Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Απελευθερώθηκαν τα διόδια Αφιδνών


Σήμερα, Παρασκευή 11 Ιουνίου, απελευθερώθηκαν τα διόδια Αφιδνών για 3 ώρες (5:30 - 8:30). Η ανοιχτή πρωτοβουλία πολιτών βόρειας Αττικής έδωσε το παρόν μαζί με τις επιτροπές αγώνα κατοίκων, πολιτών και εργαζομένων ενάντια στα διόδια που οργάνωσαν την κινητοποίηση.
Τα οχήματα διέρχοταν χωρίς να καταβάλουν το χαράτσι και οι αντιδράσεις των οδηγών ήταν ενθουσιώδεις, έγινε πανζουρλισμός από τα κορναρίσματα και τις φωνές. Στους διερχόμενους μοιράστηκε ενημερωτικό φυλλάδιο με το σήμα "Δεν πληρώνουμε" που μπορεί να τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο. Εντύπωση προκάλεσε ο πολύ μεγάλος όγκος των εργαζόμενων που χρησιμοποιούσαν τα διόδια για να επιστρέψουν σπίτι από την εργασία τους. Ταξιδιώτες που επέστρεφαν στην Αθήνα, κρατώντας ένα μάτσο αποδείξεις διοδίων, μας ζητούσαν να τους ενημερώσουμε για την άρνηση πληρωμής λέγοντας "Δεν πάει άλλο, συμφέρει καλύτερα το αεροπλάνο".
Ο αγώνας μας για την κατάργηση των διοδίων σε όλη την Ελλάδα συνεχίζεται καθημερινά, αρνούμαστε να πληρώσουμε το χαράτσι σε κάθε διέλευση. Με την όλο αυξανόμενη μαζικότητα του κινήματος "δεν πληρώνω" είναι δεδομένη η επιτυχία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin