Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

Ανήκουστο: Ζητούν από τους μετανάστες της Μανολάδας που πυροβολήθηκαν να πληρώσουν 12.000 για τα έξοδα της δίκης!

fraoules
Το αίσθημα ντροπής γύρω από την τραγική υπόθεση της Νέας Μανωλάδας και την τραγικότερη δικαστική της εξέλιξη φαίνεται ότι δεν έχει τέλος. 

Οι μετανάστες εργάτες στη Ν. Μανωλάδα που πυροβολήθηκαν επειδή ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους κι έπειτα είδαν το χειρότερο πρόσωπο της ελληνικής δικαιοσύνης, όχι απλά δεν ....έλαβαν προστασία ως μάρτυρες ή αποζημίωση, ή έστω τα δεδουλευμένα τους, αλλά καλούνται τώρα να πληρώσουν και τα δικαστικά έξοδα της δίκης τους.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 17 Απριλίου του 2013, οι μετανάστες που εργάζονταν στην παραγωγή φράουλας της εταιρείας του Νίκου Βαγγελάτου στη Ν. Μανωλάδα, ζήτησαντα δεδουλευμένα πάνω από 6 μηνών που δεν είχαν λάβει, και δέχτηκαν σαν απάντηση πυροβολισμούς από τους επιστάτες τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 28 άτομα.
 
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου τελικά αθώος κρίθηκε ομόφωνα το αφεντικό τους κι έμπορος φράουλας Νίκος Βαγγελάτος και ο ένας από τους επιστάτες του, Κώστας Χαλούλος. Ένοχοι κρίθηκαν οι δυο επιστάτες, ο Γεώργιος Χαλούλος για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κι ο Θεόδωρος Αποστολόπουλος για απλή συνέργεια σε επικίνδυνες σωματικές βλάβες δια παραλείψεως, με ανασταλτικό χαρακτήρα και για τους δύο, γεγονός που σημαίνει ότι αφέθηκαν ελεύθεροι.
 
Κατά τη διάρκεια της δίκης, η Πολιτική Αγωγή που υπερασπιζόταν τους μετανάστες είχε υποβάλει αίτημα εξαίρεσης της Προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πάτρας που εκδίκαζε την υπόθεση. Σύμφωνα με το σκεπτικό της Πολιτικής Αγωγής, η Πρόεδρος κρατούσε μεροληπτική στάση υπέρ των κατηγορουμένων κι έτσι ζητούσαν την αλλαγή της. 
Τελικά, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο απέρριψε το αίτημα της Πολιτικής Αγωγής ως αβάσιμο, επιβάλλοντας σε βάρος των μεταναστών δικαστικά έξοδα.

Πηγή

vice.gr  μέσω www.ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin