Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

το μεγαλύτερο γεγονός στην Αρκτική εδώ και 50 χρόνια.

Μία παγονησίδα τέσσερις φορές το μέγεθος του Μανχάταν αποκολλήθηκε από έναν από τους δύο κύριους παγετώνες της Γροιλανδίας, δήλωσαν επιστήμονες την Παρασκευή, το μεγαλύτερο γεγονός στην Αρκτική εδώ και σχεδόν 50 χρόνια.
Η νέα παγονησίδα, που αποκολλήθηκε την Πέμπτη, θα εισέλθει σε μία απομακρυσμένη θέση που αποκαλείται Στενό Νάρες, περίπου 1.000 χιλιόμετρα νότια του Βόρειου Πόλου, ανάμεσα στη Γροιλανδία και τον Καναδά.

Η παγονησίδα έχει έκταση 260 τετραγωνικών χιλιομέτρων και πάχος όσο το μισό ύψος του Εμπάιαρ Στέιτ Μπίλντινγκ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 8/8/2010 ΚΑΙ ΩΡΑ 11 πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΩΛΟΥ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ "ΠΡΑΣΙΝΗ" ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ, ΜΕΣΟΧΩΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 4-10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Κατασκήνωση στις όχθες του Αχελώου, παρεμβάσεις, ανοιχτές συνελεύσεις, προβολές βίντεο και εκθέσεις υλικου από αγώνες για τον φυσικό κόσμο, περιηγήσεις στο ποτάμι και πεζοπορία στην Πίνδο...

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ "ΠΡΑΣΙΝΗ" ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ

Πέμπτη 5 Αυγούστου, προβολή βίντεο στην πλατεία της Μεχοώρας για τον Αχελώο και τον αγώνα ενάντια στη λεηλασία και την καταστροφή του, 9 μ.μ.

Κυριακή 8 Αυγούστου, συγκέντρωση στο φράγμα της Μεσοχώρας 11 πμ , hip hop live με τους Ρropaganda στην πλατεία του χωριού, 8 μμ

Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι στο Αγρίνιο, σύντροφοι/ισσες από την Άρτα, σύντροφοι/ισσες από τα Τρίκαλα, το Βόλο, τη Λάρισα και την Καρδίτσα, σύντροφοι/ισσες από την Πάτρα, Πρωτοβουλία αγώνα από το λόφο του Στρέφη για τη Γη και την Ελευθερία (Αθήνα)

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι του Μώλου και της ευρύτερης περιοχής για τα διόδια που σιγά σιγά "ζώνουν" την Λαμία και την Φθιώτιδα γενικότερα.

Ξεσηκωμός πριν μπουν οι μπάρες στα διόδια της Αγίας Τριάδας




Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι του Μώλου και της ευρύτερης περιοχής για τα διόδια που σιγά σιγά "ζώνουν" την Λαμία και την Φθιώτιδα γενικότερα.

Την ερχόμενη Κυριακή 8 Αυγούστου στις 11 το πρωΐ στην πλατεία του Μώλου, πραγματοποιούν την πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και καλούν όλους σε κοινό αγώνα για ελεύθερους δρόμους χωρίς μπάρες και διόδια.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ!
- ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
- ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
- ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ, και
- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ! ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΜΕ
(Ούτε δίνουμε το ονοματεπώνυμό μας ή παραλαμβάνουμε οποιοδήποτε χαρτί απ’ τους ανθρώπους των ιδιωτικών εταιρειών ανοίγουμε την μπάρα εάν δεν μας ανοίξουν και φεύγουμε).
ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 8/8/2010 ΚΑΙ ΩΡΑ 11 πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΩΛΟΥ.


Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα

Ταξιδεύοντας οδικώς στην Ευρώπη- Oδοιπορικό ενός μέλους των Επιτροπών Αγώνα


Ταξιδεύοντας οδικώς στην Ευρώπη

Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια μπόρεσα και πραγματοποίησα ένα όνειρο που είχα. Να ταξιδέψω στην Ευρώπη με αυτοκίνητο. Το ταξίδι μου ξεκίνησε στις 16/07/2010 και τελείωσε στις 31/07/2010 οπού και γύρισα στην Αθήνα. Το πέρασμα μου από 9 διαφορετικές χώρες (και μία η Ελλάδα 10) ήταν κάτι παραπάνω από συναρπαστικό. Δεν πρόκειται να σας κουράσω σχετικά με τοπία, δάση, ποτάμια, λίμνες που ασταμάτητα γέμιζαν τα μάτια μου με απίστευτες εικόνες ομορφιάς. Ούτε για τις πόλεις που επισκέφτηκα και τα υπέροχα πάρκα, πλατείες, μουσεία, κτήρια κλπ που υπήρχαν σχεδόν παντού.

Το κομμάτι που θα αναφερθώ είναι στους δρόμους, διόδια και τιμές βενζίνης των χωρών που επισκέφτηκα, για να δούμε τις διαφορές με την Ελλάδα

Απίστευτο θράσος: «Ισχυρές» τράπεζες με.. δεκανίκι 78 δις. ευρώ!


Νέο δώρο των φορολογούμενων στους ελληνες τραπεζίτες..Μέχρι και 50 δις. ευρώ μπορεί να φθάσουν οι ενισχύσεις ρευστότητας και κεφαλαίων που θα χορηγήσει στη διάρκεια της θητείας της η παρούσα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στο «ισχυρό» τραπεζικό σύστημα της χώρας, ανεβάζοντας έτσι έως και σε 78 δις. ευρώ (σχεδόν το ένα τρίτο του ΑΕΠ!) τη βοήθεια που θα έχουν λάβει οι τράπεζες από το υστέρημα των φορολογουμένων από την κατάρρευση της Lehman και μετά.

Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε χθες, ότι οι τράπεζες, κατόπιν σχετικής υπόδειξης της τρόικας, που φαίνεται ότι δεν λέει να αντιληφθεί πόσο ισχυρές είναι, θα λάβουν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο άλλα 25 δις. ευρώ

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Μολυσμένα ποτάμια και υπόγεια ύδατα σε ολόκληρη την Ελλάδα

Σοβαρή απειλή για τέσσερα ποτάμια, μία λίμνη και οκτώ παράκτιες περιοχές αποτελεί πλέον η ανεξέλεγκτη ρύπανση, ενώ τα 110 από τα συνολικά 236 κύρια συστήματα υπόγειων υδάτων της χώρας πάσχουν τόσο σε ποιότητα όσο και σε επάρκεια ποσότητας.

Ο Κηφισός, ο Ασωπός, ο Καλαμάς και ο Πηνειός ποταμός, η λίμνη Κορώνεια και οκτώ παράκτιες περιοχές (Κόλπος της Ελευσίνας, Θερμαϊκός, Παγασητικός, Αμβρακικός, Αργολικός, Πάτρα, Ηράκλειο και λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου) καταστρέφονται από την περιβαλλοντική μόλυνση. Από τα δε 236 κύρια συστήματα υπόγειων υδάτων της Ελλάδας, οι 110 υδροφόροι ορίζοντες δεν θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν καλή ποιότητα υδάτων ούτε και επαρκή ποσότητα νερού ως το 2015.

Η χειρότερη μόλυνση στα ύδατα εντοπίζεται

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΕΞΗ : κινητοποιήσεις στην Άμφισσα και σε όλη τη χώρα την ημέρα της επανέναρξης της δίκης, Πέμπτη 5 Αυγούστου


Ανοιχτή Πρωτοβουλία Δράσης ενάντια στη Συγκάλυψη
της Κρατικής Δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
Η ΑΝΟΧΗ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Δράσης ενάντια στη Συγκάλυψη της Κρατικής Δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου δημιουργήθηκε, προκειμένου να εμποδίσει τη συγκάλυψη της συγκεκριμένης υπόθεσης που συγκλόνισε όχι μόνο την ελληνική αλλά και την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Καταγγέλλουμε τις κρατικές αρχές ότι διευκόλυναν την τακτική κωλυσιεργίας του δικηγόρου Αλέξη Κούγια. Χωρίς την ανοχή τους, χωρίς τη μεταφορά της δίκης στην Άμφισσα για να προστατέψουν τον υπάλληλό τους αστυνομικό από τη λαϊκή οργή και να απαλλαχθούν από τις «εντάσεις» μιας υπόθεσης ενοχλητικής για την «κοινωνική ειρήνη» που θέλουν να επιβάλλουν, δεν θα είχαν περάσει 20 μήνες χωρίς να έχει εκδοθεί η απόφαση.

Στη διάρκεια της δίκης σκυλεύθηκε επανειλημμένα η μνήμη του Αλέξανδρου, προσβλήθηκε η οικογένειά του, λοιδορήθηκαν οι μάρτυρες κατηγορίες και χρησιμοποιήθηκαν ψευδομάρτυρες «φίλοι» της Αστυνομίας.

Η μέχρι τώρα εξέλιξη της δίκης, έχει εξευτελίσει όλους τους προανακριτικούς και υπερασπιστικούς ισχυρισμούς των αστυνομικών και των συνηγόρων τους επιβεβαιώνοντας ότι δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο μαθητής.

Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δεν ήταν ασφαλώς το πρώτο θύμα της δολοφονικής κρατικής καταστολής. Από το 1974 μέχρι και σήμερα, υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος που περιλαμβάνει τουλάχιστον 130 δολοφονίες πολιτών, Ελλήνων και μεταναστών , από τα όργανα της κρατικής καταστολής, που στην πλειοψηφία τους παρέμειναν ατιμώρητες.

Δεν έχουμε περιθώρια επανάπαυσης και εφησυχασμού.

Όπως δείχνουν οι τελευταίες κινητοποιήσεις ενάντια στο διαρκές έγκλημα του Δ.Ν.Τ., της Ε.Ε. και της κυβέρνησης, είμαστε μόνο στην αρχή μεγάλων κοινωνικών αναμετρήσεων και επιμένουμε να αγωνιζόμαστε.

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Δράσης καλεί σε κινητοποιήσεις στην Άμφισσα και σε όλη τη χώρα την ημέρα της επανέναρξης της δίκης, Πέμπτη 5 Αυγούστου.

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΒΑΨΑΝΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ, ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ


Ανοιχτή Πρωτοβουλία Δράσης ενάντια στη Συγκάλυψη της Κρατικής Δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Αφίδνες: Προβλήματα υδροδότησης στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Χωρίς νερό μένουν οικοδομικά τετράγωνα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία στις Αφίδνες τουλάχιστον για δύο ημέρες κάθε εβδομάδα.

Το σύστημα αυτόματης πλήρωσης μίας εκ των δεξαμενών έχει υποστεί ζημιά, η οποία παρά τις καταγγελίες των κατοίκων δεν έχει αποκατασταθεί.

Η περιοχή, στην οποία υπάρχει ακόμα πράσινο, είναι επίσης ανοχύρωτη σε περίπτωση πυρκαγιάς.

skai.gr

πηγή: Νεα Ανατολικής Αττικής

Στην Καβάλα οι μαθητές διεκδικούν δωρεάν μετακίνηση με τα αστικά λεωφορεία και ελεύθερη είσοδο στις παραλίες.

Στην Καβάλα οι μαθητές διεκδικούν δωρεάν μετακίνηση με τα αστικά λεωφορεία και ελεύθερη είσοδο στις παραλίες.
Την πέμπτη 29/7 στον δημοτικό κήπο μαζεύτηκαν και μπήκαν στο αστικό λεωφορείo που πήγαινε στην παραλία του Μπάτη διεκδικώντας να μην πληρώσουν εισιτήριο.
Το λεωφορείο σταμάτησε περίπου για 15 με 20 λεπτά, αφού ο οδηγός δεν δεχόταν να μεταφέρει τους μαθητές. Παρόλα αυτά οι μαθητές δεν μάσησαν και έμειναν στο λεωφορείο. Έτσι, το λεωφορείο μετά από παρέμβαση του προέδρου των αστικών ξεκίνησε και έφτασε στον Mπάτη.
Εκεί οι μαθητές μπήκαν στην παραλία κανονικά χωρίς να πληρώσουν.

Άντε, και στα δικά σας, παιδιά, σε όλη την Ελλάδα.

πηγή: athens.indymedia.org

Η σύγχρονη Γαλλία του Σαρκοζύ

πηγή: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1196919




Ενστολοι τρομοκράτες (όπως φαίνεται ούτε αυτοί έχουν "πατρίδα", τους συναντάς παντού) κακοποίησαν βάναυσα γυναικόπαιδα μεταναστών από την Ακτή Ελεφαντοστού που διαμαρτύρονταν ειρηνικά στο Παρίσι.
Στο βίντεο που έχει κυκλοφορήσει παγκόσμια φαίνονται να ποδοπατούν μητέρες και μωρά παιδιά. Ακόμα και ο δημοσιογράφος του CNN αναρωτήθηκε ποιοί τελικά ήταν οι νικητές στο Β' Παγκόσμιο πόλεμο.

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Εγκαταλείπουν την κατασκευή της Ε65 οι Ισπανοί- Απέλυσαν και τους 500 εργαζόμενους του έργου- ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


πηγή: Ο ΕΡΓΑΤΗΣ
Με ποιο τρόπο επιτυγχάνει η κυβέρνηση τη μείωση του ελείμματος;
Με μηδενισμό του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και εκατοντάδες εργαζόμενους στο δρόμο.
Παράλληλα για κάτι τέτοια έργα προεισπράττουν διόδια, που στο τέλος κανείς δεν ξέρει αν θα ολοκληρωθούν ποτέ.


Στον αέρα 500 εργαζόμενοι!
πηγή: http://www.kosmoslarissa.gr/article/7540/
Πλήγμα στην περιφερειακή ανάπτυξη και εφιάλτης στα όνειρα της Δυτικής Θεσσαλίας η τελευταία δυσμενής εξέλιξη στο μέτωπο της Ε65.

Μέχρι τώρα οι εργασίες κατασκευής πήγαιναν με γοργούς ρυθμούς αλλά τη Παρασκευή ήρθε το μαντάτο.

Η Ισπανική Ferovial, που έχει την ευθύνη του δρόμου από την Καρδίτσα μέχρι την Παναγία Καλαμπάκας, απέλυσε όλους τους εργαζόμενους (περίπου 500 άτομα) και έκλεισε τα εργοτάξια καθώς δεν μπορεί να συνεχίσει τις εργασίες χωρίς το Ελληνικό δημόσιο να βάζει την δική του συμμετοχή στο έργο όπως προβλέπει και η σχετική σύμβαση.

Σε αυτό το κομμάτι του υπό κατασκευήν δρόμου υπάρχουν επίσης αρκετές Θεσσαλικές υπεργολαβίες οι οποίες επίσης βρίσκονται στον αέρα.

Κόσμος και κοσμάκης απλήρωτος και άδηλο το μέλλον του έργου αν το κράτος δεν καταβάλλει το μερίδιο που του αναλογεί.

Ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο παρασκήνιο οι πιέσεις της κοινοπραξίας προς τα υπουργεία Υποδομών και Οικονομικών ήταν συνεχείς αλλά ούκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος...

Από δω και στο εξής τον λόγο έχει η Τρόικα...

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Jorge Altamira: «Η εµπειρία µου από την Αργεντινή; Αν συνεχίσετε έτσι, θα χρεοκοπήσετε»

11 Ιουνίου 2010, στην απελευθέρωση των διοδίων Αφιδνών.
Από αριστερά προς τα δεξιά: Σάββας Μιχαήλ, Βασίλης Παπαδόπουλος, Χόρχε Αλταμίρα.

Από τις ηγετικές φυσιογνωµίες της Αριστεράς και του εργατικού κινήµατος στη Λατινική Αµερική, ο Χόρχε Αλταµίρα ήρθε πριν από λίγες µέρες στη χώρα µας για να µας µεταφέρει αυτά που έπαθε -και έµαθε ο λαός της Aργεvτινής από την κηδεµονία του ΔΝΤ.

Συνέντευξη του Jorge Altamira στο «Ε» της Ελευθεροτυπίας, 18/07/2010

Ο Χόρχε Αλταµίρα (ψευδώνυµο του Χοσέ Σαούλ Βέρµους) είναι από τους ιδρυτές του Εργατικού Κόµµατος της Aργεvτινής και επανειλημμένα υποψήφιος για την προεδρία της χώρας. Εκδότης από τη δεκαετία του ’60 του περιοδικού «Εργατική Πολιτική», γύρω από το οποίο συσπειρώθηκε ο πυρήνας που αργότερα θα κυοφορούσε το Εργατικό Κόµµα, ο Αλταµίρα έχει περάσει χρόνια στην παρανοµία, επιβιώνovτας µέσα από τρεις δικτατορίες.

Ο τροτσκιστής πολιτικός, ως βουλευτής του Μπουένος Άιρες ήταν ο άνθρωπος που εµπνεύστηκε και προώθησε, µετά την κρίση του 2001 και την παύση πληρωµών, τη νοµοθεσία που κατοχύρωνε τις εργατικές απαλλοτριώσεις των εγκαταλειµµένων ή χρεοκοπηµένων εργοστασίων που καταλήφθηκαν από τους εργαζοµένους τους. Διευθυντής του περιοδικού «Υπερασπίζοντας; το µαρξισµό», αρθρογράφος σε σωρεία εναλλακτικών εντύπων και συγγραφέας πολλών βιβλίων, σήµερα θεωρείται -ακόµη και από τους πολιτικούς αvτιπάλoυς του ένας από τους πιο σηµαντικούς οικονοµικούς και πολιτικούς αναλυτές της Λατινικής Αµερικής.

H Συνέντευξη

Κυριαρχούσε ο συνδυασμός οικονομικής ύφεσης και δηµοσιονοµικών ελλειμμάτων

Θα πούμε το νερό... νεράκι.

Στην κάλυψη της είδησης ΟΗΕ: Ανθρώπινο δικαίωμα η παροχή καθαρού νερού και αποχέτευσης δεν έγινε από κανένα μέσο η αναφορά ότι δεν υπερψήφισε η Ελλάδα (μαζί με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ). Στα ερωτήματά μας προσθέτουμε:
Γιατί οι δημοσιογράφοι ξέχασαν να αναφέρουν ότι η Ελλάδα δεν υπερψήφισε ότι η παροχή καθαρού νερού είναι ανθρώπινο δικαίωμα;
Τους το απαγόρεψαν τα αφεντικά τους έτσι ώστε να μπορούν να μας πουλάνε νεράκι χωρίς αντιδράσεις; Γι' αυτό έχουν μολύνει το νερό σε όλη την Ελλάδα; Για να μπορούν να μας πουλάνε καθαρό νερό;

Περισσότερες πληροφορίες για το ζήτημα του νερού στην Παλαιστίνη θα βρείτε στο One earth: Η πρόσβαση σε πόσιμο νερό στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Παλαιστίνη

Για το εμπόριο του νερού στη Χιλή υπάρχει το ντοκυμαντέρ στον Εξάντα: ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΖΩΗ
και τα άρθρα του Γιάννη Ζαμπετάκη: δικαιώματα νερού

LinkWithin