Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Το ΙΝΚΑ (ΝΕΟ ΙΝΚΑ) συμπαρατάσσεται με τις επιτροπές αγώνα κατοίκων, πολιτών, εργαζομένων ενάντια στα διόδια

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 22/7/2010 στο εργατικό κέντρο Πειραιά, η συνέντευξη τύπου των επιτροπών αγώνα κατοίκων, πολιτών, εργαζομένων ενάντια στα διόδια με κεντρικούς ομιλητές τους Βασίλη Παπαδόπουλο (Αφίδνες), Αργύρη Αλεξίου (Τραγάνα), Δημήτρη Ντινοδήμος (Ωρωπός), Παναγιώτης Μαδιάς (πραγματογνώμονα τροχαίων ατυχημάτων και ασφάλειας οδικού δικτύου ) και Δημήτρη Καραμήτσα (δικηγόρο-αντιπρόεδρο του ΝΕΟΥ ΙΝ.ΚΑ).

Τη συνέντευξη συντόνισε ο Νίκος Θωμαδάκης (Ωρωπός).

Στην συνέντευξη παρίσταντο, χαιρέτησαν και έλαβαν το λόγο πολίτες αγωνιστές, δημοσιογράφοι και αντιπρόσωποι οργανώσεων και φορέων που συμμετέχουν στο κίνημα κατά των διοδίων (αντιμονοπωλιακή οργάνωση «STOP CARTEL», Ενωση Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Εσωτερικών, Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσοκομειακών Γιατρών).

Στην συνέντευξη τύπου αναλύθηκε από τους ομιλητές η πορεία, οι στόχοι και η εξέλιξη του αγώνα ενάντια στην παράνομη επιβολή τελών διοδίων σε όλη την χώρα.

Παρουσιάστηκε η πολύπλευρη αντισυνταγματικότητα και παράνομη συμπεριφορά κράτους και εταιρειών που προσβάλλει άμεσα στοιχειώδη και βασικά ανθρώπινα δικαιώματα (ελευθερία μετακίνησης, επικοινωνία, ανάπτυξη προσωπικότητας).

Ο αντιπρόεδρος της ένωσής μας, δικηγόρος Δημήτρης Καραμήτσας, δήλωσε την άμεση συμπαράταξη της ενώσεώς μας στο κίνημα και της απόφαση των ενώσεων καταναλωτών ΙΝ.ΚΑ. (ΝΕΟ ΙΝ.ΚΑ.), ΙΝΚΑ Μακεδονίας, ΙΝΚΑ Ηπείρου και ΒΙΟ.ΖΩ. να κινηθούν δικαστικά για την κατάργηση των διοδίων μαζί με τις επιτροπές αγώνα και τους πολίτες που τις συγκροτούν.

Κεντρική θέση της ενώσεώς μας, η οποία διατυπώθηκε και στην ομιλία του αντιπροέδρου μας Δημήτρη Καραμήτσα, είναι ότι η επιβολή διοδίων στους δρόμους (οι οποίοι κατά το νόμο είναι κοινόκτητοι και κοινόχρηστοι) παραβιάζει πολλαπλά και βάναυσα τον κοινόχρηστο χαρακτήρα τους και στερεί τους πολίτες από κεφαλαιώδη συνταγματικά δικαιώματα. Η συμπεριφορά της πολιτείας και όσων επιδιώκουν να κερδοσκοπήσουν από την εκμετάλλευση των κοινόκτητων και κοινόχρηστων οδών της χώρας μας είναι παντελώς παράνομη και αδικαίωτη νομικά, πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά.

Το Νέο ΙΝ.ΚΑ. καλεί τα μέλη του και τους Έλληνες πολίτες να συμπαραταχθούν στον αγώνα για την κατάργηση των παράνομων διοδίων που με σκοπό κερδοσκοπίας έχουν στηθεί σε όλη την χώρα και κάνουν δαπανηρότατη και αδύνατη για πολλούς την ελεύθερη μετακίνηση των Ελλήνων πολιτών στην χώρα τους.

πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin