Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015

Δήμαρχος Πατρέων: Πρωτοφανής απάτη η συνέχιση καταβολής διοδίων στην Πατρών - Κορίνθου

"ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ"

Κ. Πελετίδης: Πρωτοφανής απάτη η συνέχιση καταβολής διοδίων στην Πατρών-Κορίνθου
7 χρόνια εμπαιγμού και άγριας εκμετάλλευσης.

Δήλωση του Δημάρχου Πατρέων για τον αυτοκίνητοδρομο Κορίνθου – Πατρών:
...

Συμπληρώθηκαν 7 χρόνια εμπαιγμού και άγριας εκμετάλλευσης του λαού, για τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών.

Η αποικιοκρατική σύμβαση που υπογράφηκε, είχε αφετηρία τον Αύγουστο του 2008.

Παρότι πέρασαν επτά χρόνια, η κοινοπραξία ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., δεν έχει παραδώσει ολοκληρωμένο, ούτε ένα χιλιόμετρο αυτοκινητόδρομου!

Την ίδια στιγμή, η κοινοπραξία έχει εισπράξει από χρηματοδοτήσεις, αποζημιώσεις και διόδια, το σύνολο του προβλεπόμενου κόστους.

Παράλληλα – κι ενώ το έργο, για άλλη μια φορά σταμάτησε να κατασκευάζεται- η κοινοπραξία ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. συνεχίζει την είσπραξη ληστρικών τελών διοδίων, με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Πρόκειται για πρωτοφανή απάτη, αφού στην αρχική Σύμβαση Παραχώρησης, αναφέρεται ότι, «32 μήνες μετά την υπογραφή της Σύμβασης, παύει να ισχύει η επιβολή διοδίων τελών στα μη ολοκληρωμένα τμήματα του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Πατρών».

Συνεχίζεται όμως, μια καραμπινάτη παρανομία, με πακτωλό εκατομμυρίων να εισρέουν στα ταμεία των μεγαλοκατασκευαστικών ομίλων, την στιγμή που ο λαός «ματώνει», πληρώνοντας αβάσταχτους φόρους και χαράτσια, ενώ δεν έχουν τελειωμό τα μνημονιακά αντιλαϊκά μέτρα, που καθιέρωσε και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Είναι φανερό ότι, έγνοια και της σημερινής συγκυβέρνησης, είναι να ικανοποιηθούν οι νόρμες «ανταγωνιστικότητας» και «επιχειρηματικότητας», για την κερδοφορία των καπιταλιστών.

Αυτός είναι ο δικός τους δρόμος, αυτόν υπαγορεύουν τα συμφέροντά τους. Για το λαό όμως, υπάρχει ο άλλος δρόμος, αυτός της ανάπτυξης, χωρίς τους καπιταλιστές. Με εργατική λαϊκή εξουσία. Για κάλυψη των βασικών λαϊκών αναγκών και με κατασκευή μεγάλων έργων, ποιοτικών και δωρεάν στη χρήση τους από τον λαό. Με τον λαό αποκλειστικό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, των υποδομών που με τον μόχθο του έφτιαξε κα με τον ιδρώτα του σήμερα αποπληρώνει. Προοπτική που απαιτεί άμεσα, τώρα, οργάνωση και πάλη, ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο, την εξουσία του, τους πολιτικούς εκφραστές του και συμπόρευση με το ταξικό εργατικό λαϊκό Κίνημα.

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος μιλάει στο OΡT TV για τις διώξεις του Κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ από τους μεγαλοεργολάβους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin