Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Αγώνας διαρκής, πολύμορφος, αδιάλλακτος μέχρι την τελική νίκη. Ή εμείς ή αυτοί.

Χθες, Παρασκευή 4-3-11, μετά το πολύ πετυχημένο δίωρο άνοιγμα των διοδίων της Ελευσίνας (εθνική οδός) από τις Επιτροπές Αγώνα «Δεν Πληρώνω», κατευθυνθήκαμε προς την Αττική οδό προκειμένου να γυρίσουμε σπίτι.

Είχαμε αποφασίσει να βιντεοσκοπήσουμε, προκειμένου να παρουσιαστεί με απλό τρόπο στους συναγωνιστές, το πώς προβαίνουμε ατομικά στη μη καταβολή διοδίων, με δήλωση αδυναμίας πληρωμής και απαίτηση έκδοσης απόδειξης επί πιστώσει.

Θα το κάναμε σαν να υπήρχε αστυνομικός της τροχαίας, είτε στην πραγματικότητα υπήρχε είτε όχι.

Έτσι όντως κάναμε αλλά η υπάλληλος στο γκισέ μετά από επικοινωνία με τα κεντρικά και με τη συμβουλή του επόπτη βάρδιας των διοδίων αρνήθηκε να μας ανοίξει την μπάρα και να μας εκδώσει απόδειξη επί πιστώσει κατακρατώντας μας παράνομα για τουλάχιστον 45 λεπτά της ώρας.

Εμείς φυσικά, παρουσία και άλλων συναγωνιστών που γυρνούσαν εκείνη την ώρα από την κινητοποίηση, αφού ενημερώσαμε την υπάλληλο ότι διαπράττει το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης το οποίο διώκεται αυτόφωρα καθώς και το αδίκημα της άρνησης έκδοσης φορολογικού στοιχείου, καλέσαμε την αστυνομία.

Έγιναν συλλήψεις και οδηγηθήκαμε στο τμήμα.

Εμείς φυσικά γνωρίζαμε ότι οι δικηγόροι της Αττικής οδού θα δασκάλευαν την ταμία και τον επόπτη να καταθέσουν και αυτοί μηνύσεις για συμψηφισμό.

Ήμασταν όμως αποφασισμένοι να παραμείνουμε ακόμα και 4 μέρες στο κρατητήριο, προκειμένου να στηρίξουμε μέχρι τέλους τον αγώνα μας απέναντι στο φασισμό των εταιριών των μεγαλοεργολάβων, οι οποίες δρουν σαν νταβατζήδες των δρόμων, κάνοντας πρακτικά ότι γουστάρουν με τις ευλογίες των κυβερνήσεων, που αποτελούν το πολιτικό τους προσωπικό.

Επίσης θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα πλήγμα στο ηθικό των εκτελεστικών τους οργάνων, αλλαγή της τακτικής τους απέναντι στους οδηγούς, καθώς και ρήξη στη συνείδησή τους όσον αφορά τις σχέσεις τους με τους εργοδότες οι οποίοι για 3 και 60 τους υποχρεώνουν να προβαίνουν σε αδικήματα έναντι της ελευθερίας των πολιτών.

Οι υπάλληλοι στην πραγματικότητα δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά το σάκκο του μποξ, ανάμεσα σε ένα πόλεμο μεταξύ του μαχόμενου λαού και των μαγαλοεργολάβων και τραπεζιτών που σε συνεργασία με την κυβέρνηση μας πίνουν το αίμα.

Καταθέσαμε μηνύσεις για παράνομη κατακράτηση και για παρακώλυση συγκοινωνίας και οι υπάλληλοι καταθέσαν μηνύσεις (κατόπιν εντολών των δικηγόρων τους) για ψευδή καταμήνυση, επειδή ισχυρίστηκαν ότι δεν μας είχαν εγκλωβισμένους για 45 λεπτά αλλά για 20 λεπτά(!!!) κατόπιν άνωθεν εντολών, για παρακώλυση συγκοινωνίας επειδή όπως ισχυρίζονται μέσω (προφανέστατα παράνομων) αρχείων της εταιρίας το συγκεκριμένο όχημά μας είχε περάσει 14 φορές τα διόδια της Αττικής οδού χωρίς να πληρώσει, με τον οδηγό να σπρώχνει την μπάρα, άρα θα μπορούσε να σπρώξει την μπάρα για ακόμη μια φορά!!!!!!!!!

Τέλος μας μήνυσαν για δυσφήμηση, διότι με την πράξη μας, λένε ότι απέναντι στη Αττική Οδό ΑΕ, φαίνονται ως ανίκανοι υπάλληλοι, συνεπώς μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους.

Το τελευταίο, είναι μία εκβιαστική προσπάθεια της εργοδοσίας να βουλώσει τα στόματα των υπαλλήλων και να τους πει ότι αν «δεν είναι καλά παιδιά» τότε θα χάσουν τη δουλειά τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ενώ η κανονική διαδικασία θα ήταν η αυτόφωρη, με τις συλλήψεις μας και την παραμονή μας στο κρατητήριο μέχρι την Τρίτη το πρωί, κάτι για το οποίο ήμασταν προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι, οι μεγαλοεργολάβοι κίνησαν γη και ουρανό προκειμένου ο εισαγγελέας υπηρεσίας να πει προφορικά στο διοικητή του τμήματος ο οποίος έσπευσε βραδυάτικα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, να αφεθούμε όλοι ελεύθεροι και να οριστεί τακτική δικάσιμος.

Οι αστυνομικοί του τμήματος μας είπαν πως κάτι τέτοιο ήταν πρωτοφανές!!

Ο αγώνας μας ουσιαστικά, αυτή την περίοδο παίρνει νέα μορφή και καινούργιες διαστάσεις.

Το άρθρο του Reuters είναι χαρακτηριστικό για το πόσο επικίνδυνο θεωρούν το Κίνημά μας, όλα τα λαμόγια που μας διαφεντεύουν και μας ξεζουμίζουν, ντόπια και πολυεθνικά.

Ο πόλεμος έχει ξεκινήσει και τα αντίπαλα στρατόπεδα έχουν χωριστεί. Το ποτάμι πλέον δε γυρίζει πίσω.

Η αλληλεγγύη των συναγωνιστών μας που έσπευσαν στο τμήμα και παρέμειναν μέχρι πολύ αργά το βράδυ, όπου αποχώρησαν κατόπιν δικής μας προτροπής προκειμένου να ξεκουραστούν, καθώς και τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα συναγωνιστών οι οποίοι θέλησαν να μεταβούν στο αστυνομικό τμήμα, είναι η δύναμη μας.

Ο αδιάλλακτος, διαρκής και ανένδοτος αγώνας μας είναι η συνταγή της τελικής μας νίκης!

Επιτέλους ο λαός πρέπει να επανακαταλάβει τη δημόσια περιουσία που εξ ορισμού του ανήκει!

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ηλίας και Λεωνίδας Παπαδόπουλος, μέλη των Επιτροπών Αγώνα «Δεν Πληρώνω»

πηγή: Επιτροπές Κατοίκων, Πολιτών & Εργαζομένων ενάντια στα διόδια - Πανελλαδικό Συντονιστικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin