Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Έψαλαν τα κάλαντα στα ΜΑΤ

Χθες συγκρότημα της Κερατέας τραγούδησε στα ΜΑΤ τους στίχους:
Τρίγωνα κάλαντα είμαστε παντού,
και ξύλο θα φάτε και μείωση μισθού!
Τρίγωνα κάλαντα μες στην Κερατιά,
Εδώ θα 'στε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονια!

Όλοι σήμερα στις 4 μμ στην Ελευσίνα για το τριπλό μπαϊπάς

Τρομονόμος και για δίωξη των φρονημάτων

ΜΕ ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ
Νέο «τρομονόμο», με διατάξεις που διευρύνουν το πεδίο των τρομο-αδικημάτων και διευκολύνουν τη δίωξη του φρονήματος, σχεδιάζει να φέρει στις αρχές του 2011 το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η δημόσια πρόκληση στην τέλεση τρομοκρατικών εγκλημάτων, η εκπαίδευση και η στρατολόγηση τρομοκρατών θα αποτελούν αυτοτελή αδικήματα με στόχο την πρόληψη της τρομοκρατικής δράσης μέσω του Διαδικτύου.

Οι ρυθμίσεις αυτές συμπληρώνουν το τοπίο των αλλαγών, που έκανε εν κρυπτώ το περασμένο καλοκαίρι η κυβέρνηση στην αντιτρομοκρατική νομοθεσία, νομιμοποιώντας ακόμη και τη δίωξη ως τρομοκρατών όσων συμμετέχουν σε δυναμικές συνδικαλιστικές και κοινωνικές διαδηλώσεις!

Για εκείνους που τα θεωρούν όλα αυτά υπερβολές, η πρόσφατη υπόθεση των 11 ανηλίκων της Λάρισας τους διαψεύδει, καθώς όλοι τους παραπέμφθηκαν και δικάστηκαν για τα επεισόδια του Δεκέμβρη του 2008 με βάση τον «τρομονόμο». Στη δίκη τους ωστόσο, που τελείωσε πρόσφατα, αθωώθηκαν από τις ανυπόστατες κατηγορίες του «τρομοκράτη»!

Κάτι «βρομάει» από τη Φυλή ώς την Κερατέα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ 4 ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Με τη διενέργεια δημόσιου διεθνή διαγωνισμού και για τα τέσσερα έργα μαζί, προβάδισμα θα έχουν οι μεγαλοεργολάβοι, καταγγέλλουν συνδικαλιστικοί φορείς

Της ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ nadia@enet.gr
Χριστουγεννιάτικο «δώρο» σε μεγαλοεργολάβους επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, προωθώντας για υπογραφή προγραμματική σύμβαση κατασκευής τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων, σύμφωνα με συνδικαλιστικούς φορείς.
Με συνοπτικές διαδικασίες η κυβέρνηση εκχωρεί τη διαχείριση των σκουπιδιών στους ιδιώτες, τριπλασιάζοντας έτσι τα τέλη που θα πληρώνουν οι καταναλωτές, τονίζουν οι εργαζόμενοι του ΕΣΔΚΝΑ.

Συναυλία Αγώνα χθές βραδυ στην Κερατέα. Νέα εκδήλωση αύριο.

Με μεγάλη επιτυχία έγινε στο Οβριόκαστρο, στον κόμβο Μητραντώνη. Βροντερό παρόν έδωσαν οι πολίτες της Κερατέας και των γύρω περιοχών. Πρωταγωνιστής, η νεολαία που με δύναμη, πάθος αλλά και χιούμορ μετέτρεψε τη συναυλία σε μία συνεχή διαδήλωση κατά της κυβέρνησης και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων τα οποία επιχειρούν να καταλάβουν την περιοχή χρησιμοποιώντας το ένοπλο κρατικό μηχανισμό της αστυνομίας. Μεγάλος αριθμός καλλιτεχνών. Το STOPCARTEL TV ήταν εκεί και μετέδωσε ΖΩΝΤΑΝΑ την εκδήλωση.

Αύριο, ημέρα των Χριστουγέννων (Σάββατο), στο ίδιο σημείο των εκδηλώσεων στις 8 θα παρακολουθήσουμε το θεατρικό Μίστερο Μπούφο του Ντάριο Φο από το θίασο Τσιριτσάντζουλες. Θα ακολουθήσει συναυλία με νεανική συγκροτήματα. Και κάθε μέρα θα υπάρχουν μουσικά δρώμενα κατά τις βραδυνές ώρες.

