος), ιδρυτής της σχολής οδικής συμπεριφοράς και ο ιατρός Βασίλης Παπαδόπουλος μέλος των πανελλαδικών επιτροπών αγώνα κατοίκων, πολιτών και εργαζομένων κατά των διοδίων συζητούν κατά τη διάρκεια ενός οδοιπορικού στον παράδρομο της εθνικής οδού και των διοδίων Αφιδνών. Οδηγώντας Κυριακή όπου η κίνηση είναι μικρή, σε έναν επικίνδυνο παράδρομο που είναι στην ουσία αγροτικός δρόμος και δεν υπάρχει ούτε μία προειδοποιητική σήμανση σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής ο Ιαβέρης αναφέρει: "Αυτός ο δρόμος είναι έγκλημα" και "Αρνούμαι την οικογένειά μου να την θυσιάσω στο βωμό των συμφερόντων κάποιων επιτήδειων".

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Καταγγελία κατάχρησης εξουσίας και περιπλοκής αστυνομίας κατά την άρνηση πληρωμής διοδίων από ΑμεΑ

πηγή: Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών & Εργαζομένων ενάντια στα διόδια

Ονομάζομαι Σ. Ηλίας και βρισκόμουν σε διακοπές στον Πλαταμώνα με την σύζυγό μου Α. που ανήκει στην κατηγορία των ΑμεΑ, η οποία είναι και κάτοχος του Ι.Χ. υπ' αριθμόν ΥΒΕ-6147 Ε.Ι.Χ. το οποίο ρυμουλκεί ένα τροχόσπιτο νομίμως και με όλα του τα χαρτιά (άδεια ρυμούλκησης, τέλη κυκλοφορίας κτλ.). Κατευθυνόμενος στην εθνική οδό προς Αθήνα φτάσαμε στις 18.30 στις 18/07/2010 στα διόδια Πυργετού Τεμπών και όπως πάντα αρνήθηκα να πληρώσω τα παράνομα και καταχρηστικά τέλη τους λέγοντας του υπαλλήλου να πάρει τον αριθμό κυκλοφορίας μου και να ανοίξει την μπάρα να περάσω. Αυτός όχι μόνο αρνήθηκε επίμονα αλλά με άφησε να περιμένω μέχρι

Μας κάνουν να περιμένουμε 5-6 λεπτά, κλείνοντας το παράθυρο και κάνοντας ότι τηλεφωνούν

πηγή: Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών & Εργαζομένων ενάντια στα διόδια

Γειά σας,
είμαι κάτοικος Πολυδενδρίου και τις τελευταίες μέρες γίνεται το εξής σκηνικό,στα διόδια Αφιδνών:
Αφού τους δηλώσουμε ότι δεν θα πληρώσουμε και καταγράψουν τον αριθμό μας, μας έχουν και περιμένουμε για αρκετή ώρα. Αποτέλεσμα να μας καθυστερούν απο την εργασία μας, να εκνευρίζονται τα πίσω αυτοκίνητα και να κορνάρουν ή να φωνάζουν ασκώντας μας ψυχολογική πίεση. Αφού περάσουν 5-6 λεπτά ανοίγουν την μπάρα και περνάμε, αλλά πριν έχουμε πιεστεί ψυχολογικά. Χθες το απόγευμα, μια κοπέλα - υπάλληλος των διοδίων, όταν διαμαρτυρήθηκα για το καψόνι της αναμονής και απείλησα με μήνυση γιο παράνομη κατακράτηση, παρακώλυση συγκοινωνιών και ηθική βλάβη, με παρεκάλεσε να μην κάνω κάτι τέτοιο, γιατι έχει, οπως είπε, οικογένεια πίσω της και έχει ενάμισυ χρόνο άνεργη. Μου εκμυστηρεύθηκε οτι

Μπάρα λαιμητόμος εναντίον πολίτη στίς Αφίδνες

πηγή: STOP CARTEL

Τα ξημερωματα της Κυριακής 18-7-10, στις 1.40 πμ αυτοκίνητο μέλους της ομάδας ενημέρωσης του STOPCARTEL που επέστρεφε απο την κάλυψη πολιτικής εκδήλωσης για τη Γάζα η οποία είχε γίνει στον Ωρωπό και που αρνήθηκε να πληρώσει, δέχτηκε την κατακόρυφη πλήξη απο μία μπάρα των διοδίων στις Αφίδνες.

Η μπάρα, επέπεσε με τόσο μεγάλη ορμή, που έσπασε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου, σοκάροντας ταυτόχρονα και τον ανυποψίαστο οδηγό του οχήματος.Από τη θέση της ζημιάς που προκλήθηκε στο αυτοκίνητο γίνεται φανερό ότι από την κατακόρυφη πλήξη του αυτοκινήτου κινδύνευσε άμεσα,αν καθυστερούσε για ελάχιστα δευτερόλεπτα, η ίδια η σωματική ακεραιότητα του οδηγού, καθώς το αυτοκίνητο έφερε γιάλινη σκεπή.
Το άκρως επικίνδυνο αυτό συμβάν κατεγράφη από την τροχαία η οποία εκλήθη. Ακολουθησε μεταβαση στο αστυνομικο τμημα Καπανδριτιου όπου ο οδηγος δήλωσε ότι επιφυλάσσεται, οπως ανάφερε να διεκδικήση κάθε νόμιμο δικαίωμα του.

Τό συμβάν αυτό θέτει για μία ακόμη φορά μεγάλα ερωτηματικά που αφορούν τις πρακτικές που ακολουθούν οι εισπρακτικές εταιρείες των παράνομων διοδίων όχι μόνο απέναντι σε όσους έμπρακτα αρνούνται να πληρώσουν τα παράνομα χαράτσια αλλά

Συνέντευξη τύπου με θέμα την ανάπτυξη του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στα διόδια

Κάλεσμα για Συνέντευξη Τύπου

Οι ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ, σας καλούν σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010, στις 12:30 το μεσημέρι.
Η συνέντευξη θα δοθεί στο ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, Οδός Δ.Ο. Σκυλίτση 19, στον 2ο όροφο.

Θέμα συζήτησης: Η ανάπτυξη του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στα διόδια.

Θα παρουσιάσουμε τις θέσεις του πανελλαδικού κινήματος μας για την αναγκαιότητα κατάργησης των διοδίων και όχι μόνο.
Πως μέσα στις σημερινές συνθήκες της μεγάλης εξαθλίωσης των εργαζόμενων, από την επίθεση της κυβέρνησης της τρόικας το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στα διόδια αλλά και γενικότερα αναπτύσσεται ραγδαία.
Θα αναπτυχθούν οι σκέψεις μας και οι προγραμματισμοί για τις μελλοντικές μας δράσεις.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Επικοινωνία: epitropes2010@gmail.com

Πληροφορίες:
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com

Αττική:
- Βασίλης Παπαδόπουλος 6944270606
- Νίκος Θωμαδάκης 6937302055
– Λάκης Λάγαρης 6939288742
- Παπαδόπουλος Ιωσήφ 6977544446
- Αγγέλης Ανδρέας 6974198362
Θεσσαλία:
- Γιάννης Χατζηγιάννης 6972004219
Τραγάνα:
- Αλεξίου Αργύρης 6936950699

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Ζωγραφιές από τη Γάζα

Ταξιδεύοντας στη Γάζα


Με μεγάλη επιτυχία, τόσο από πλευράς συμμετοχής, από την πληρότητα της ενημέρωσης που έγινε για το Παλαιστινιακό πρόβλημα, όσο και από τις θέσεις που αναπτύχθηκαν, έγινε το Σάββατο 17 Ιουλίου η εκδήλωση "Ταξιδεύοντας στη Γάζα" στο Πνευματικό κέντρο Ωρωπού. Την εκδήλωση οργάνωσε η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού.

Στην εκδήλωση υπήρχε έκθεση με ζωγραφιές παιδιών από τα δημοτικά της Γάζας που μιλάνε για πόλεμο και φυλακή και έκθεση με φωτογραφίες από την αποστολή των εκπαιδευτικών στη Γάζα.

Γάζα ερχόμαστε

Το πρώτο σπάσιμο του ναυτικού αποκλεισμού της Γάζας έχει αποτυπωθεί στο φιλμ "Γάζα ερχόμαστε" που προβλήθηκε στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και πήρε το βραβείο κοινού.



Στις φλόγες και πάλι η Αττική

πηγή: Ελευθεροτυπία

Δύο τα μέτωπα της φωτιάς στον Κάλαμο -Πέφτουν οι άνεμοι
Διετάχθη προκαταρτική εξέταση - Ενδείξεις για εμπρησμό από αμέλεια

Σε Βαρνάβα, Καπανδρίτι και Μικροχώρι Καλάμου, εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη με τις φλόγες οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις, οι φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι εθελοντές, ενώ ελπίδες για έλεγχο της πυρκαγιάς που μαίνεται από χθες το μεσημέρι δημιουργεί η μείωση της έντασης των ανέμων στην περιοχή. Εν τω μεταξύ προκαταρτική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι φωτιές στην Αττική είναι έργο εμπρηστών ή αποδίδονται σε αμέλεια κάποιων, διετάχθη από την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ελένη Ράικου.

Ψευτοσοσιαλισμός , Καπιταλισμός μίνι φούστα και Διόδια


πηγή: Ο τόπος μου

Το Υπουργείο Μεταφορών πιέζει την ΕΛ.ΑΣ να τοποθετήσει αστυνομικούς στα διόδια, έτσι ώστε σε περίπτωση που κάποιος οδηγός αρνηθεί να πληρώσει, οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. να του παίρνουν τα στοιχεία!!!

LinkWithin