Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Τίποτε δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ιδέα που έχει έρθει η ώρα της.

Κατά τη συνεδρίαση του συντονιστικού ΒΑ Αττικής κατά των διοδίων στις 9 Ιουνίου 2010 αναφέρθηκαν τα:
Π.Θ.: Θυμίζω ότι η απόφασή μας είναι να καταργηθούν τα διόδια εντός Αττικής και να συνεργαστούμε με επιτροπές από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Δ.Ν.: Πώς είναι δυνατόν να ζητάμε την αλληλεγγύη των διερχόμενων εργαζόμενων από την Θήβα, και των πολιτών από την Εύβοια όταν καταθέτουμε φάκελο στη βουλή ζητώντας να μεταφερθούν τα διόδια Αφιδνών μετά τη Μαλακάσα;
Π.Χ.: Αυτό ήταν ένα λάθος.
Πράγματι λάθη γίνονται, όμως όταν έχει ψηφιστεί από το συντονιστικό ένα κείμενο για να συνοδεύει το φάκελο στη βουλή που δεν περιέχει αυτή τη φράση και εμφανίζεται τελικά στο φάκελο, σίγουρα υπάρχει κάποιο σοβαρότατο πρόβλημα με τις γραμματείες και τις εκτελεστικές γραμματείες που μετά από πολύ καιρό είναι προσωρινές.
Μήπως τελικά το λάθος είναι η διαρροή της πληροφορίας;
Όχι, θα είμαι καλοπροαίρετος, απλά κάποιος το έγραψε κατά λάθος και κανείς δεν το παρατήρησε πριν πάει αυτό το αίτημα στη βουλή. Η θέση λοιπόν του συντονιστικού της ΒΑ Αττικής παραμένει να καταργηθούν τα διόδια εντός Αττικής.

Στο δελτίο τύπου που εκδόσαμε για την κινητοποίηση αναφέραμε:
Ο αγώνας μας για την κατάργηση των διοδίων σε όλη την Ελλάδα συνεχίζεται καθημερινά, αρνούμαστε να πληρώσουμε το χαράτσι σε κάθε διέλευση. Με την όλο αυξανόμενη μαζικότητα του κινήματος "δεν πληρώνω" είναι δεδομένη η επιτυχία μας.

Χθες αναρτήθηκε ως πρωτοσέλιδο στο site του συντονιστικού ΒΑ Αττικής το παρακάτω:



Δεν θα πάρουν άριστα στην αντιγραφή γιατί υπάρχει διαφορά. Έγινε αντικατάσταση της φράσης "σε όλη την Ελλάδα" με την φράση "στην Β.Α ΑΤΤΙΚΗ" .
Δηλαδή τώρα αρχίσαμε εκπτώσεις, από το να καταργηθούν τα διόδια στην Αττική, να καταργηθούν τα διόδια στην Β.Α Αττική. Ή είναι κι αυτό λαθάκι της γραμματείας, που είναι υπεύθυνη για τις αναρτήσεις; Διαφέρουν άραγε σε τίποτα τα προβλήματα των Μεγαρέων από τα δικά μας; Μήπως εκεί τα διόδια δεν έχουν ξεφυτρώσει παντού; Μήπως κι εκεί δεν έχουν χρυσοπληρώσει τους δρόμους; Μήπως τους κάνουν αναλογική χρέωση της διαδρομής; Α! Ναι η διαφορά μας είναι ότι εμείς έχουμε μολυσμένο νερό κι αυτοί μολυσμένο αέρα. Συνεπώς δεν μπορούν να απολαύσουν κι αυτοί ελεύθερους δρόμους.

Για αυτά και για άλλα πολλά, τα μέλη της πρωτοβουλίας μας δεν θα συμμετέχουν πλέον στο συντονιστικό της ΒΑ Αττικής. Επιλέξαμε να συνεργαστούμε με τις επιτροπές κατοίκων, πολιτών & εργαζομένων που έχουν συνέπεια λόγου και έργων και είμαστε σίγουροι ότι δε θα μας πουλήσουν.
Το κίνημα θα βρίσκει πάντα λύσεις. Όπως λέει και ο Βίκτωρ Ουγκώ «Τίποτε δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ιδέα που έχει έρθει η ώρα της.»

Στους συναγωνιστές του συντονιστικού της ΒΑ Αττικής αφιερώνω τους παρακάτω στίχους:

Κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί, πλήρες και αύταρκες. Κάθε άνθρωπος είναι ένα τμήμα της ηπείρου, ένα κομμάτι της στεριάς. Αν ένας σβώλος χώμα παρασυρθεί από τη θάλασσα, η Ευρώπη μικραίνει, σα να είχε καταβυθιστεί ένα ακρωτήρι, σα να χανόταν το αρχοντικό των φίλων σου ή το δικό σου. Ο θάνατος κάθε ανθρώπου με ελαττώνει, γιατί ανήκω στην ανθρωπότητα. Και γι’ αυτό μη στέλνεις να ρωτήσεις για ποιόν χτυπάει η καμπάνα· χτυπάει για σένα.
-- John Donne

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin