Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Τα ΜΑΤ και το νέο Μνημόνιο του Πρώτη Φορά Αριστερά...


Η Δημοκρατία νίκησε! , του Πιτσιρίκου


Tsipras vouli

Στο εξής, η κυβέρνηση θα κυβερνάει με τις ψήφους της αντιπολίτευσης και αντιπολίτευση στην κυβέρνηση θα κάνουν κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτό είναι ένα κόλπο που το έκανε το ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια και είναι πολύ πετυχημένο, αφού τα χάπατα που ψήφισαν την κυβέρνηση ταυτίζονται και με αυτούς τους βουλευτές που συμφωνούν και με αυτούς που διαφωνούν, οπότε είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Παράλληλα, καλό είναι κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν πως διαφωνούν, γιατί, όταν τα τινάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούν να κάνουν ένα νέο κόμμα, ώστε να αφενός να μην χάσουν τα φράγκα και αφετέρου να βρουν εκεί καταφύγιο όλοι αυτοί οι πασόκοι που πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ και κινδυνεύουν πάλι να....

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

ΤΙΜΕ: Την ώρα της καταστροφής οι Έλληνες εφοπλιστές κάθονται πάνω στις περιουσίες τους και στις φοροαπαλλαγές τους

 
Ο Alexis με τους εφοπλιστές, όταν έπαιρνε το χρίσμα για να εφαρμόσει το 3ο μνημόνιο

Το ΤΙΜΕ αναφέρεται στο ειδικό προνομιακό καθεστώς που απολαμβάνουν οι Έλληνες εφοπλιστές, μέσω μάλιστα του Συντάγματος που σε διάταξη που προστέθηκε πριν από μισό αιώνα, απαγορεύει να φορολογηθούν οι εφοπλιστές για όσα κερδίζουν στο εξωτερικό, σε μια χαρακτηριστική πτυχή της πολιτικής επιρροής που έχουν απολαύσει οι ολιγάρχες για δεκαετίες στην Ελλάδα.
 

«Δεν κάνουν φιλανθρωπίες, δεν πληρώνουν φόρους, δεν ξεκινούν νέες επιχειρήσεις", λέει στο περιοδικό μέλος της «μυστικοπαθούς κάστας».
 

Στην συμπεριφορά των εφοπλιστών στην Ελλάδα στην περίοδο της κρίσης αναφέρεται σε συνέντευξη του στο περιοδικό ΤΙΜΕ, ο -εφοπλιστής...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΓΙΝΕ ΛΕΠΙΔΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ

ΟΡΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΠΕΡΙΣΠΑΣΤΟΙ ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ 

Ενώ, χιλιάδες κόσμου, διαδήλωναν μπροστά από τη βουλή, η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ απεργαζόταν μαζί με τους συνεταίρους της, πλέον, της ΝΔ, Πασοκ, Ποταμιού, την καταστροφή του λαού αυτής της χώρας.

Στην μεγάλη πλειοψηφία του λαού που αντέταξε ένα σθεναρό ΟΧΙ, λίγες μέρες πρίν στο δημοψήφισμα, ήρθε μια πλειοψηφία των εκλεκτών της ντόπιας αστικής τάξης και του διεθνούς κεφάλαιου να περάσει την 3η μνημονιακή συμφωνία. 

Μόνο λίγες φωνές μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ με το ΟΧΙ που ψήφισαν, άλλοι καλοπροαίρετα και άλλοι υστερόβουλα, έσωσαν κάποια προσχήματα.

Μαζί με τον κυβερνητικό θώκο, ο ΣΥΡΙΖΑ, κληρονόμησε και τον κατασταλτικό μηχανισμό της κρατικής βίας, που δεν δίστασε, όπως και οι άλλοι μνημονιακοί προκάτοχοι του, να τον στρέψει ενάντια στους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στη βουλή.

Όπως και στις προηγούμενες μνημονιακές ψηφοφορίες, έτσι και τώρα ακολουθήθηκε η ιδια δοκιμασμένη συνταγή, που εφάρμοσε πιστά, στα αχνάρια των προκατόχων του ο καθηγητής κ. Πανούσης.

Τόνοι χημικών έλουσαν τους διαδηλωτές και προσπάθησαν να επιβάλλουν την φασιστική σιωπή του "Νόμου και της Τάξης".

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, που και χθες στο Σύνταγμα είχε δυναμική παρυσία, καταγγέλει την μνημονιακή κυβέρνηση, της βίας και της νοθείας της λαϊκής βούλησης, ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Ταυτόχρονα καλεί τον λαό να υποστηρίξει, μαζικά και δυναμικά, το ΟΧΙ του 62%.
Το ΟΧΙ αυτό δεν αφορούσε το μέγεθος των αλυσσίδων που θα μας φορέσουν, αλλά την αποτίναξη των δεσμών μας από τους εγχώριους και διεθνείς δυνάστες μας.
Συμπυκνωνόταν στο σύνθημα του πανό του Κινήματος Δεν Πληρώνω, χθες στο Σύνταγμα:

ΟΧΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ!

Ο λαός θα πρέπει να ξεφύγει από την νοοτροπία της ανάθεσης σε κάποιους άλλους που θα βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά για λογαριασμό του.
Αυτή η νοοτροπία οδηγεί σε παθητικότητα και δίνει γη και ύδωρ για να μας κυβερνάνε πολιτικοί απατεώνες και πρωταθλητές της κολοτούμπας, όπως η κυβέρνηση Τσίπρα.
 
Κανείς δεν θα παλέψει για σένα, χωρίς εσένα!
 
Πρέπει, ο λαός, με αυτοοργάνωση και συλλογικά, να δώσει τη μάχη ενάντια και στο νέο μνημόνιο σε κάθε πόλη,  κάθε γειτονιά, κάθε χώρο δουλειάς, μαζί με το Κίνημα Δεν Πληρώνω και τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις , σε ένα πλατύ μέτωπο, παλεύοντας για: 

  • τη διαγραφή του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους, 
  • την ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών σε όλα τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, 
  • την εθνικοποίηση των τραπεζών κάτω από τον έλεγχο των εργαζομένων  
  • την έξοδο από την ΕΕ των μνημονίων
  • τη παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή τη κατάσταση και κερδοσκόπησαν πάνω στα κόκαλα του λαού.

Καλούμε το λαό, χρησιμοποιώντας σαν εφαλτήριο το μεγάλο ΟΧΙ, του 62%,  να συνεχίσει να παλεύει συντονισμένα και πιο έντονα, για ριζικές κοινωνικές αλλαγές ώστε να κατακτήσει όλα αυτά που δικαιούται.

 
 
 ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
 
Καυτατζόγλου 8, Αθήνα, ΤΚ 111 44



ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ 15-7-15 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Χιλιάδες κόσμου σήμερα έστειλε ένα ηχηρό "ΟΧΙ" 
στο νέο μνημόνιο - ταφόπλακα για τον λαό. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ άξιος συνεχιστής των προκάτοχων του μνημονιακών κυβερνήσεων απαντά με χημικά στο λαό - Δυναμική παρουσία απο το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.






Περισσότερες φωτογραφίες 


......

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΕΝΩ Ο ΛΑΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΕΙ, Ο ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ...!

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αναφερόμενος στη συμφωνία τόνισε πως οι Ευρωπαίοι θέλησαν να εμφανίσουν την Ελλάδα ως ειδική περίπτωση και πως πέρασαν από το πεδίο των επιχειρημάτων σε εκείνο του εκβιασμού, ενώ ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τη διαμεσολάβησή τους.
 
Συγκεκριμένα ο κ.Δραγασάκης τόνισε πως πλέον συγκρούονται δύο μοντέλα, εκείνο της ...

Σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 15/7, ΣΤΙΣ 19.30 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΚΛΑΒΟΥΣ 

ΟΛΟΙ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ σήμερα στις 19:30 !

Προσυγκέντρωση στα γραφεία του Κινήματος, 
Καυτατζόγλου 8, Πατήσια, στις 18:30

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Παραιτείται η υπουργός του "πατριωτικού καθήκοντος";

Η κρίση στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί. 

Όταν το καράβι βουλιάζει και ο καπετάνιος αντί να κρατά γερά το τιμόνι επιδίδεται σε διαγωνισμό κυβιστήσεων, το τσούρμο πασχίζει να σώζει την υστεροφημία του προκειμένου να μην καεί σε επόμενους πολιτικούς σχεδιασμούς. 

Ας μην ξεχνάμε ότι η κυρία Βαλαβάνη, που γέρεται υπό παραίτηση,  υπήρξε μεταξύ των άλλων και η εμπνεύστρια του "πατριωτικού καθήκοντος"

 
Διαβάστε την σχετική είδηση και δείτε την απάντηση του Κινήματος Δεν Πληρώνω στην κ. Βαλαβάνη.


 


Η αναπληρώτρια υπουργός Νάντια Βαλαβάνη φαίνεται πως παίρνει αποστάσεις από τις εξελίξεις και παραιτείται από αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών αλλά και από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Από χθες οργίαζαν οι φήμες ότι...

Δήλωση Πάπα υπέρ Τσίπρα...

Δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα αναφέρεται σήμερα στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
 

«Οι Έλληνες κυβερνώντες που οδήγησαν στη δημιουργία αυτής της κατάστασης διεθνούς χρέους έχουν μια ευθύνη.

Με την νέα ....

Ο Αδωνις Γεωργιάδης έδωσε συγχαρητήρια στον Τσίπρα [εικόνα]

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Αδωνις Γεωργιάδης (ο διαβόητος, εκτός των άλλων, χασάπης της Υγείας) έδωσε συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.






Ανακουφισμένος προφανώς από ...

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ανακαλούνται οι 9.000 δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν επαναπροσληφθεί



Οι επαναπρολήψεις «διαθέσιμων» και απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και μέρος αυτών στην ΕΡΤ είναι από τις μονομερείς ενέργειες που, σύμφωνα με την πρόταση των δανειστών, η κυβέρνηση θα πρέπει να ανακαλέσει.

Στην συμφωνία όπως ολοκληρώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής αναφέρεται ρητώς ότι θα πρέπει να αρθούν όλες οι μονομερείς ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η ελληνική κυβέρνηση. 

Στο πεδίο του Δημοσίου, η θέση αυτή συνεπάγεται την ανάκληση περίπου 9.000 επαναπροσλήψεων δημοσίων υπαλλήλων (σ.σ. συμπεριλαμβανομένων και αυτών από...

ΟΧΙ, ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ

https://www.youtube.com/watch?v=MekkYN7BhfA



Το Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ είναι παρόν σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες με αυταπάρνηση και διαφάνεια,  διεκδικώντας ελεύθερα κοινωνικά αγαθά για όλους. 


Θα συνεχίζει να αγωνίζεται για όσο υπάρχουν άδικοι νόμοι και ενάντια σε ο,τι μαυρίζει τις ζωές μας, μέχρι την τελική ανατροπή της συστημικής σαπίλας.
Ανοιχτή Συνέλευση του Κινήματος Δεν Πληρώνω  
κάθε Πέμπτη στις 21:30, 
στην οδό Καυτατζόγλου 8, Πατήσια





http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr Καλούμε το λαό, χρησιμοποιώντας σαν εφαλτήριο αυτό το μεγαλειώδες ΟΧΙ, να συνεχίσει να παλεύει συντονισμένα και πιο έντονα, για ριζικές κοινωνικές αλλαγές ώστε να κατακτήσει όλα αυτά που δικαιούται. 



Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ, 
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ



Παραθέτουμε Videos και Δελτία Τύπου 

....

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Αλ. Τσίπρας στην Σύνοδο: Θα φτάσουμε σε συμφωνία σήμερα εάν το θέλουν όλοι

«Μπορούμε να φτάσουμε σήμερα σε συμφωνία, αν το θέλουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη» δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης.

«Είμαι έτοιμος για έναν έντιμο συμβιβασμό. Το οφείλουμε στους λαούς της Ευρώπης που θέλουν μια μια Ευρώπη ενωμένη κι όχι διαιρεμένη» δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
........

Die Zeit: Η Ευρώπη να λάβει σοβαρά υπόψη της το "ΟΧΙ"

"Η Ευρώπη πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της το OXI", σχολιάζει τη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, εξηγώντας ότι το δημοψήφισμα στην Ελλάδα κατέστησε ορατό τον βαθύ διχασμό της Ευρώπης.

Για να μη χαθεί μια ολόκληρη γενιά στη νότια Ευρώπη χρειάζονται περισσότερα από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, υπογραμμίζει.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη στην Ελλάδα, σημειώνει η Zeit, δείχνει πώς η κρίση και η επιθυμία των Ελλήνων να ξαναγίνουν κύριοι του εαυτού τους έχουν αλλάξει την κοινωνία.

Κυρίως οι νέοι ψήφισαν "όχι" και αυτό δεν σημαίνει ότι επιθυμούν περαιτέρω βοήθεια από την Ευρώπη χωρίς ανταλλάγματα ή ότι θεωρούν πως επωφελούνται από το πελατειακό κράτος στην Ελλάδα.

Ψήφισαν "όχι", επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα, διότι πλέον δεν έχουν τίποτε...

Σόιμπλε: Ξεπουλήστε την Ελλάδα ή βγείτε από την ευρωζώνη


Στο έγγραφο αυτό, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι ο ένας τρόπος είναι να βελτιώσει η Ελλάδα τις προτάσεις της
Σκληρός απέναντι στην Ελλάδα εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 
Σύμφωνα με τη γερμανική FAZ, ο Σόιμπλε προτείνει δύο εναλλακτικές για την αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος, οι οποίες εμφανίζονται εξίσου επώδυνες για την Αθήνα.   

H FAZ -επικαλούμενη έγγραφο που έχει δει η εφημερίδα- αναφέρει ότι ο Σόιμπλε απορρίπτει ...

LinkWithin