Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

Αποκλεισμένοι στο εξωτερικό δεκάδες οδηγοί φορτηγών

Εδώ και δώδεκα ημέρες έχει αποκλειστεί με το φορτηγό του στη Γερμανία ο Θόδωρος Λαμπρόπουλος, ο οποίος φτάνοντας στο Αμβούργο για να παραδώσει φορτίο δεν μπόρεσε να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα, καθώς δεν είχε την απαραίτητη... ρευστότητα και δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει ούτε την πιστωτική του κάρτα.

«Το ταξίδι της επιστροφής θέλει τουλάχιστον 1.500 ευρώ. Δεν μαζεύονται αυτά εξήντα εξήντα» λέει η σύζυγός του, Πολυξένη Βαρβέρη, συμπληρώνοντας ότι πάνω από 20 ιδιοκτήτες ή οδηγοί φορτηγών παραμένουν «εγκλωβισμένοι» σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Με δανεικά από Γερμανούς και Ολλανδούς φίλους και συνεργάτες κατάφερε να γυρίσει πίσω και ο συνάδελφός του, Γιάννης Παππάς: «Γύρισα χθες. Ευτυχώς στην Ολλανδία έμεινα μόνο δύο ημέρες, αλλά κατεβαίνοντας βρέθηκα στην Ανκόνα χωρίς χρήματα. Στα ταξίδια μας υπάρχουν μέρες που χρειαζόμαστε ακόμα και 1.000 ευρώ την ημέρα» τονίζει. Και προσθέτει ότι σοβαρό πρόβλημα είναι το γεγονός ότι τα φορτηγά γυρίζουν χωρίς φορτίο, καθώς από τους Ελληνες ζητείται η προπληρωμή του συνόλου της παραγγελίας. Αλλά και για τις εξαγωγές τα πράγματα δεν είναι καλύτερα: «Συσσωρεύονται φορτία που δεν μπορούν να ταξιδέψουν. Σκεφτείτε ότι αυτή είναι η περίοδος του καρπουζιού» λέει ο κ. Παππάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin