Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

Τα «άκουσε» χοντρά η Τόνια Αντωνίου για τα διόδια

Στη Λαμία συναντήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου τα μέλη των Επιτροπών Αγώνα Ενάντια στα Διόδια από τη Φθιώτιδα, προκειμένου να οργανώσουν το πλαίσιο δράσεων του κινήματος «Δεν πληρώνω» στο μέλλον. Το «παρών» έδωσαν παράλληλα και μέλη άλλων περιοχών, κυρίως από την Αττική. Για περίπου δύο ώρες τα πράγματα κυλούσαν ήρεμα, μέχρι να ανέβει στο βήμα η βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ, Τόνια Αντωνίου…
Η βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος τόνισε αρχικά ότι αποτελεί αναγκαιότητα η δημιουργία κινημάτων από τα κάτω. «Η Φθιώτιδα και η Πιερία πλήττονται περισσότερο. Είναι ένα θέμα που έχω αναδείξει από το 2007» ανέφερε αρχικά. Τότε πολλά ήταν τα μέλη που θυμήθηκαν ότι η κ. Αντωνίου είχε ψηφίσει ως βουλευτής αντιπολίτευσης τις συμβάσεις, αλλά και το μνημόνιο ως κυβέρνηση. «Το θέμα είναι ότι τα ψηφίσατε, τι μας λέτε τώρα;» φώναξε ένας εκ των παρευρισκομένων.

Η πρώτη αυτή αντίδραση εξαγρίωσε και άλλους στην αίθουσα… «Γιαούρτι θέλετε», «έξω, έξω, δεν σας θέλουμε», «είστε υπάλληλοι των τραπεζών, εμείς δεν πουλιόμαστε», ήταν μερικά απ’ αυτά που άκουσε η κ. Αντωνίου. «Αντιλαμβάνομαι την αγανάκτησή σας. Είμαι εδώ για να ακούσω τις απόψεις σας», συνέχισε η βουλευτής σε κλίμα έντασης για να πει πριν κατέβει από το βήμα «περίμενα το κίνημα να είναι πιο δημοκρατικό».

Το λόγο μετά την κ. Αντωνίου πήρε το μέλος του συντονιστικού επιτροπών αγώνα κατοίκων και φορέων Β. Αττικής, και μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού, Λεωνίδας Παπαδόπουλος, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ήρθαν εδώ αυτοί που έκαναν παρθενοραφή αφού ψήφισαν μνημόνια και συμβάσεις, αλλά θα μας βρουν απέναντί τους. Έχουν θράσος να μιλάνε για αλληλεγγύη αυτοί που αποτελούν το πολιτικό προσωπικό των εργολάβων. Οι πολιτικοί έγιναν Φιλιππινέζες των εργολάβων για να μας τα παίρνουν. Οι μέρες τους είναι μετρημένες. Τώρα ξεκινά ο αγώνας. Θα γίνουμε τσουνάμι που θα τους ανατρέψει. Πολιτικοί που εκφράζουν τν πολιτική ανικανότητα να παραιτηθούν, να ζητήσουν συγγνώμη που ψήφισαν και μετά να έρθουν εδώ να μιλήσουν! Δεν κάνουμε διάλογο με κυβερνητικούς. Διεκδικούμε στον δρόμο», υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Την αγανάκτηση αιτιολόγησε και το μέλος της επιτροπής Τραγάνας, Σταύρος Κολιοφούτης. «Είναι αλήθεια ότι πριν 16 μήνες ξεκινήσαμε μαζί με την κ. Αντωνίου. Δεν ζητήσαμε όμως εκπροσώπηση για παράπλευρους, χιλιομετρική απόσταση και ειδική συζήτηση μόνο για τη Φθιώτιδα. Το εθνικό δίκτυο το πληρώσαμε και είναι δική μας περιουσία. Για άλλα πράγματα ζητήσαμε να μας εκπροσωπήσετε στη βουλή κ. Αντωνίου. Μαζί ξεκινήσαμε και χώρια καταλήξαμε», επισήμανε. Είχε προηγηθεί η ομιλία του Κώστα Φωτάκη από την Αθήνα ο οποίος… «ζέστανε» την ατμόσφαιρα τονίζοντας πως σε λίγο «δεν θα πληρώνουμε ούτε ΔΕΗ, ούτε νερό».


Αλληλεγγύη από αγρότες και αυτοκινητιστές

«Επειδή κάθε χρόνο μας κατηγορούν ότι κλείνουμε το δρόμο, φέτος θα τον ανοίξουμε για κάμποσες μέρες» διεμήνυσε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βόρειας Φθιώτιδας και μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου, Βάιος Γκανής, εκφράζοντας ταυτόχρονα την συμπαράσταση των αγροτών στο κίνημα μέσω ψηφίσματος που επέδωσε εκ μέρους του Δ.Σ. Παράλληλα κάλεσε τα μέλη να μην φοβούνται για νομικές κυρώσεις, καθώς με αυτό τον τρόπο απειλούν κάθε χρόνο και τους αγρότες.

Το ίδιο τόνισε και ο τ. δήμαρχος Αταλάντης, Γιώργος Σκαμπερδόπουλος. «Δεν θα διωχθεί κανένας, ανοίξτε τις μπάρες» είπε και συνέχισε: «Τίποτα δεν γίνεται τυχαία στην Ελλάδα. Δεν θα έπρεπε να μπουν διόδια γιατί δεν ολοκληρώθηκαν οι δρόμοι. Οι πρατηριούχοι κέρδισαν λόγω αυτού να μην κλείσουν». Απ’ την πλευρά του ο πρόεδρος των αυτοκινητιστών Φθιώτιδας, κ. Αγγελακόπουλος, χαρακτήρισε «άσχετους» τους πολιτικούς και αποκάλυψε –λόγω του ότι εργάστηκε στο σημείο- πως η εθνική στην έξοδο για Καμένα Βούρλα «έγινε σε δυο βράδια για να περάσει ο Καραμανλής»!

Τα μέλη κάλεσαν τον κόσμο να μην πληρώνουν διόδια και να ανοίγουν τη μπάρα καθώς είναι παράνομη. «Εθνικός και ασφαλής δρόμος χωρίς διόδια» είναι το σύνθημα και σκοπός του κινήματος, όπως κατέστη σαφές, και διεμήνυσαν ότι τα διόδια δεν είναι το τέλος, είναι η αρχή. Παράλληλα ξεκαθάρισαν ότι δεν υπάρχει θέμα διάσπασης του κινήματος καθώς αυτοί που δεν γίνονται δεκτοί στο κίνημα του «δεν πληρώνω» είναι «οι ρατσιστές και οι φασίστες».

πηγή: Παρατηρητής της Φθιώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin