Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Πύργος: «Βουνά» τα σκουπίδια - «Κραυγή» αγωνίας από τους κατοίκους


Tο πρόβλημα εστιάζεται περιμετρικά της πόλης του Πύργου και σε όλα τα χωριά του Δήμου Πύργου και Ολυμπίας
«Βουνά» από σκουπίδια πνίγουν το νομό Ηλείας με ...τους κατοίκους να εκπέμπουν κραυγή αγωνίας για τη δημόσια υγεία.

Τουρίστες, παραθεριστές αλλά και ντόπιοι αναγκάζονται να περνούν μέσα από δεκάδες σακούλες σκουπιδιών για να προσεγγίσουν τις πανέμορφες παραλίες του νομού ή ακόμη και να φτάσουν στα σπίτια τους.

Μιλώντας στο protothema.gr, κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι η κατάσταση έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο και ότι υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Ενδεικτικά ανέφερουν πως αγκάστηκαν οι ίδιοι να απομακρύνουν κάδους από τα χωριά τους, προκειμένου να απωθήσουν τρωκτικά που έκανε την εμφάνιση τους λόγω των σκουπιδιών.


Το πρόβλημα εστιάζεται περιμετρικά της πόλης του Πύργου και σε όλα τα χωριά του Δήμου Πύργου και Ολυμπίας.


Οι αρμόδιοι φορείς δεν έχουν καταφέρει να βρουν λύση στην αποκομμίδη των σκουπιδιών και το πρόβλημα γιγαντώθηκε όταν οι χωματερές που "υποδέχονταν " τα σκουπίδια σε άλλους νόμους (Αχαΐα  Αιτωλοακαρνανία, κ.ά.) σταμάτησαν να παραλαμβάνουν τα απορρίματα από την Ηλεία, καθώς έληξαν οι σχετικές συμβάσεις.


Το αποτελέσματα είναι τόνοι σκουπιδιών να "εγκλωβιστούν" στον Πύργο και το πρόβλημα να διογκώνεται κι άλλο λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin