Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Αναβλήθηκε η επιβολή φόρου στις τηλεοπτικές διαφημίσεις

Μια είδηση που δεν θα μεταδοθεί ποτέ από την τηλεόραση είναι πως αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η επιβολή στα τηλεοπτικά κανάλια του ειδικού φόρου 20% για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις. Ο φόρος επρόκειτο να επιβληθεί την 1η Ιουλίου, αναβλήθηκε για την 1η Οκτωβρίου και χτες αποφασίστηκε να εφαρμοστεί την 1η Ιανουαρίου του 2013.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι μετατρέπονται με αλλεπάλληλα νομοσχέδια –και επίσημα πια- σε σκλάβους, οι μόνοι σύμμαχοι που έχει η διεφθαρμένη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι οι διεφθαρμένοι καναλάρχες και οι διεφθαρμένοι τηλεδημοσιογράφοι.

Η κυβέρνηση ξέρει πως η επιβίωσή της εξαρτάται από την επιβίωση των ΜΜΕ που την στηρίζουν (όλων δηλαδή). Και τους τα δίνει όλα. Βέβαια, και η επιβίωση των ΜΜΕ εξαρτάται από τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης. Κράτα με, να σε κρατώ.

πηγή: Πιτσιρίκος

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία.

«Η Ελευθερία οδηγεί το Λαό»
Ὅσοι τὸ χάλκεον χέρι
βαρὺ τοῦ φόβου αἰσθάνονται,
ζυγὸν δουλείας, ἂς ἔχωσι·
θέλει ἀρετὴν καὶ τόλμην
ἡ ἐλευθερία.

Αὐτὴ (καὶ ὁ μῦθος κρύπτει
νοῦν ἀληθείας) ἐπτέρωσε
τὸν Ἴκαρον· καὶ ἂν ἔπεσεν
ὁ πτερωθεὶς κ᾿ ἐπνίγη
θαλασσωμένος·

Ἀφ᾿ ὑψηλὰ ὅμως ἔπεσε,
καὶ ἀπέθανεν ἐλεύθερος.
Ἂν γένῃς σφάγιον ἄτιμον
ἑνὸς τυράννου, νόμιζε
φρικτὸν τὸν τάφον.

Ανδρέας Κάλβος

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Ο Κορκονέας πυροβολεί ακόμη, δύο χρόνια μετά…

Μπορεί η εικόνα του υψωμένου χεριού του ειδικού φρουρού που τραβά τη σκανδάλη να πάγωσε στο χρόνο, αφήνοντας χαραγμένη στη συλλογική μνήμη την ημερομηνία 6 Δεκεμβρίου 2008, μπορεί η λευκή σκόνη από τα υπολείμματα των δακρυγόνων και τις πέτρες να έχει ξεπλυθεί από τους δρόμους του κέντρου, όμως τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας πριν δύο χρόνια άφησαν το ανεξίτηλο σημάδι τους στις κατοπινές εξελίξεις.

Του Γιώργου Λαουτάρη, στην εφημερίδα ΠΡΙΝ της 6/12/2010

Το άγριο ξύλο που επιφύλαξε η αστυνομία στους φοιτητές που διαδήλωναν την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, αφήνοντας αιμόφυρτους νέους από χτυπήματα με πυροσβεστήρα στο κεφάλι, και στέλνοντας άλλους στο νοσοκομείο από κλωτσιές στο έδαφος, είναι μόνο μία μικρή και πολύ πρόσφατη προεικόνιση της νέας εποχής καταστολής και ανελευθερίας που γέννησε η αστική απάντηση στον Δεκέμβριο του 2008. Για να μείνουμε στα πιο πρόσφατα, η επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών, η δεύτερη πολιτική επιστράτευση μέσα σε πέντε μήνες μετά από την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών, είναι μαζί με την αστυνομική αυθαιρεσία η άλλη όψη της καθολικής επίθεσης στις δημοκρατικές ελευθερίες που βρίσκεται σε εξέλιξη και σε έξαρση. Αν ο Δεκέμβρης του 2008 ήταν το «βάπτισμα του πυρός», η οικονομική και κοινωνική κρίση που σοβεί σήμερα φέρνει τη βίαιη ενηλικίωση της εποχής του φόβου και των αντιδημοκρατικών τομών.

LinkWithin