Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Το ΟΧΙ είναι άνθρωποι – Συγκλονιστικό κείμενο της Έμμυς Χρίστουλα

Το ΟΧΙ είναι άνθρωποι – Συγκλονιστικό κείμενο της Έμμυς Χρίστουλα

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Κυριακή, Ιουλίου 05, 2015

Ενα συγκλονιστικό κείμενο που υπογράφει η κόρη του αξέχαστου φαρμακοποιού Δημήτρη Χρίστουλα, μέλους του Κινήματος Δεν Πληρώνω, ο οποίος αυτοκτόνησε - δολοφονήθηκε από τα μνημόνια,  στο Σύνταγμα στις 4 Απριλίου του 2012, προκειμένου να αφυπνίσει την κοινή γνώμη, κάνει το γύρο του διαδικτύου.
 

Το ΟΧΙ δεν είναι μία λέξη, είναι άνθρωποι γράφει η Έμμυ Χρίστουλα.      


«Είναι οι άνεργοι, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, οι καθαρίστριες και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ OPEN, οι μικρομεσαίοι που έβαλαν λουκέτα, οι επιστήμονες που... 
μετανάστευσαν, οι αγρότες και οι νησιώτες, τα κινήματα και οι πλατείες, οι ομάδες αλληλεγγύης και οι νέοι που συγκρούονται με τον φασισμό.

Το ΟΧΙ δεν είναι λέξη, είναι οι άνθρωποι που έφυγαν, είναι ο Παύλος Φύσσας και ο Δημήτρης Χριστούλας που έσπασαν τη σιωπή του δικού μας γενικευμένου φόβου, της δικής μας γενικευμένης κοινωνικής αυτοχειρίας.



Το ΟΧΙ δεν είναι λέξη, είναι η Δημοκρατία.
Είναι η λαϊκή παρέμβαση έναντι του ΝΑΙ σε ΟΛΑ, η συναπόφαση έναντι των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, η άμεση δημοκρατία έναντι της κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας, η αξιοπρέπεια έναντι του φόβου.

Το ΟΧΙ δεν είναι λέξη, είναι δέσμευση.

Είναι η δυναμική κάθαρση, η οποία δεσμεύει την κυβέρνηση εις το όνομα της δημοκρατικής επιλογής του λαού.

Το ΟΧΙ δεν είναι λέξη, είναι η ιστορία μας.

Είναι η δύναμη που διαλύει τους εκβιασμούς του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των εγχώριων παρασίτων και αναζητά τις καλύβες μας και τις πεζούλες μας.

Το ΟΧΙ δεν είναι λέξη, είναι φωνή λαού από τη Δευτέρα και μετά, που συστήνει αδιάκοπα και ολοκληρωτικά κάθε κοινωνική πρακτική, που ανατρέπει τη μυθολογία του αναπόδραστου.

Το ΟΧΙ δεν είναι λέξη, είναι ο λαός μας με μια αισιοδοξία που δεν παρασύρει, με μία αγωνία που δε βολεύεται, με μια προσμονή που δεν συνθηκολογεί.

Το ΟΧΙ δεν είναι λέξη είναι η πατρίδα μας, γιατί  έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα». 




Έμμυ Χρίστουλα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin