Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ανοιχτή Συνέλευση Κινημάτων στις Αφίδνες

Χθες, 23/09/2010, στις Αφίδνες, πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία η ανοικτή συνέλευση στην οποία συμμετείχαν οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων Πολιτών και Εργαζομένων κατά των διοδίων Β. Αττικής, η Ανοικτή Πρωτοβουλία Β. Αττικής και Ευβοϊκού και το κίνημα ενάντια στα ΧΥΤΑ Γραμματικού.
Έγινε ενημέρωση πάνω στην πάλη κατά των διοδίων, πάνω στη μόλυνση του Ασωπού και της εξαιτίας αυτής ακαταλληλότητας του νερού αλλά και των τροφίμων που αρδεύονται από αυτόν τον υδροφόρο ορίζοντα. Εκτενής ενημερωτική αναφορά έγινε για τα ΧΥΤΑ Γραμματικού καθώς και για την προσπάθεια καταπάτησης της Πάρνηθας από το καζίνο και την εκκλησία . Έγινε αναφορά στο ξεπούλημα του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού στα πετροδολλάρια των σεϊχηδων του Κατάρ. Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία πρώην υπαλλήλου των διοδίων και οι αποκαλύψεις για την κατ΄εντολή της διέυθυνσης προσπάθειας παράνομης κατακράτησης για 4 λεπτά στους αρνούμενους να πληρώσουν το χαράτσι των διοδίων. Επίσης έγινε αποκαλυπτική συζήτηση για την παράνομη χρήση των καμερών των διοδίων.
Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση, τοποθετήσεις των συναγωνιστών και προτάσεις για δράση. 
Κοινή συνισταμένη αποτέλεσε η άποψη για ανάγκη ενότητας όλων των κινημάτων, τα οποία αποτελούν ρυάκια αντίστασης απέναντι στην κοινή γενεσιουργό αιτία όλων αυτών των προβλημάτων που δεν είναι άλλη από το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. 
Αποφασίστηκε σειρά δράσεων με πρώτη χρονικά το τριπλό «μπαϊ-πας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτώβρη. Επίσης αποφασίστηκε η συμμετοχή των τοπικών επιτροπών στο Πανελλαδικό συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα διόδια. 
Ομόφωνα αποφασίστηκε αυτό να γίνει μετά τις δημοτικές εκλογές ώστε να αποφευχθεί η χρησιμοποίηση του Πανελλαδικού Συντονιστικού σαν "πασαρέλα" προβολής μικροκομματικών σκοπιμοτήτων από διαφόρους καρεκλοκένταυρους του Καλλικράτη που θα ερχόντουσαν να διαλαλήσουν την προεκλογική πραμμάτεια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin