Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Αύξηση 25% στις εκτρώσεις λόγω κρίσης - 2 αυτοκτονούν κάθε μέρα από τα χρέη

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ
Αύξηση 25% και στις εκτρώσεις λόγω κρίσης
Κανονικές οικογένειες αναγκάζονται να σταματήσουν την κύηση λόγω τρόμου για το οικονομικό αύριο
ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ


ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΑ
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ μέτρα και, κυρίως, η ανασφάλεια που αισθάνονται πλέον οι Ελληνες για το μέλλον τους πλήττουν σημαντικά τον αριθμό των γεννήσεων. Την ίδια ώρα, καθημερινά όλο και περισσότεροι Eλληνες βάζουν τέλος στη ζωή τους.
Σχεδόν οι μισοί από τους αυτόχειρες οδηγούνται στο απονενοημένο διάβημα λόγω οικονομικών χρεών και ανεργίας

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια
20% λιγότερες οι εξωσωματικές στην Ελλάδα
25% περισσότερες οι εκτρώσεις. Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του 2011 ο αριθμός των εκτρώσεων θα ξεπεράσει τις 100.000
25% αύξηση των αυτοκτονιών. Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του 2011 θα ξεπεράσουν τις 500

Big brother

Ανάλυση στα γεγονότα
Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
 

Κάμερες παντού

Ο ήλιος του Μάη ήταν πάντα ο πιο γλυκός. Θυμάμαι τότε, καμιά 25αριά χρόνια πριν, που την κοπανάγαμε από την τάξη και πηγαίναμε στην πίσω αυλή του Λυκείου Συκουρίου και ξαπλώναμε στο γρασίδι.
Εκεί, με άσο σκέτο, καφέ στο πλαστικό και «Μουσικές Ταξιαρχίες» στο μαγνητοφωνάκι, κάναμε σχέδια για το καλοκαίρι που ήταν προ των πυλών, για το μέλλον μας, για τη ζωή μας.

Εκεί αποφασίζαμε, τρομάρα μας, πώς θα αλλάξουμε τον κόσμο, εκεί φλερτάραμε, άλλες φορές αθώα και άλλες όχι, εκεί ζήσαμε τους πρώτους μας έρωτες. Εκεί, στην πίσω αυλή με το γρασίδι, έφηβοι-παράνομοι, ταΐσαμε τα όνειρά μας με μεγάλες ελπίδες αλλά και μικρές ανοησίες... Και πάντα ήταν κάποιος στη γωνία να φυλάει τσίλιες μήπως έρθει ο λυκειάρχης.

Σίγουρα αυτή δεν είναι μια συνταγή επιτυχίας για μια κοινωνία και ένα εκπαιδευτικό σύστημα όπως το σημερινό, που προετοιμάζει εργάτες-ανέργους για την πιο άγρια μορφή του καπιταλισμού. Είναι μια συνταγή όμως, που είχε ως βασικό συστατικό την ελευθερία.

LinkWithin