πηγή: Stop Cartel

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Όλοι μαζί με μια κιθάρα στο Οβριόκαστρο

Το χάσαμε το τρένο...

Δραστικές περικοπές στα δρομολόγια - Αυξήσεις-σοκ στις τιμές των εισιτηρίων

Άγριο μαχαίρι στα σιδηροδρομικά δρομολόγια και αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων που φτάνουν ως και το 68% με τα διαθέσιμα στοιχεία, περιλαμβάνει το επιχειρησιακό σχέδιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που μετά από αρκετές παλινωδίες το βράδυ της Τετάρτης δημοσιεύθηκε το πρωί της Πέμπτης στο διαδίκτυο. Καταργούνται ουσιαστικά τα δρομολόγια στο μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου και της Κεντρ. Ελλάδας, ενώ μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού θα είναι τα δρομολόγια για τη Θράκη.
Στο όνομα των περικοπών και ακολουθώντας πιστά τις επιταγές του μνημονίου για έλεγχο των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ περιορίζει δραστικά τα δρομολόγια, αφήνοντας στην ουσία μόνο το τμήμα Αθήνα-Θεσσαλονίκη και τους προαστιακούς των δύο πόλεων. Αναλυτικά διακόπτονται μέχρι νεωτέρας τα δρομολόγια στις γραμμές:

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Να εξαιρεθεί από τον κανόνα 1 προς 5... όχι οι δάσκαλοι, ούτε οι γιατροί,... η ΕΛ.ΑΣ.

«Η υφιστάμενη δύναμη της ΕΛΑΣ, υπολείπεται σημαντικότατα της οργανικής της δύναμης» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, προσθέτοντας ότι «είναι προφανές, πως για τα σώματα ασφαλείας, δεν θα πρέπει να ισχύσει ο κανόνας ‘μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις’ που θα ισχύσει στο υπόλοιπο Δημόσιο».

«Η συστηματικά συγκρουσιακή διεκδίκηση αιτημάτων, μπορεί να προσφέρει σε ορισμένους βραχυπρόθεσμα πολιτικά οφέλη καθώς ψαρεύουν στα θολά νερά ανασφάλειας και αδιεξόδων, αλλά ως αποτέλεσμα, βυθιζόμαστε σε έναν φαύλο κύκλο διαρκώς κλιμακούμενης βίας» ανέφερε ο κος Παπουτσής, διακρίνοντας και έναν επικίνδυνο εθισμό της κοινωνίας στη βία, την οποία πλέον, αποδέχεται μοιρολατρικά.

πηγή: Ζούγκλα

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Επιδρομή ΜΑΤ στην Κερατέα το Σαββατόβραδο και μπλάκ άουτ πληροφόρησης

Νέα απρόκλητη επιδρομή των ΜΑΤ. Άγριος ξυλοδαρμός δυο γυναικών και συλλήψεις. Αποφασιστικότητα των κατοίκων. Παράνομη απαγόρευση μετακίνησης και ελεύθερης πληροφόρησης από την Αστυνομία και απειλές πρός το STOPCARTEL από αγνώστους.

Σαββατόβραδο επεισοδίων στη Λεωφόρου Λαυρίου απέναντι στο χώρο που πρόκειται να κατασκευαστεί ΧΥΤΥ. Σε μία απρόκλητη επιδρομή των ΜΑΤ εναντίον των περίπου 3000 πολιτών κατοίκων της Κερατέας, που ήταν ειρηνικά συγκεντρωμένοι επί του δρόμου, ξυλοκοπήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων δύο γυναίκες.

Πρώτα ήρθαν...

Πρώτα ήρθαν για τους κομουνιστές,
και δεν αντιτάχθηκα γιατί δεν ήμουν κομουνιστής.

Μετά ήρθαν για τους συνδικαλιστές,
και δεν αντιτάχθηκα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.

Μετά ήρθαν για τους Εβραίους,
και δεν αντιτάχθηκα γιατί δεν ήμουν Εβραίος.

Όταν ήρθαν για μένα,
δεν είχε μείνει κανείς να αντιταχθεί.

Martin Niemöller

LinkWithin