Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Και το νέο όριο για το Cr(VI) στο νερό;

Μάθαμε πώς υπολογίζεται η τοξικότητα του Cr(VI) ανάλογα με την πληθυσμιακή ομάδα. Τα παιδιά 0-2 ετών είναι 10 φορές, ενώ τα παιδιά 2-16 χρονών είναι 3 φορές πιο ευαίσθητα, αντίστοιχα, από την ομάδα 16-70 χρονών! Στην Καλιφόρνια, ο στόχος είναι τέτοιος ώστε να έχουν μόνο ένα καρκίνο ανά 1.000.000 κατοίκους.

του Γιάννη Ζαμπετάκη στην Ημερησία

Μάθαμε πώς υπολογίζεται η τοξικότητα του Cr(VI) ανάλογα με την πληθυσμιακή ομάδα. Τα παιδιά 0-2 ετών είναι 10 φορές, ενώ τα παιδιά 2-16 χρονών είναι 3 φορές πιο ευαίσθητα, αντίστοιχα, από την ομάδα 16-70 χρονών! Στην Καλιφόρνια, ο στόχος είναι τέτοιος ώστε να έχουν μόνο ένα καρκίνο ανά 1.000.000 κατοίκους.
θα είναι 0.02 μg/l. Όχι στην Ελλάδα αλλά στην Καλιφόρνια. Αυτή τουλάχιστον θα είναι η τελική πρόταση του οργανισμού για την προστασία του περιβάλλοντος (EPA) στην Καλιφόρνια. Για την Ελλάδα δεν ξέρουμε ακόμη. Αλλά μετά την ημερίδα που διοργάνωσε το ΥΠΕΚΑ στις 15.1.2011, τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα: Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι για την τοξικότητα του εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό.

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Επικίνδυνες Αποστολές

Τα «άκουσε» χοντρά η Τόνια Αντωνίου για τα διόδια

Στη Λαμία συναντήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου τα μέλη των Επιτροπών Αγώνα Ενάντια στα Διόδια από τη Φθιώτιδα, προκειμένου να οργανώσουν το πλαίσιο δράσεων του κινήματος «Δεν πληρώνω» στο μέλλον. Το «παρών» έδωσαν παράλληλα και μέλη άλλων περιοχών, κυρίως από την Αττική. Για περίπου δύο ώρες τα πράγματα κυλούσαν ήρεμα, μέχρι να ανέβει στο βήμα η βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ, Τόνια Αντωνίου…
Η βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος τόνισε αρχικά ότι αποτελεί αναγκαιότητα η δημιουργία κινημάτων από τα κάτω. «Η Φθιώτιδα και η Πιερία πλήττονται περισσότερο. Είναι ένα θέμα που έχω αναδείξει από το 2007» ανέφερε αρχικά. Τότε πολλά ήταν τα μέλη που θυμήθηκαν ότι η κ. Αντωνίου είχε ψηφίσει ως βουλευτής αντιπολίτευσης τις συμβάσεις, αλλά και το μνημόνιο ως κυβέρνηση. «Το θέμα είναι ότι τα ψηφίσατε, τι μας λέτε τώρα;» φώναξε ένας εκ των παρευρισκομένων.

Η πρώτη αυτή αντίδραση εξαγρίωσε και άλλους στην αίθουσα… «Γιαούρτι θέλετε», «έξω, έξω, δεν σας θέλουμε», «είστε υπάλληλοι των τραπεζών, εμείς δεν πουλιόμαστε», ήταν μερικά απ’ αυτά που άκουσε η κ. Αντωνίου.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ , πάει να καπελώσει και το κίνημα των ΔΙΟΔΙΩΝ.

Πανελλαδικό συντονιστικό των επιτροπών, ακρίβεια στοπ, έχει καλέσει η Επιτροπή Κατοίκων και Φορέων Λαμίας Ενάντια στα Διόδια, που είναι παρακλάδι του ΣΥΡΙΖΑ και θέλουν έτσι να καπελώσουν το κίνημα των διοδίων. Εμείς οι επιτροπές αγώνα ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ που είχαμε κάνει το 1ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ στις 12/12/2009 στο ΒΟΛΟ και είχαν συμμετάσχει και εκπρόσωποι της Ακρίβειας Στοπ , είχαμε συμφωνήσει να μην υπάρχει προεδρείο και γραμματεία κλπ. - και ότι εκπρόσωποι μας κάθε φορά είναι αυτοί, που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, με την λογική να αποφύγουμε το καπέλωμα από κάποιο κόμμα, όπως τώρα προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΚΟΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Να καταργηθούν τα διόδια πανελλαδικά λέμε εμείς και όχι να μεταφερθούν απλά πιο μακριά, ή να πληρώνουμε λιγότερα ,που λένε μερικές επιτροπές του συντονιστικού της ΒΑ. ΑΤΤΙΚΗΣ και κάποιοι λίγοι ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΙΝΑΦΙΟΥ από την ΠΙΕΡΙΑ (οι οποίοι μεθόδευσαν με τον ίδιο τρόπο το 2ο διασπαστικό πανελλαδικό και διαδήλωσαν μαζί με τους Χρυσαυγίτες, και στηρίζουν τώρα το 3ο διασπαστικό στην ΛΑΜΙΑ) τους οποίους δυστυχώς ακολουθεί η Επιτροπή Κατοίκων και Φορέων Λαμίας Ενάντια στα Διόδια.

Μεγάλη η προσέλευση στην Χαλκίδα


πηγή: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

LinkWithin