Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Νερό από τον Μόρνο θα πίνουν οι κάτοικοι των Οινοφύτων

πηγή: Ασωπός SOS

ΠΑΛΙ ΑΠΕΞΩ ΜΕΝΕΙ Ο ΩΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΑ Ωρωποχώρια!

ΓΙΑΤΙ;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΙΣ, ΝΑ ΓΙΑΤΙ!

Ούτε ο Δήμαρχος, ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι, ούτε οι πολιτευτές, παλαιοί και νέοι, όλοι κάνουν λες και δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα στην περιοχή!

Και αντί να μιλούν για το βασικότερο πρόβλημα της περιοχής, το νερό και γενικά την ρύπανση, οι περισσότεροι παλιοί συναγωνιστές τώρα ασχολούνται με τις εκλογές και τα διόδια και το μνημόνιο!

ΒΑΛΤΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ρε παιδιά – ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ!

Οι αυτοδιοικητικοί δεν εφαρμόζουν την οικονομική πολιτική του κράτους, η τοπική αυτοδιοίκηση, δεν έχει, και ούτε πρέπει να έχει ουδεμία σχετική αρμοδιότητα!

Ασχοληθείτε λοιπόν με τα προβλήματα των αρμοδιοτήτων σας, με τα θέματα που μας καίνε και αφήστε τις μαλακίες περί μνημονίων!

Χέστηκε η φοράδα μας στο αλώνι αν οι πολίτες του Ωρωπού εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μνημόνιο. Όλη η Ελλάδα την εκφράζει!

Μπορείτε να αλλάξετε κάτι σε αυτό;

Νερό όμως ασφαλές, μπορούμε να φέρουμε, όπως στα Οινόφυτα, όπως στην Θηβα, όπως στο Δήλεσι, όπως στην Μεσσαπία.

ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ θα είμαστε όταν θα μείνουμε μόνοι εμείς, χωρίς ασφαλές νερό; Και με τις επόμενες εκλογές 4 χρόνια μακριά;;;

Asopos SOS

Πηγή: www.in.gr

Με νερό του Μόρνου τροφοδοτούνται στο εξής τα Οινόφυτα, περιοχή που αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα περιβαλλοντικής μόλυνσης και όπου η θνησιμότητα από καρκίνο είναι αυξημένη κατά 14% σε σχέση με εκείνη των κατοίκων σε όλο τον νομό Βοιωτίας. Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στις δράσεις του ΥΠΕΚΑ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαχείρισης του Περιβαλλοντικού Κινδύνου για την ευρύτερη περιοχή της λεκάνης απορροής του Ασωπού ποταμού.

Όπως έγινε γνωστό, εντός των ημερών υπογράφεται σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΚΑ, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ΕΥΔΑΠ, βάσει του οποίου, με χρηματοδότηση από το ΥΠΕΚΑ, η Περιφέρεια θα προχωρήσει στην άμεση δημοπράτηση των έργων αναβάθμισης του διυλιστηρίου της Θήβας και τροφοδότησης με νερό του Μόρνου των οικισμών Νεοχωράκι και Ελαιώνας, αξιοποιώντας με τη μορφή Τεχνικού Συμβούλου την εμπειρία και τεχνογνωσία της ΕΥΔΑΠ.

Παράλληλα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό «Ποιοτικών Περιβαλλοντικών Προτύπων στον ποταμό Ασωπό και Οριακών Τιμών Εκπομπών υγρών βιομηχανικών αποβλήτων στη λεκάνη απορροής του Ασωπού» με την οποία καθορίζονται αυστηρά ποιοτικά όρια τόσο για τον Ασωπό όσο και για τις εκπομπές των υγρών βιομηχανικών αποβλήτων της περιοχής.

Επίσης, με στόχο την ουσιαστική εφαρμογή των επιταγών της παραπάνω απόφασης, με εντολή της υπουργού ΠΕΚΑ Τίνας Μπιρμπίλη, έχει εκδοθεί σχετική ερμηνευτική εγκύκλιος και συστήθηκε Επιτροπή από στελέχη του υπουργείου η οποία, υπό τον συντονισμό των Ειδικών Γραμματέων Ανδρέα Ανδρεαδάκη και Μαργαρίτας Καραβασίλη, θα συνεργασθεί με αντίστοιχη επιτροπή του ΣΕΒ για την προώθηση των ενεργειών που είναι αναγκαίες για τη συμμόρφωση των βιομηχανιών της περιοχής με τις επιταγές της Υπουργικής Απόφασης.

Με απόφαση της κ. Μπιρμπίλη συστήθηκε Ομάδα Εργασίας από στελέχη του υπουργείου, έργο της οποίας είναι η άμεση καταγραφή των λειτουργικών προβλημάτων της εγκατάστασης επεξεργασίας αστικών λυμάτων στα Οινόφυτα και η διαμόρφωση προτάσεων για αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών.

Τέλος, σε συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία, εξετάζεται η σκοπιμότητα για χαρακτηρισμό της λεκάνης του Ασωπού ως ευπρόσβλητης σε νιτρορύπανση περιοχής και διαμόρφωσης και εφαρμογής κατάλληλου αγροπεριβαλλοντικού προγράμματος μέτρων, σε εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας περί νιτρορύπανσης γεωργικής προέλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin