Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Γιατί δεν συμμετέχουμε στην προεκλογική πανελλαδική συνάντηση

Οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων είναι μια συνιστώσα, η πιο μαχητική και ίσως η πιο «ακραία» του κινήματος ενάντια στα διόδια, αφού δεν ζητάμε να «πάνε οι μπάρες αλλού» αλλά να καταργηθούν πλήρως τα διόδια, μαζί και τα κρατικά.
Το κίνημα μας επεκτείνεται ραγδαία αλλά ο μεγαλύτερος παράγοντας συμμετοχής στο κίνημα μας και στις Επιτροπές Αγώνα είναι η οικονομική κρίση και η αδιαλλαξία μας. Δεν κάνουμε χαρτοπόλεμο, δεν συναλλασσόμαστε με κυβερνήσεις, εταιρείες, τοπάρχες και βουλευτές, δεν ζητάμε από κανέναν να μας ψηφίσει για κάποια θέση. Λειτουργούμε συνελευσιακά, δεν έχουμε αρχηγούς, δεν παίρνουμε χρήματα από κανένα συρτάρι και ο καθένας μας συμβάλλει στο κίνημα για να νικήσουμε.
Συμφωνούμε με την πανελλαδική συνάντηση όλων των κινήσεων, συλλογικοτήτων και των δικών μας επιτροπών αγώνα.
Αποτελεί δυσφήμηση για το κίνημά μας η αφίσα με το σύνθημα "Τις... μπάρες αλλού!". Δεν θα μπορούσαμε ούτε κατ' ελάχιστο να είχαμε συμφωνήσει σε μια τέτοια λογική.

Που να πάνε οι μπάρες; Στο γείτονα; Στο παρακάτω χωριό;

Δημοσιεύουμε μία απάντηση που καλύπτει το κίνημά μας:

Στο δρόμο για τη ΔΕΘ συναντήσαμε πολλούς, στη Λεπτοκαρυά κανένας!

Δυο ημέρες μετά την επιτυχημένη πανελλαδική δράση που οργάνωσαν οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών & Εργαζομένων με το σύνθημα «Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες!», η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας, μας απέστειλε πρόσκληση για μια πανελλαδική συνάντηση όλων των επιτροπών, κινήσεων, και συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται ενάντια στα διόδια.
Η τεράστια απήχηση της πανελλαδικής δράσης, η συμμετοχή χιλιάδων πολιτών, μόνο ικανοποίηση μας προκαλεί. Εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν σε όλα τα διόδια του άξονα Αθήνα- Θεσσαλονίκη, στη βάση του προγράμματος που είχε έγκαιρα αναρτηθεί στο blog των Επιτροπών Αγώνα. Πάνω σε αυτό το πρόγραμμα και όλο τον επιχειρησιακό σχεδιασμό συντάχθηκαν όσοι συμμετείχαν στη πανελλαδική δράση.

Η αυτοκινητοπομπή των Επιτροπών Αγώνα εκτέλεσε με ακρίβεια όλο το πρόγραμμα που είχε σχεδιαστεί, σε όλα τα διόδια συνάντησε τις τοπικές Επιτροπές Αγώνα, κινήσεις, φορείς και συλλογικότητες που την ανέμεναν, για να ενωθεί η οργή κατά των ληστρικών εταιρειών διοδίων και των κυβερνήσεων σε ένα ποτάμι μέχρι τη Θεσσαλονίκη, με τελευταία στάση το σταθμό των διοδίων στα Μάλγαρα.
Μοναδική εξαίρεση ήταν στα διόδια της Λεπτοκαρυάς. Εκεί η αυτοκινητοπομπή πραγματοποίησε απλή διέλευση αν και η συμφωνία μας με τις κινήσεις της Πιερίας ήταν να αναμένουν την άφιξη της αυτοκινητοπομπής, η οποία αν και βρέθηκε στο σταθμό διοδίων 15 λεπτά νωρίτερα από το πρόγραμμα, συνάντησε τελικά μόνο τους υπαλλήλους των διοδίων!
Τεκμήριο γι αυτό αποτελεί το video του Stop Cartel, το οποίο μετέδιδε live στο internet τη πανελλαδική μας δράση.
Μια διαφορετική κατάσταση στήθηκε στα Μάλγαρα, όταν η Ακρίβεια Στοπ έσπασε τη συμφωνία κοινής αναχώρησης από Θεσσαλονίκη προς το σταθμό Μαλγάρων μόνο και μόνο για να πιάσει πόστο στα κανάλια αλλά και για να προετοιμάσει τελετή υποδοχής υποψήφιου περιφερειάρχη!
  • Επειδή οι Επιτροπές Αγώνα τηρούν τα συμφωνηθέντα με όλες τις κινήσεις που δραστηριοποιούνται στα διόδια
  • Επειδή οι Επιτροπές Αγώνα συντάσσονται στο κοινό αγώνα με όλους όσους βρίσκονται στους δρόμους και σε αδιάλλακτο αγώνα κατά των εταιρειών διοδίων, κυβερνήσεων που πτώχευσαν τη χώρα, τοπαρχών και κομματαρχών που θυμούνται το λαό στις εκλογές
  • Επειδή οι Επιτροπές Αγώνα δεν εγκαταλείπουν κανένα συναγωνιστή με το νεύμα του πρώτου υποψήφιου περιφερειάρχη ή δημάρχου που περνάει μπροστά μας, ούτε σκοπεύουμε να θάψουμε το κίνημα στις κάλπες του Καλλικράτη
  • Επειδή οι Επιτροπές Αγώνα έχουν αποφασίσει να λειτουργήσουν με τοπικές συνελεύσεις και όχι με βάση λίστα 50 ερωτηθέντων που «εκπροσωπούν» το κίνημα κατά των διοδίων
  • Επειδή οι Επιτροπές Αγώνα αγωνίζονται για «Ελεύθερους δρόμους για όλους», καλώντας «Όλοι στους δρόμους για την ελευθερία», παλεύουμε για τη κατάργηση όλων των διοδίων αλλά και κάθε μπάρας που φράζει τη ζωή μας και όχι να πάνε «οι μπάρες…αλλού»
Προτείναμε το Πανελλαδικό Συντονιστικό κατά των διοδίων να γίνει αμέσως μετά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη, έτσι ώστε κανένας να μην εκμεταλλευτεί το κίνημά μας για μικροπολιτικούς εκλογικούς σκοπούς αλλά και για να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία για μια πανελλαδική συνάντηση από τα κάτω και όχι από τα πάνω.

Οι Επιτροπές Αγώνα θα πραγματοποιήσουν την επόμενη περίοδο τοπικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων κατά των διοδίων αλλά και τις μεθόδους επέκτασης του αγώνα μας κατά της ιδιωτικοποίησης κοινωνικών και συλλογικών αγαθών.

Ελπίζουμε συναγωνιστές, την επόμενη φορά, να σας συναντήσουμε στους δρόμους του κοινού αγώνα.

18/9/2010

Γιάννης Χατζηγιάννης
Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών & Εργαζομένων Θεσσαλίας



Ποιοι θέλουν οι μπάρες να έρθουν έξω από το σπίτι σου;

Ακρίβεια - STOP!


Ο τόπος μου - Ομάδα εθελοντικής δράσης Ν. Πιερίας


Συντονιστική Επιτροπή Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής



πηγή: Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών & Εργαζομένων ενάντια στα διόδια - Πανελλαδικό Συντονιστικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin