Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία.. μια λέξη μοναχά ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Χθες, Τρίτη 29 Ιουνίου, κατεβήκαμε στο δρόμο, στο Πολυτεχνείο, στη στάση που έχει γραμμένο με κόκκινο σπρέι "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!" μαζί με μέλη των επιτροπών αγώνα κατά των διοδίων.

Το μπλόκ του 18 και άνω με σύνθημα "κανείς απεξαρτημένος στη φυλακή" έφτασε όταν ξεκίνησε η πορεία και έδινε τον ρυθμό σε όλη τη διάρκεια χτυπώντας ταμπούρλα και κατσαρόλες.

Όλα εξελίχθηκαν ομαλά, βάδισμα και συνθήματα, ενώ τα ΜΑΤ μας ακολουθούσαν δεξιά και αριστερά μας.


Φτάνοντας στο Σύνταγμα κυριάρχησαν τα συνθήματα ¨κλέφτες, κλέφτες¨ και "να καεί, να καεί το μπουρδέλο η βουλή".
Ένταση δημιουργήθηκε στη Βουλή αλλά ξεπεράστηκε και συνεχίσαμε προς τα προπύλαια.

Στη λήξη της πορείας, στα Χαυτεία κι ενώ φωνάζαμε "έξω η αστυνομία από την πορεία" ξεκίνησαν δράση τα αγριογούρουνα που κατάφεραν και έπιασαν λαυράκι: τον 24χρονο Δημήτρη από τις Αφίδνες του κινήματος των διοδίων, τον Δημήτρη που είναι υποψήφιος διδάκτορας και τον κατηγόρησαν και για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών!

Από το stopcartel έχει γίνει καταγραφή της στιγμής της σύλληψης, όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι η σύλληψη ήταν αναίτια.Ο Δημήτρης ελευθερώθηκε σήμερα και πρόκειται να δικαστεί στις 14 Ιουλίου.
Στο δελτίου τύπου που εξέδωσαν οι επιτροπές αγώνα κατά των διοδίων αναφέρουν:
Η δίωξη αυτή είναι φρονηματικού χαρακτήρα. Προσπαθούν να κάμψουν το ηθικό των νέων ιδιαίτερα αγωνιστών, που μπαίνουν μπροστά στα κινήματα για καλύτερη ζωή και για υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη. Τόσο η παρουσία πολλών δεκάδων αλληλέγγυων σε όλες τις διαδικασίες, από την σύλληψη έως το αυτόφωρο, όσο και τα συνεχώς αναπτυσσόμενα κινήματα δείχνουν ότι τα σχέδια της κυβέρνησης της τρόικας, θα αποτύχουν. Οι εργαζόμενοι και οι ενεργοί πολίτες αυτής της χώρας, όχι μόνο δεν κάμπτονται, αλλά σαν μια γροθιά, θα ανατρεψουν αυτούς που θέλουν να μας γυρίσουν στον μεσαίωνα.
Εμείς το βιολί μας θα το συνεχίσουμε απελευθερώνοντας τα διόδια των Αφιδνών την Κυριακή 4 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin