Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

"Περίεργες" επιλογές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι κάποιες «περίεργες» επιλογές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να αναθέτει σε θέσεις «κλειδιά» ανθρώπους που υπηρέτησαν με «πίστη και αφοσίωση» την περασμένη άθλια συγκυβέρνηση που δημιουργεί προβληματισμό ακόμα και στο εσωτερικό του κόμματος της Κουμουνδούρου.

Πριν ελάχιστες μέρες ανέθεσαν το πόστο του Αστυνομικού Διευθυντή Λέσβου στον μπάτσο Ανδρέα Στεφάνου που συντόνισε το όργιο καταστολής και... τις «Πρωτόγνωρες σκηνές αστυνομικής βαρβαρότητας» που έζησαν οι κάτοικοι της Μυτιλήνης στις 6 Δεκέμβρη 2014.

Σήμερα η Ντάνι Βέργου σε άρθρο που υπογράφει στην εφημερίδα των Συντακτών αποκαλύπτει την πρόθεση του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή να τοποθετήσει στην ηγεσία του ΕΟΠΥΥ τον Μιχάλη Χλέτσο, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε με πάθος της μνημονικές πολιτικές στον χώρο της υγείας.


Ο «εκλεκτός» των Γεωργιάδη, Βορίδη, Κουρουμπλή...

Πλήθος ερωτημάτων προκαλεί η πρόθεση του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή να τοποθετήσει στην ηγεσία του ΕΟΠΥΥ τον Μιχάλη Χλέτσο, καθηγητή και διευθυντή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η ακαδημαϊκή πορεία του Μιχάλη Χλέτσου είναι γνωστή στους πανεπιστημιακούς κύκλους. Εκείνο που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι πάνω σε πολυσέλιδη αναφορά του στοιχειοθετήθηκε η αγορά των γερμανικών DRGs από την προηγούμενη κυβέρνηση προκειμένου να εφαρμοστούν στο ελληνικό ΕΣΥ.

Πρόκειται για το γερμανικό μοντέλο κοστολόγησης των ιατρικών πράξεων, το οποίο αγόρασε η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ πριν από λίγο καιρό (η αγορά του ανακοινώθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2014) και ήρθε να συμπληρώσει την πολιτική δραστικής συρρίκνωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών δημόσιας Υγείας μετά και την ψήφιση του νόμου για την ΕΣΑΝ Α.Ε. τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το τιμόνι, δηλαδή, του ΕΟΠΥΥ ετοιμάζεται να αναλάβει ο άνθρωπος που χειρίστηκε το κομμάτι της επιστημονικής τεκμηρίωσης της πανάκριβης αγοράς των γερμανικών DRGs, έτσι όπως του ανατέθηκε από τον τέως υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Τη σχετική αναφορά του ο Μιχάλης Χλέτσος, θυμίζουμε, παρέδωσε στον διάδοχο του Αδώνιδος Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη, ο οποίος και υπέγραψε τη συμφωνία, δρομολογώντας τη «μεταρρύθμιση»-ταφόπλακα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin