Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ - ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΝΕΚΡΟΣ : Καταγγελίες για bullying

Δραματικό φινάλε στην υπόθεση Γιακουμάκη - Εντοπίστηκε νεκρός
Δραματικό φινάλε είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη καθώς βρέθηκε νεκρός σε περιοχή ανάμεσα από τον ιχθυογενετικό σταθμό και το γήπεδο της Ανατολής Ιωαννίνων, που βρίσκεται κοντά στην Γαλακτοκομική Σχολή, νωρίς το πρωί της Κυριακής (15/3/2015) - Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας για τα αίτια του θανάτου.
Η υπόθεση που...συγκλόνισε το πανελλήνιο έφτασε στο πιο τραγικό σημείο. Παρά την έυρεση του πτώματος πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, κυρίως σε ότι αφορά τις έρευνες των διωκτικών αρχών.
Στην περιοχή επικρατεί τεράστια αναστάτωση ενώ η οικογένεια του Βαγγέλη έχει υποστεί σοκ. Στο σημείο έσπευσε από νωρίς ο ιατροδικαστής, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, προκειμένου να πραγματοποιήσει επιτόπια αυτοψία, καθώς και μεγάλη αστυνομική δύναμη.

Το πτώμα εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές μετά από τηλεφώνημα ζευγαριού. Δίπλα από το πτώμα βρέθηκε και ένα μαχαίρι.
2259444Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας το πτώμα εντοπίστηκε στον Κατσικά Ιωαννίνων σε αγροτική περιοχή και βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη.
 
Η αστυνομική έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη, με το πτώμα να έχει αναγνωριστεί από τον θείο του 20χρονου που βρίσκονταν στα Ιωάννινα για να παρακολουθήσει από κοντά τις έρευνες που πραγματοποίησαν δύτες στην λίμνη Παμβώτιδα.
 
Τα αίτια του θανάτου δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.
Η προανάκριση διενεργείται από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας το πτώμα εντοπίστηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης σε αγροτική περιοχή στον Κατσικά Ιωαννίνων.
 
Η αστυνομική έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη για αίτια θανάτου του 20χρονου Βαγγέλη καθώς κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και ο ειδικός ερευνητής Γιώργος Τσουκάλης βρίσκονται στο σημείο και καταγράφουν την παραμικρή λεπτομέρεια που θα μπορούσε να φωτίσει κάποια πτυχή σχετικά με τις συνθήκες που η σoρός βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο.
ioannin
 
Το άψυχο κορμί του νεαρού βρέθηκε δίπλα στις όχθες της λίμνης με τα ρούχα που φορούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε.
 
Ο Γιώργος Βυδιαδάκης, θείος του άτυχου φοιτητή, μιλώντας σε δημοσιογράφους νωρίτερα φέρεται πως είπε: «οι περιγραφές που μας δίνουν ταιριάζουν στον Βαγγέλη, μέχρι στιγμής όμως δεν έχουμε δει τη σορό. Περιμένουμε να μας φωνάξει ο ιατροδικαστής και η αστυνομία».


Που στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας
 
Οι αστυνομικές Αρχές αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, από την αυτοκτονία μέχρι τη δολοφονία.
Μέχρι στιγμής όμως τα στόματα παραμένουν κλειστά καθώς κανείς δεν έχει βοηθήσει στις μέχρι σήμερα αστυνομικές έρευνες.
Αν ο Βαγγέλης αυτοκτόνησε, τι ήταν αυτό που τον οδήγησε στο απονενοημένο διάβημα; Ήταν οι δήθεν φίλοι του και το bullying που του ασκούσαν, ήταν πιέσεις από το σπίτι και την οικογένεια; Αν όμως ο Βαγγέλης έχει δολοφονηθεί, τότε η υπόθεση τώρα ξεκινά για να βρεθούν οι ένοχοι.
Η αστυνομία πάντως αναζητά ανθρώπους που θα τους οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου, τόσο στο συγγενικό του περιβάλλον όσο και στους συμφοιτητές του.


Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αστυνομίας
 
«Σήμερα το πρωί, σε αγροτική περιοχή στον Κατσικά Ιωαννίνων, εντοπίστηκε πτώμα άνδρα σε κατάσταση σήψης. Στο σημείο έχει κληθεί και βρίσκεται ιατροδικαστής. Η αστυνομική έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη για την ταυτοποίηση των στοιχείων του θανόντα, καθώς και των συνθηκών θανάτου του. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί τη Υποδιεύθυνση Ασαφαλείας Ιωαννίνων». Ο 20χρονος Βαγγέλης αναζητούνταν από τις 6 Φεβρουαρίου, οπότε και είχε εξαφανιστεί από την Γαλακτοκομική Σχολή.


Η ημέρα που εξαφανίστηκε
 
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ, ο Βαγγέλης την ημέρα που εξαφανίστηκε μετά το γεύμα στην τραπεζαρία της Σχολής, πήγε κατευθείαν στο δωμάτιο του, ο συγκάτοικός του αναφέρει ότι ο 20χρονος βγήκε από το δωμάτιο για να επισκεφτεί τις εξωτερικές τουαλέτες. Όταν επέστρεψε, ωστόσο, κάτι είχε συμβεί και ο Βαγγέλης ήταν αναστατωμένος, πήρε τα κλειδιά και φορώντας μόνο το φούτερ του έφυγε δίχως να πει που πάει.
 
Το τελευταίο καταγεγραμμένο στίγμα του Βαγγέλη είναι από κάμερα κοντινού βενζινάδικου όπου τον δείχνει να περπατά στο δρόμο έξω από τη Σχολή με κατεύθυνση προς Γιάννενα, ενώ προηγουμένως είχε αγοράσει ένα ολόκληρο εισιτήριο για το ΚΤΕΛ. Και εκεί τα ίχνη του χάνονται, καθώς η κάμερα δεν έχει καταγράψει την επιστροφή του.
 
Συμφοιτήτρια του έχει καταθέσει ότι είδε τον Βαγγέλη μέσα στην Σχολή και τον χαιρέτησε, περίπου στις 3 παρά δέκα το μεσημέρι της Παρασκευής και από εκείνη τη στιγμή δεν υπάρχει άλλη μαρτυρία που να δίνει το στίγμα του 20χρονου φοιτητή.
 
Ο συγκάτοικος του έφυγε από την Σχολή περίπου στις 4.20 και πέντε λεπτά αργότερα επιβιβάστηκε σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Είναι πολύ πιθανόν ο οδηγός του λεωφορείου που ανέφερε ότι πήρε τον Βαγγέλη το μεσημέρι εκείνο, να μπερδεύτηκε με το συγκάτοικο του.
Καταγγελίες για bullying
Σοκαριστικές λεπτομέρειες από τα καψόνια που φέρεται να έκανε η ομάδα συμπατριωτών του έρχονται στο φως, ενώ πληθαίνουν οι μάρτυρες που αναφέρουν τα περιστατικά bullying που ζούσε ο 20χρονος.
 
Η Αστυνομία αντιμετωπίζει με επιφύλαξη ορισμένες καταγγελίες για στρατιωτικού τύπου «καψόνια» σε βάρος του 20χρονου, καθώς κάποιες από τις μαρτυρίες επιβεβαιώνονται, αλλά και κάποιες άλλες είναι αντιφατικές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές αρχές από τις καταθέσεις συμμαθητών, διδασκόντων της Γαλακτοκομικής Σχολής, συγγενών και άλλων προσώπων, ο ίδιος ο σπουδαστής πέρυσι την άνοιξη, όταν τέθηκε το ζήτημα της αλλαγής δωματίου απέφυγε να μιλήσει για τα περιστατικά εκφοβισμού.
 
Ο 20χρονος, μάλιστα, συνέχιζε να συναναστρέφεται με την παρέα των Κρητικών, χωρίς να εξαναγκάζεται σε κάτι τέτοιο, όπως μαρτυρούν οι συμμαθητές του.
Οι ίδιες πηγές τοποθετούν χρονικά τα κρούσματα βίας κυρίως στην περσινή εκπαιδευτική χρονιά, υποστηρίζοντας πως φέτος κάποιοι τον ενοχλούσαν μόνο φραστικά.
Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία που αναφέρει ότι ο Βαγγέλης είχε παραγγείλει καφέ και οι Kρητικοί για να τον πειράξουν τον έκρυψαν και στο τέλος του έριξαν ένα ποτήρι νερό στο κεφάλι μπροστά σε όλο τον κόσμο. Παρά ταύτα, ο Βαγγέλης παρέμεινε στην παρέα τους.



Συναγερμός από ευρήματα στις καλαμιές
 
Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης 24/02 στις Αρχές των Ιωαννίνων, μετά από πληροφορία για παρατημένα ρούχα και παπούτσια κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή, όπου φοιτούσε ο αγνοούμενος Βαγγέλης Γιακουμάκης.
 
Η πληροφορία έφτασε στην εκπομπή Φως στο Τούνελ, όταν μια γυναίκα ενημέρωσε τους συνεργάτες της κ. Νικολούλη, ότι εντόπισε στην παραλίμνια περιοχή, 2 χιλιόμετρα από τη Γαλακτοκομική Σχολή, ανάμεσα σε καλαμιές ένα ζευγάρι μαύρα δερμάτινα αθλητικά μποτάκια με κορδόνια νούμερο 43, μάρκας FILA.
 
Ενώ λίγο πιο μακριά υπήρχε και ένα μπλε τζιν παντελόνι, να σημειωθεί ότι την ημέρα της εξαφάνισης του ο 20χρονος φοιτητής φορούσε παρόμοια ρούχα και παπούτσια.
Η γυναίκα έστειλε τις φωτογραφίες των ευρημάτων στην εκπομπή Φως στο Τούνελ και ειδοποίησε την Αστυνομία που έσπευσε στον τόπο για έρευνα.
Οι αστυνομικοί πήραν τα παπούτσια και το παντελόνι για έλεγχο, ωστόσο διαπιστώθηκε ότι δεν ανήκαν στον αγνοούμενο Βαγγέλη.


ΕΔΕ στη Γαλακτοκομική Σχολή
 
Έφθασε το μεσημέρι της Τρίτης (24/2/2015) στα Ιωάννινα, τριμελής επιτροπή του Ελληνικού Οργανισμού Γεωργίας, προκειμένου να διερευνήσει εάν έχουν βάση οι φήμες περί ενδοσχολικής βίας στην υπόθεση εξαφάνισης του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Ο κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος, νομικός σύμβουλος και επικεφαλής της επιτροπής δήλωσε ότι «συγκροτήθηκε επιτροπή για τον έλεγχο των καταγγελιών περί ενδοσχολικής βίας. Ο σκοπός είναι να πάρουμε καταθέσεις και από το προσωπικό και από όποιον άλλον χρειαστεί, προκειμένου να καταλήξουμε σε ένα πόρισμα. Θα εξετάσουμε τα πάντα και μέχρι την Παρασκευή εκτιμούμε ότι θα έχουμε μία πλήρη εικόνα» και συνέχισε σημειώνοντας πως θα εξεταστούν προσεκτικά όσα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες ημέρες.
 
Ο Κώστας Μάντζαρης, διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής, ανέφερε πως τις τελευταίες ημέρες δέχεται απειλές από αγνώστους, γεγονός μάλιστα που έχει κατήγγειλε σήμερα (24/2) το πρωί στον εισαγγελέα.
 
«Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφεί και πολλά γεγονότα έχουν διαστρεβλωθεί. Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα καλό θα ήταν, όλοι να δείξουμε περισσότερη ψυχραιμία» ανέφερε ο κ. Μάντζαρης και επανέλαβε ότι στη διεύθυνση της Σχολής δεν υπήρξε καμία καταγγελία ή αναφορά για εκφοβισμό και βία σε βάρος του σπουδαστή.
 
«Για όσα γνωρίζαμε είχαν ενημερωθεί οι γονείς τού Βαγγέλη» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το γεγονός της εξαφάνισης του σπουδαστή έχει επηρεάσει όλους και πως εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να βρεθεί ο 20χρονος.
 
Μετά την διενέργεια της ΕΔΕ από τριμελή επιτροπή επιβεβαιώθηκαν τα κρούσματα bullying εντός του περιβάλλοντος της σχολής και με έκτακτη συνεδρίαση το ΔΣ του Οργανισμού στα Ιωάννινα καθαίρεσε τον διευθυντή της σχολής και απέστειλε το πόρισμα στον εισαγγελέα Iωαννίνων προκειμένου να διαπιστωθούν αν υπάρχουν και ποινικές ευθύνες για την υπόθεση.
 
 
 
 
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin