Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Όλοι την Κυριακή στις Αφίδνες στις 4 το απόγευμα


Οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα διόδια - Πανελλαδικό Συντονιστικό ανοίγουν Πανελλαδικά τα διόδια την Κυριακή 9.1.11.

Οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων Πολιτών και Εργαζομένων Χαλκίδας - Εύβοιας συμμετέχουν στο άνοιγμα των διοδίων στις Αφίδνες την Κυριακή 9.1.11 ώρα 16.00

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Δικαιώματα εκπομπών αερίων θερμοκηπίου προς πώληση σε όσους θέλουν να καταστρέψουν τον πλανήτη. Πάρε κόσμε μόνο 14 ευρώ ο τόνος μόλυνσης!

Δελτίο τύπου των υπουργείων:

Στον καθορισμό της ποσότητας των αδιανέμητων δικαιωμάτων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών της περιόδου 2008-2012 που θα δημοπρατηθούν το 2011, προχώρησαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση τα Υπουργεία Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Η ποσότητα ορίζεται σε 10.000.000 τόνους δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, όπως προκύπτει από τα μέχρι σήμερα αδιανέμητα δικαιώματα εκπομπής που προορίζονταν για την κάλυψη νέων βιομηχανικών μονάδων της περιόδου 2008-2012 και τις εκτιμήσεις που υπάρχουν για τη λειτουργία νέων μεγάλων βιομηχανικών μονάδων την επόμενη διετία.

Με τη δημοπράτηση των δικαιωμάτων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, η Ελλάδα κάνοντας χρήση των διατάξεων της κοινοτικής οδηγίας, αποκτά έσοδα που θα αποδοθούν στο «Πράσινο Ταμείο». Η τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή ανά τόνο δικαιώματος εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα είναι περίπου 14 ευρώ/ τόνο.

Οι λεπτομέρειες της διαδικασίας δημοπράτησης θα καθοριστούν με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργείων Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Οικονομικών η οποία θα εκδοθεί εντός του Ιανουαρίου.

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Η πολιτική της κυβέρνησης στα τιμολόγια της ΔΕΗ: μειώσεις στους πλούσιους, αυξήσεις στους φτωχούς.

Ακριβότερο ρεύμα για 5.566.744 νοικοκυριά
Ευνοημένοι από την απόφαση της Τ. Μπιρμπίλη είναι 91.402 πλούσιοι που μένουν σε βίλες με πισίνες και πολυτελή διαμερίσματα και καταναλώνουν ηλεκτρικό ρεύμα πάνω από 3.001 κιλοβατώρες το τετράμηνο, καθώς το σχετικό τιμολόγιο μειώνεται 8,5%

«Φουσκωμένοι» έως και 11,1% είναι από σήμερα οι λογαριασμοί της ΔΕΗ για 5.566.744 μεσαία και χαμηλόμισθα νοικοκυριά καθώς και αγρότες, ενώ φθηναίνει κατά 8,5% το ρεύμα για 91.402 καταναλωτές με υψηλά εισοδήματα.

Σε ισχύ τέθηκαν οι αυξήσεις, αλλά και οι μειώσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, που αποφάσισε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τ. Μπιρμπίλη.

Ο κ. Ρέππας προσπαθεί να μας πείσει ότι το σύστημα των διοδίων είναι δίκαιο

O κ. Ρέππας μας κουνάει το δάχτυλό του;
Ο κ. Ρέππας αναφέρθηκε στο ζήτημα των διοδίων σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM.
Ο κ. Ρέππας προσπαθεί να μας πείσει ότι το σύστημα των διοδίων είναι δίκαιο γιατί σε όλες τις χώρες υπάρχουν διόδια. Όμως ούτε όλες οι χώρες έχουν διόδια ούτε το σύστημα των διοδίων είναι δίκαιο.
Ο κ. Ρέππας αναγνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα με τα διόδια και αποδίδει την απόφαση που δημιουργεί το πρόβλημα

LinkWithin